Vajdaság
Vajszka: Megtalálták a bennégett gyermekek holttestét
Betűméret:             

A Vajszkán leégett házban hétfőn dél körül megtalálták a másik két gyermek, egy kétéves fiú és egy nyolchónapos kislány holttestét, írja a Večernje novosti.

A kisfiú, Nikola holttestét az ajtónál találták meg, ezért azt feltételezik, hogy megpróbált kijutni a házból, a nyolchónapos Isidora holttestét pedig az ágy mellett, a földön találták meg. A legidősebb testvér, a négyéves kislány élettelen testét szombaton találták meg, emlékeztet a Novosti.

A boncolás megállapította, hogy a négyéves kislány megfulladt a füstben, a feltételezések szerint ez okozta a két kisebb gyermek halálát is. A tűz okát továbbra is kutatják.

A szülők korábban azt nyilatkozták, hogy nem tudják mi okozhatta a tüzet, de a villanyvezetékekre gyanakszanak.

„Azon a reggelen mielőtt munkába indultam, kávét főztem”, emlékezett vissza az édesapa, aki elmondta, hogy ekkora odajött hozzá a kétéves kisfia, aki azt kérte, hogy öntsön neki tejet, nem sokkal később pedig a négyéves kislánya is ugyanezt kérte. „Nem akarták, hogy bekapcsoljam nekik a tévét, hogy rajzfilmet nézzenek. A legkisebb akkor még aludt”, monda Z.R., az apa.

Z.R. ezután munkába indult, valamivel később pedig felesége jelentette neki, hogy ég a házuk, amelyet egy évvel ezelőtt vettek bérbe, és hogy mindhárom gyermekük a házban volt.

„Olyan gyorsan jöttem, amilyen gyorsan csak tudtam. Megpróbáltam bemenni, de nem tudtam bejutni a füst és a tűz miatt. Amikor betörtem az ablakot, még nagyobb tűz csapott fel. A tűzoltóknak mondtam, hogy előbb az első szobában oltsák el a tüzet, mert ott voltak a gyerekek. Ha rám hallgattak volna, talán megmenthettem volna, ha mindhármukat nem is, de legalább az egyiküket”, nyilatkozta az édesapa.

„Sosem hagytam őket magukra. Mindig magammal vittem őket, vagy áthívtam a bátyámat, hogy vigyázzon rájuk, amíg nem térek vissza”, mesélte a szerencsétlenül járt gyermekek édesanyja a belgrádi lapnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban