Vajdaság
Letartóztatások Újvidéken: Drogcsempészhálozatot számoltak fel

Tegnap este Újvidéken előállították Radoslav Cvijović Cvikát, előtte pedig fiát, Branislav Cvijovićot és két társát tartóztatták le 13 óra körül Csehországban, nyolc kilogramm kokaint találtak náluk 320 ezer euró értékben.

A Blic cikke szerint a letartóztatás a szervezett bűnözés elleni ügyészség, a BIA, az SPBOK és a cseh rendőrség több hónapos munkájának az eredménye.

Az idősebb Cvijović által vezetett bűnszervezet a kikötőn keresztül vitt be kokaint Hollandiába, a drogot azután két hónappal ezelőttig Németországba és Olaszországba szállította. A szállítást átirányították Olaszországból Csehországba és Magyarországra, mert Olaszországban olcsóbb a kokain, s egy kilogramm 27 ezer euróba kerül, míg Csehországban negyvenezer euróba.

Branislav Cvijović mellett Josip Capikot és Branislav Bikićet is letartóztatták, áll a belügyminisztérium közleményében.

Tegnap este Újvidéken a Március 27-e tér és a Dušan cár utca sarkán lévő villájában állították elő Radoslav Cvijovićot és vejét, Slavko Pavlovot, aki teniszedző Ulmban. A rendőrség további három lakásban és házban tartott házkutatást, a pénzügyi nyomozók pedig a széf tartalmát és a számlákat ellenőrzik. A belügyminisztérium által közzétett fényképek és videók alapján a csehországi csoportot a nyílt utcán tartóztatták le, Újvidéken pedig a szervezet egyik tagját a Miloš kenéz sugárúton fogták el.

Az értesülések szerint a bűnszervezet tagjainál Csehországban és Szerbiában további százezer eurót találtak, valamint egy Mercedes, egy Audi és egy Porsche típusú autót is lefoglaltak, melyek Pavlov tulajdonában vannak.

Cvijovićot már korábban is letartóztatták, s a montenegrói dílermaffia tagjaként emlegették, de végül nem került börtönbe. (Blic, 021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2018. ÁPRILIS 25.
[ 15:24 ]
Muzslyán, a központhoz közel, a Magyar Kommün utca 65-ös szám alatt továbbra is éjjel-nappal a helyszínen tartózkodnak a rendőrök. Ebből arra következtetnek a helybeliek, hogy a valami gyanús történhetett a 73 éves Barna Ilonka halála kapcsán. Mint arról már írtunk, a lánya talált rá a megégett asszonyra, a mentőket is...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 18:26 ]
Április 26-án és 27-én, este nyolc órától kullancs- és szúnyogirtás lesz Zenta területén, a Tisza-parton, a Halászcsárdánál.A tervezett két napokon gépjárműből való földi permetezést végeznek, repülőgéppel is irtják majd a bosszantó rovarokat, de csak később - tájékoztatta az újságírókat ma délelőtt a város...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 16:30 ]
Aleksandar Antić energiaügyi miniszter kijelentette: az egészségügyi vizsgálatok megállapították, hogy nem kaptak mérgezést a NIS pancsovai kőolaj-finomítójában dolgozó munkások.Antić elmondta, hogy az egyik berendezés meghibásodása miatt a dolgozók erős szagot éreztek, amely rosszullétet okozott.„Több mint egy...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban