GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 10. [23:36]

Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken

Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken
Fotó: Kónya-Kovács Otília
A konzuli fogadónapot a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében tartották meg

Nagybecskereken a mai volt ebben az évben a harmadik kihelyezett konzuli fogadónap, amely során Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai átvették a visszahonosítás iránt érdeklődők kérvényeit.

Ez volt a sorrendben a 24. ilyen alkalom a Bega menti városban. Főleg a nagybecskereki polgárok adták át dokumentumaikat, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

Czikajló Gergely konzul elmondta, hogy ezúttal 85 kérelem átvételére volt igény, ebből mintegy 15 interjúra is szükség volt, hogy megállapítsák, megfelelő szinten beszélik-e a magyar nyelvet a kérelmezők.

A konzul felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek, és azok a polgárok, akik már megszerezték az állampolgárságot, és ha élni kívánnak választójogukkal, a Szabadkai Főkonzulátuson regisztrálhatnak, a munkatársak minden szükséges információval szívesen szolgálnak.

Még hozzáfűzte, hogy a személyi igazolványok kiadása terén már csak 2018 februárjára tudnak időpontot adni a Szabadkai Főkonzulátuson, ezért, akik tehetik Magyarországon kérvényezzék, hisz így sokkal előbb megkaphatják az okmányt.

Nagybecskereken legközelebb 2018 februárjában terveznek újabb konzuli fogadónapot tartani, a kérvényeket már holnaptól fogadják.

Kónya-Kovács Otília


2018. január 22. [20:12]

A Tijana Jurić Alapítvány elnöke, a szabadkai Igor Jurić kapta az Év személyisége díjat, amelyet a belgrádi NIN hetilap ítél oda minden évben.Az átadó ünnepségen... >>

2018. január 22. [18:48]

Tankönyvcsomagot osztottak ma a roma származású gyerekek megsegítésére a szabadkai Matko Vuković Általános Iskolában.- Szabadka város költségvetéséből 300.000 dinár lett... >>

2018. január 22. [17:36]

Ma kezdődött Szabadkán az a programsorozat melynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára, illetve annak gyógymódjára.Szerbia... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.50 dinár
1 dollár 96.93 dinár
100 forint 38.30 dinár
100 dinár 261.06 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka