Vajdaság
Letartóztatások Újvidéken: Drogcsempészhálozatot számoltak fel

Tegnap este Újvidéken előállították Radoslav Cvijović Cvikát, előtte pedig fiát, Branislav Cvijovićot és két társát tartóztatták le 13 óra körül Csehországban, nyolc kilogramm kokaint találtak náluk 320 ezer euró értékben.

A Blic cikke szerint a letartóztatás a szervezett bűnözés elleni ügyészség, a BIA, az SPBOK és a cseh rendőrség több hónapos munkájának az eredménye.

Az idősebb Cvijović által vezetett bűnszervezet a kikötőn keresztül vitt be kokaint Hollandiába, a drogot azután két hónappal ezelőttig Németországba és Olaszországba szállította. A szállítást átirányították Olaszországból Csehországba és Magyarországra, mert Olaszországban olcsóbb a kokain, s egy kilogramm 27 ezer euróba kerül, míg Csehországban negyvenezer euróba.

Branislav Cvijović mellett Josip Capikot és Branislav Bikićet is letartóztatták, áll a belügyminisztérium közleményében.

Tegnap este Újvidéken a Március 27-e tér és a Dušan cár utca sarkán lévő villájában állították elő Radoslav Cvijovićot és vejét, Slavko Pavlovot, aki teniszedző Ulmban. A rendőrség további három lakásban és házban tartott házkutatást, a pénzügyi nyomozók pedig a széf tartalmát és a számlákat ellenőrzik. A belügyminisztérium által közzétett fényképek és videók alapján a csehországi csoportot a nyílt utcán tartóztatták le, Újvidéken pedig a szervezet egyik tagját a Miloš kenéz sugárúton fogták el.

Az értesülések szerint a bűnszervezet tagjainál Csehországban és Szerbiában további százezer eurót találtak, valamint egy Mercedes, egy Audi és egy Porsche típusú autót is lefoglaltak, melyek Pavlov tulajdonában vannak.

Cvijovićot már korábban is letartóztatták, s a montenegrói dílermaffia tagjaként emlegették, de végül nem került börtönbe. (Blic, 021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két halálos áldozata és két súlyos sérültje van a vasárnap reggel a Belgrád-Újvidék közötti autópálya Kabol (Kovilj) melletti szakaszán történt szerencsétlenségnek, írja a Večernje novosti.A lapnak nyilatkozó dr. Mirjana Bursać, az újvidéki sürgősségi szolgálat szóvivője elmondta, a baleset helyszínén életét...
2018. AUGUSZTUS 12.
[ 11:22 ]
Az I Love Fesztivál keretében péntektől vasárnapig hat testvérváros küldöttsége tartózkodik Zentán, akik a Europe for Citizens elnevezésű programban mutatkoztak be a helybelieknek, illetve ismerkedtek a lakosokkal. A delegációkat a városháza dísztermében fogadták a szervezők.A testvérvárosok polgárait ünnepélyes keretek...
2018. AUGUSZTUS 12.
[ 6:27 ]
Szombaton hajnalban Újvidéken ismeretlen tettesek felgyújtották a készenléti rendőrség helyettes vezetőjének, Marina Jovanovićnak a szolgálati autóját, tudósít a 021 hírportál.A tűzhöz hajnali négy óra körül riasztották a tűzoltókat az Ilija Birčanin utcába, a rendőrség pedig lezárta a Heréskert városrészben...
2018. AUGUSZTUS 11.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban