GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 10. [14:29]

Horgos: A haladók számítógépet adományoztak a helyi egészségügyi állomásnak

Horgos: A haladók számítógépet adományoztak a helyi egészségügyi állomásnak
Fotó: Info TV
Az új számítógéppel vélhetően gyorsabb lesz az adatkezelés

A Szerb Haladó Párt (SNS) a horgosi egészségügyi állomás megsegítésére indított akciót. Helyi szervezetük kezdeményezésére, horgosi támogatók bevonásával egy gyors és korszerű, monitorral ellátott számítógépet adományoztak az egészségügyi intézménynek.

A számítógépet ma délelőtt adták át a horgosi egészségügyi állomás vezetőjének, aki elégedettségének adott hangot, hogy az adományozók felismerték az informatikai rendszer fejlesztésének fontosságát, mivel éppen az szorul mielőbbi korszerűsítésre. Elsősorban az internet-kapcsolatot kellene felerősíteni, mert gyakran nincs elérhetőségük, de a szolidan ellátott intézményben egészségügyi fejlesztések is elkelnének.

Az átadáson a Szerb Haladó Párt községi és helyi tisztségviselőin kívül megjelent Gyólay Karolina, a községi orvosi rendelőket és a horgosi egészségügyi állomást is magába foglaló Magyarkanizsai Egészségház igazgatója is.

„Ez az adomány nagy segítséget jelent a horgosi egészségügyi állomás munkájában. A mai modern korban már minden orvos számítógépen dolgozik, az adatokat ia azon dolgozza fel, számítógép segítségével nyomtatja a recepteket és írja ki az utalókat. Ehhez egy gyors és korszerű felszerelés kell. Meg kell, hogy köszönjük, hogy a párt jóvoltából mától az egyik orvosi rendelőben új számítógépen dolgozhat az orvos, vélhetően gyorsabban és hatékonyabban, mint eddig. Köszönet illeti az adományozókat, nem utolsó sorban pedig a kezdeményezőket, a Szerb Haladó Párt helyi és községi szervezeteit, amiért ily módon is igyekeztek hozzájárulni a horgosi egészségügyi állomás fejlesztéséhez.” - nyilatkozta Gyólay Karolina.

Az igazgatónő és a horgosi intézmény vezetője is reményét fejezte ki, hogy a haladók példája követőkre talál és mások is megtalálják a módját, hogy hozzájáruljanak a község egészségügyi hálózatának fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez, hiszen az a magyarkanizsai község minden polgárának érdeke.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) magyarkanizsai községi szervezete könyvgyűjtést szervezett, minek eredményeként mintegy 250 magyar és szerb nyelvű kötettel gazdagították a magyarkanizsai József Attila Könyvtár állományát.

Bödő Sándor


2018. január 20. [10:11]

A Kúla községhez tartozó Cservenkán egy albán nemzetiségű polgár házára fenyegető falfirkákat rajzoltak, amelyeket a tartományi kormány ma a legélesebben elítélt.Igor... >>

2018. január 19. [20:17]

Szép számú termelő, gazda jelenlétében tartották meg a Muzslai Petőfi Sándor MME emeleti termében a pályázati lehetőségekről, újabb törvényekről szóló tájékoztatót. Az... >>

2018. január 19. [13:14]

A jó szakma felér egy diplomával – ez a mottója a Szakma Kiváló Tanulója Versenynek, amelyen immár második alkalommal határon túli tanulók is indulnak. A Magyar... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.49 dinár
1 dollár 96.60 dinár
100 forint 38.39 dinár
100 dinár 260.42 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka