Vajdaság
Zenta: A gimnázium csapatai taroltak a Demokrácia 1x1 középdöntőjében

Szabadka után Zentán tartották ma a Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Demokrácia 1x1 2017 elnevezésű Kárpát-medencei vetélkedő regionális középdöntőjét. A zentai megmérettetésen a Zentai Gimnázium csapata lett a legeredményesebb.

A zentai versenyt Dr. Pálffy Ilona, a magyarországi Nemzeti Választási Iroda elnöke és Ótott Róbert, a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználat Bizottságának alelnöke, tartományi segédtitkár nyitotta meg.

A vetélkedőn tizenkét csapattal mutatkoztak be a középiskolák és gimnáziumok, melyek között zentai, óbecsei és nagybecskereki iskolákból érkeztek a diákok. A négyfős csapatok feladatai között egy választott témakört bemutató prezentáció előadása, valamint külön tesztkérdések is szerepeltek. A zsűri döntése értelmében a Zentai Gimnázium csapatai szerezték meg az első és a harmadik helyet. A Nagybecskereki Gimnázium versenyzői pedig a második helyet tudhatják magukénak. Mindkét nyertes zentai csapatot Penovác Katalin, a gimnázium tanára készítette fel.

A versenyt először rendezték meg a határon túli diákok számára. Vajdaságból összesen 77 csapat jelentkezett, a regionális fordulóba pedig 22 csoport jutott tovább.

A két legsikeresebb vajdasági csapat decemberben a budapesti döntőn bizonyítja majd tudását a demokratikus intézmények működéséről, a választási rendszerekről, továbbá az emberi jogokról, állampolgárságról és a nemzetközi intézményekről.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

XVIII. Apáczai Nyári Akadémia: Történelmünkről és magyarságunkról - illusztráció
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:22 ]
Ma ért véget a Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf elnevezésű falunapi rendezvénysorozat Pacséron, amelyet XIII. alkalommal tartottak meg. A falunapra mindig a pravoszláv Péter-Pál napi búcsúhoz legközelebb eső hétvégén kerül sor, amikor változatos programmal várják a helybelieket és a...
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:38 ]
Az Exit zenei fesztivál időtartama alatt Újvidéken négy kilogramm kábítószert koboztak el, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter, hozzátéve, magán a fesztiválon belül nem találtak nagyobb mennyiségű drogot.A belügyminiszter a közszolgálati RTS-nek nyilatkozva elmondta, főként szintetikus drogot koboztak el....
2018. JÚLIUS 15.
[ 11:16 ]
A Délvidéki Háló Mozgalom szervezésében szombaton mintegy 70 fős csapat zarándokolt az aracsi pusztatemplomhoz, amely szent gyülekezőhelyként ismert nemcsak Vajdaságban, hanem a határon túl is, tudósít a Pannon RTV.Tizenharmadik alkalommal ünnepelték az aracsi romtemplomot azok, akik felkeresték a középkori emléket. Volt, aki...
2018. JÚLIUS 14.
[ 18:22 ]
Beolvasás folyamatban