Vajdaság
Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken
Betűméret:             

Nagybecskereken a mai volt ebben az évben a harmadik kihelyezett konzuli fogadónap, amely során Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai átvették a visszahonosítás iránt érdeklődők kérvényeit.

Ez volt a sorrendben a 24. ilyen alkalom a Bega menti városban. Főleg a nagybecskereki polgárok adták át dokumentumaikat, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

Czikajló Gergely konzul elmondta, hogy ezúttal 85 kérelem átvételére volt igény, ebből mintegy 15 interjúra is szükség volt, hogy megállapítsák, megfelelő szinten beszélik-e a magyar nyelvet a kérelmezők.

A konzul felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek, és azok a polgárok, akik már megszerezték az állampolgárságot, és ha élni kívánnak választójogukkal, a Szabadkai Főkonzulátuson regisztrálhatnak, a munkatársak minden szükséges információval szívesen szolgálnak.

Még hozzáfűzte, hogy a személyi igazolványok kiadása terén már csak 2018 februárjára tudnak időpontot adni a Szabadkai Főkonzulátuson, ezért, akik tehetik Magyarországon kérvényezzék, hisz így sokkal előbb megkaphatják az okmányt.

Nagybecskereken legközelebb 2018 februárjában terveznek újabb konzuli fogadónapot tartani, a kérvényeket már holnaptól fogadják.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban