Vajdaság
Zenta: A gimnázium csapatai taroltak a Demokrácia 1x1 középdöntőjében

Szabadka után Zentán tartották ma a Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Demokrácia 1x1 2017 elnevezésű Kárpát-medencei vetélkedő regionális középdöntőjét. A zentai megmérettetésen a Zentai Gimnázium csapata lett a legeredményesebb.

A zentai versenyt Dr. Pálffy Ilona, a magyarországi Nemzeti Választási Iroda elnöke és Ótott Róbert, a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználat Bizottságának alelnöke, tartományi segédtitkár nyitotta meg.

A vetélkedőn tizenkét csapattal mutatkoztak be a középiskolák és gimnáziumok, melyek között zentai, óbecsei és nagybecskereki iskolákból érkeztek a diákok. A négyfős csapatok feladatai között egy választott témakört bemutató prezentáció előadása, valamint külön tesztkérdések is szerepeltek. A zsűri döntése értelmében a Zentai Gimnázium csapatai szerezték meg az első és a harmadik helyet. A Nagybecskereki Gimnázium versenyzői pedig a második helyet tudhatják magukénak. Mindkét nyertes zentai csapatot Penovác Katalin, a gimnázium tanára készítette fel.

A versenyt először rendezték meg a határon túli diákok számára. Vajdaságból összesen 77 csapat jelentkezett, a regionális fordulóba pedig 22 csoport jutott tovább.

A két legsikeresebb vajdasági csapat decemberben a budapesti döntőn bizonyítja majd tudását a demokratikus intézmények működéséről, a választási rendszerekről, továbbá az emberi jogokról, állampolgárságról és a nemzetközi intézményekről.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Topolya: Rendezik a városközpontot - illusztráció
2018. OKTÓBER 17.
[ 16:09 ]
(Belgrádi tudósítónktól) Zsoldos Ferenc listavezetővel az élen a Magyar Mozgalom küldöttsége ma átadta Belgrádban a Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc nevű jelöltlistát és a támogatói aláírásokat az idén november 4-ére meghirdetett nemzeti tanácsi választásokra. A mozgalom 1385 aláírást nyújtott át a Köztársasági...
2018. OKTÓBER 16.
[ 20:33 ]
Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete Brunszvik Teréz Emlékkonferenciát szervezett Kishegyesen abból az alkalomból, hogy Angyalkert néven 190 évvel ezelőtt nyílt meg Magyarországon az első kisdedóvó intézet. Ez alkalommal jelentették be hivatalosan is, hogy a korábban Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok...
2018. OKTÓBER 16.
[ 14:50 ]
A vakcina már megérkezett a szabadkai központi egészségházba. A hét folyamán osztják szét a városban és a településeken lévő rendelők között.Az Észak-Bácskai Körzetbe összesen 5.600 védőoltás érkezett, ebből 3.900 jutott Szabadkának. Azok a polgárok, akik védettséget szeretnének az influenza ellen, október...
2018. OKTÓBER 16.
[ 14:15 ]
Beolvasás folyamatban