GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 17. [13:33]

Csökkent a turisták száma Szabadkán

Csökkent a turisták száma Szabadkán

Az érdekes idegenforgalmi tartalmak ellenére is csökkent az idei év első hat hónapjában a turisták száma Szabadkán a tavalyi időarányoshoz viszonyítva.

Az év első felében Szabadkát és Palicsot több mint 41 ezer turista látogatta meg, akik átlagosan 1,8 éjszakát töltöttek itt, ami csökkenést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. Viszont megnőtt a diaszpórából érkező látogatók száma.

Neąo Radulović, Szabadka város idegenforgalmi szervezetének igazgatója elmagyarázta, hogy a kevesebb látogató a hosszú és kemény télnek tudható be, hiszen áprilisban megnőtt a turisták száma Szabadkán és Palicson is. Egyelőre továbbra is a hazai, főként a belgrádi turisták érkeznek ide, amikor Észak-Bácskába látogatnak.

„Hatalmas az érdeklődés a hazai turisták részéről, de Szabadka messze van, főként a Dél- és Kelet-Szerbiából érkezők számára. Az ország ezen részeiből rossz az infrastruktúra is városunk irányába, és az útiköltségek is valószínűleg nagyok, ezért a turisták inkább valamelyik közelebbi helyre utaznak. A másik probléma az éjszakák ára, ami a mi hoteljeinkben valamivel nagyobb, mint más városokban, tehát valószínűleg ez is kihatással van a döntésükre”, nyilatkozta Radulović és hozzátette, hogy az idegenforgalmi minisztérium utalványainak köszönhetően megnőtt a Palicsra látogató szerbiai turisták száma.

A külföldi turisták főként Magyarországról és Németországból érkeznek, őket követik a horvát, a lengyel, az osztrák, a román és a boszniai turisták. Az elmúlt időszakban alacsony mértékben nőtt a Lengyelországból és Olaszországból érkezők száma, azonban átlagosan csak 1,8 napot töltenek itt.

Az Idegenforgalmi Szervezet nem elégedett ezzel az adattal. A turisták rövid ideig tartó látogatását pedig azzal magyarázzák, hogy Szabadkán csak átutaznak a turisták, így legfeljebb egy vagy két éjszakát töltenek itt, hogy megpihenjenek, majd pedig folytatják az útjukat, írja a subotica.com portál.


2017. november 21. [17:50]

A Magyar Nemzeti Tanács 2017. évi költségvetésének módosítása, iskolák és intézmények igazgatóválasztási eljárása, igazgató- és felügyelőbizottsági tagok személyére tett... >>

2017. november 21. [15:39]

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata... >>

2017. november 21. [13:47]

Huszonhét millió dinárral támogatja a vajdasági egyetemek fenntartható fejlődését célzó projektumait a tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatásügyi Titkárság. A... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka