Vajdaság
Csökkent a turisták száma Szabadkán
Betűméret:             

Az érdekes idegenforgalmi tartalmak ellenére is csökkent az idei év első hat hónapjában a turisták száma Szabadkán a tavalyi időarányoshoz viszonyítva.

Az év első felében Szabadkát és Palicsot több mint 41 ezer turista látogatta meg, akik átlagosan 1,8 éjszakát töltöttek itt, ami csökkenést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. Viszont megnőtt a diaszpórából érkező látogatók száma.

Nešo Radulović, Szabadka város idegenforgalmi szervezetének igazgatója elmagyarázta, hogy a kevesebb látogató a hosszú és kemény télnek tudható be, hiszen áprilisban megnőtt a turisták száma Szabadkán és Palicson is. Egyelőre továbbra is a hazai, főként a belgrádi turisták érkeznek ide, amikor Észak-Bácskába látogatnak.

„Hatalmas az érdeklődés a hazai turisták részéről, de Szabadka messze van, főként a Dél- és Kelet-Szerbiából érkezők számára. Az ország ezen részeiből rossz az infrastruktúra is városunk irányába, és az útiköltségek is valószínűleg nagyok, ezért a turisták inkább valamelyik közelebbi helyre utaznak. A másik probléma az éjszakák ára, ami a mi hoteljeinkben valamivel nagyobb, mint más városokban, tehát valószínűleg ez is kihatással van a döntésükre”, nyilatkozta Radulović és hozzátette, hogy az idegenforgalmi minisztérium utalványainak köszönhetően megnőtt a Palicsra látogató szerbiai turisták száma.

A külföldi turisták főként Magyarországról és Németországból érkeznek, őket követik a horvát, a lengyel, az osztrák, a román és a boszniai turisták. Az elmúlt időszakban alacsony mértékben nőtt a Lengyelországból és Olaszországból érkezők száma, azonban átlagosan csak 1,8 napot töltenek itt.

Az Idegenforgalmi Szervezet nem elégedett ezzel az adattal. A turisták rövid ideig tartó látogatását pedig azzal magyarázzák, hogy Szabadkán csak átutaznak a turisták, így legfeljebb egy vagy két éjszakát töltenek itt, hogy megpihenjenek, majd pedig folytatják az útjukat, írja a subotica.com portál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban