GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 17. [21:07]

Magyarkanizsa: Újabb közmunkaprogramok indultak

Az alkalmazottak játszótér-felújításon, parkok és temetők rendezésén dolgoznak

Magyarkanizsa: Újabb közmunkaprogramok indultak
Fotó: Milorad Mitrović
Közmunkában folyik a népkerti virágágyások rendezése is

Magyarkanizsa már eddig is sikerrel szerepelt a különféle közmunka-pályázatokon, s amint az a ma délelőtti, az egyik program végrehajtásának helyszínén, a Népkertben megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, most is több, 4-től 6 hónapos futamidejű programot sikerült indítania.

„Önkormányzati szempontból nagyon fontos, hogy a közmunkaprogramot újra el tudtuk indítani. A program több szálon futott, külön önkormányzati támogatással, közös, minisztériumi vagy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) támogatásával. A közmunka-program különböző intézmények felé irányult, és bár itt a Népkertben most elsősorban a közterületeken folyó munkálatokat látjuk, azért közmunkások el tudtak helyezkedni szociális és egészségügyi intézményeinkben is” - nyilatkozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. ”Nagyon lényeges, hogy az embereket közszolgálati feladatok elvégzésére tudtuk alkalmazni, még akkor is, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a bérezés elég alacsony, kicsi az az összeg, amit ezekért a munkákért kapnak. Ebből eredően hálásak is vagyunk nekik, hogy eljöttek, hogy ledolgozzák ezt az időszakot és elvégzik a kapott munkát. A pályázatban megszabott feltételektől függően lesznek olyanok, akik szeptember végéig dolgozhatnak, mások november végéig is alkalmazásban lehetnek. A munkákat a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat koordinálja.”

A polgármester elmondta azt is, hogy a közmunka-programokat azért emelték ki, hogy azoknak a polgároknak is lehetőséget nyújtsanak, akiknek eddig nem volt más lehetőségük vagy éppen most keresik az elhelyezkedési lehetőséget, amihez egy-egy ilyen programban való részvétel akár jó kiinduló pont is lehet. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezőkben is lesznek sokan, akik felvállalják ezeket a munkákat. A bérek nagyságát törvényes rendelkezés szabályozza, nem az önkormányzat döntötte el, hogy mennyit lehet fizetni a közmunka-program alkalmazottainak.

A sajtótájékoztató folytatásában Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója a konkrét közmunkaprogramokról tájékoztatta az újságírókat.

„Itt a Népkertben már láthatóak a közmunka első eredményei. Nem egy-két napos, hanem hosszan tartó munkafolyamatról, a park tartós rendezéséről van szó, amelyben jelenleg húsz közmunkás vesz részt. A többi programmal együtt pillanatnyilag mintegy hatvanan dolgoznak nálunk közmunkásként. Két programot az önkormányzat támogatott, de mi magunk is pályáztunk további három programmal a NFSZ-nél, amelyekben foglalkoztatunk mozgáskorlátozottakat és a veszélyeztetett kategóriába sorolt személyeket is. Ezeket az embereket képeztük, elláttuk a megfelelő felszereléssel és ma már jelen vannak a község szinte minden településén. Itt a Népkertben a játszóterek karbantartásán, a park megtisztításán dolgoznak, de hasonló munkát végeznek a városi strandon is, ugyanakkor elvégezték a mintegy 18 ezer négyzetméteres területen fekvő egykori kistemető lekaszálását és rendbetételét is” - mondta az igazgató.

Pálfi Ervintől megtudtuk még, hogy a közmunkaprogram keretében hamarosan nekilátnak a martonosi pravoszláv temető takarításához is, de bárhol, ahol arra szükség van, a közösség rendelkezésére állnak.

Bödő Sándor


2017. november 21. [17:50]

A Magyar Nemzeti Tanács 2017. évi költségvetésének módosítása, iskolák és intézmények igazgatóválasztási eljárása, igazgató- és felügyelőbizottsági tagok személyére tett... >>

2017. november 21. [15:39]

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata... >>

2017. november 21. [13:47]

Huszonhét millió dinárral támogatja a vajdasági egyetemek fenntartható fejlődését célzó projektumait a tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatásügyi Titkárság. A... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka