GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 17. [11:43]

Szent istván napja: Idén Magyarkanizsa is augusztus 20-án ünnepel

Szombat déltől hétfőn hajnalig útlezárások lesznek a város szűk központjában

Szent istván napja: Idén Magyarkanizsa is augusztus 20-án ünnepel
Fotó: Községi önkormányzat
A magyarkanizsai rendezvény plakátja

A korábbi években Magyarkanizsán mindig az ünnephez legközelebb eső vasárnapon ünnepelték a Szent István-napot és az Újkenyér-ünnepét, idén azonban – mivel maga az ünnep is vasárnapra esik – a Tisza-parti kisvárosban is aznap ünnepelnek.

A dátum mellett más újdonság is lesz ebben az évben. A színpad, ami az utóbbi években mindig a Fő utca elején, az úttesten kapott helyet, ezúttal régi helyére, a városháza előtti platóra kerül.

A vasárnapi program a Szent Őrangyalok katolikus templomban kezdődik, ahol a 8.30-as szentmise keretében megáldják az új kenyeret, amit egy felvonulást követően a pravoszláv templomban is megtesznek.

Az ünnepi műsor délután 3 órakor gyermekprogramokkal indul a város főterén, majd a színpadon a község művelődési egyesületei mutatkoznak be. A magyarországi Alma Zenekar gyermekkoncertje 17.30-kor kezdődik, utána pedig kiosztják a koncert kapcsán meghirdetett rajzpályázat díjait, majd kihirdetik a Legszebb kenyér-verseny eredményeit is.

A 19 órára meghirdetett ünnepélyes kenyérszegést és az új kenyér megszentelését Fejsztámer Róbert polgármester ünnepi köszöntője követi, majd kiosztják az új lisztből sütött kenyeret a polgároknak.

Az újvidéki Káosz animátorainak akrobatikus elemeket, táncot, tűzzsonglőrködést is magába foglaló, látványos műsora 19.15-kor veszi kezdetét, majd 20 órakor színpadra lép az est sztárvendége, Kovács Kati, a népszerű magyarországi táncdalénekesnő. Koncertje után - nagyjából 21.30 óra körül - az ünnepi műsor látványos tűzijátékkal zárul.

Természetesen a látogatókat sokszínű kézműves kirakodóvásár, gazdag étel- és italkínálat, a gyerekeket pedig vidámpark is várja.

A rendezvény biztonságosabb megtartása érdekében a városháza előtti teret és a parkolókat illetve a Testvériség-egység utca városházától a Zmaj Jovina utcáig terjedő szakaszát szombaton déltől hétfőn reggel 5 óráig lezárják a közlekedés elől.

Bödő Sándor


2017. november 21. [17:50]

A Magyar Nemzeti Tanács 2017. évi költségvetésének módosítása, iskolák és intézmények igazgatóválasztási eljárása, igazgató- és felügyelőbizottsági tagok személyére tett... >>

2017. november 21. [15:39]

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata... >>

2017. november 21. [13:47]

Huszonhét millió dinárral támogatja a vajdasági egyetemek fenntartható fejlődését célzó projektumait a tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatásügyi Titkárság. A... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka