Vajdaság
Letartóztatások Újvidéken: Drogcsempészhálozatot számoltak fel

Tegnap este Újvidéken előállították Radoslav Cvijović Cvikát, előtte pedig fiát, Branislav Cvijovićot és két társát tartóztatták le 13 óra körül Csehországban, nyolc kilogramm kokaint találtak náluk 320 ezer euró értékben.

A Blic cikke szerint a letartóztatás a szervezett bűnözés elleni ügyészség, a BIA, az SPBOK és a cseh rendőrség több hónapos munkájának az eredménye.

Az idősebb Cvijović által vezetett bűnszervezet a kikötőn keresztül vitt be kokaint Hollandiába, a drogot azután két hónappal ezelőttig Németországba és Olaszországba szállította. A szállítást átirányították Olaszországból Csehországba és Magyarországra, mert Olaszországban olcsóbb a kokain, s egy kilogramm 27 ezer euróba kerül, míg Csehországban negyvenezer euróba.

Branislav Cvijović mellett Josip Capikot és Branislav Bikićet is letartóztatták, áll a belügyminisztérium közleményében.

Tegnap este Újvidéken a Március 27-e tér és a Dušan cár utca sarkán lévő villájában állították elő Radoslav Cvijovićot és vejét, Slavko Pavlovot, aki teniszedző Ulmban. A rendőrség további három lakásban és házban tartott házkutatást, a pénzügyi nyomozók pedig a széf tartalmát és a számlákat ellenőrzik. A belügyminisztérium által közzétett fényképek és videók alapján a csehországi csoportot a nyílt utcán tartóztatták le, Újvidéken pedig a szervezet egyik tagját a Miloš kenéz sugárúton fogták el.

Az értesülések szerint a bűnszervezet tagjainál Csehországban és Szerbiában további százezer eurót találtak, valamint egy Mercedes, egy Audi és egy Porsche típusú autót is lefoglaltak, melyek Pavlov tulajdonában vannak.

Cvijovićot már korábban is letartóztatták, s a montenegrói dílermaffia tagjaként emlegették, de végül nem került börtönbe. (Blic, 021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepelt Orom - illusztráció
2018. NOVEMBER 17.
[ 15:19 ]
A szabadkai városi tanács két közvállalat élére új igazgató kinevezését javasolja, míg több személy esetében az igazgatói mandátum meghosszabbítását indítványozzák.A Stadion Közvállalat élére Tamara Dimitrioski közgazdászt javasolják, míg a Szabadkai piacok Közvállalat új igazgatója Dejan Ljubisavljević...
2018. NOVEMBER 17.
[ 11:47 ]
December 3-ig lehet betekinteni a Holt-Tisza – Gyöngysziget Természeti Park védelméről szóló tartományi képviselőházi rendelet tervezetébe.A rendelet tervezetét Óbecse, Törökbecse és Zsablya községi szolgálatainál lehet megnézni, mivel ez a természeti park ennek a három községnek a területén, pontosabban a...
2018. NOVEMBER 16.
[ 18:34 ]
A tartományi képviselőház képviselői támogatták a Vajdaság díjainak megalapításáról szóló javaslatot, amelyeket november 25-én, Bánát, Bácska és Baranya Szerb Királysághoz való csatolásának napja, május 15-én, a Májusi Közgyűlés napja és december 10-én, az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából ítélnek...
2018. NOVEMBER 16.
[ 13:29 ]
Beolvasás folyamatban