GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
Szavazási levélcsomag átvétele Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner
Levélszavazat leadása Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 18. [21:55]

Zenta: A gimnázium csapatai taroltak a Demokrácia 1x1 középdöntőjében

Zenta: A gimnázium csapatai taroltak a Demokrácia 1x1 középdöntőjében
Az első és harmadik helyezett zentai csapat a zsüri tagjaival és felkészítő tanárnőjükkel

Szabadka után Zentán tartották ma a Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Demokrácia 1x1 2017 elnevezésű Kárpát-medencei vetélkedő regionális középdöntőjét. A zentai megmérettetésen a Zentai Gimnázium csapata lett a legeredményesebb.

A zentai versenyt Dr. Pálffy Ilona, a magyarországi Nemzeti Választási Iroda elnöke és Ótott Róbert, a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználat Bizottságának alelnöke, tartományi segédtitkár nyitotta meg.

A vetélkedőn tizenkét csapattal mutatkoztak be a középiskolák és gimnáziumok, melyek között zentai, óbecsei és nagybecskereki iskolákból érkeztek a diákok. A négyfős csapatok feladatai között egy választott témakört bemutató prezentáció előadása, valamint külön tesztkérdések is szerepeltek. A zsűri döntése értelmében a Zentai Gimnázium csapatai szerezték meg az első és a harmadik helyet. A Nagybecskereki Gimnázium versenyzői pedig a második helyet tudhatják magukénak. Mindkét nyertes zentai csapatot Penovác Katalin, a gimnázium tanára készítette fel.

A versenyt először rendezték meg a határon túli diákok számára. Vajdaságból összesen 77 csapat jelentkezett, a regionális fordulóba pedig 22 csoport jutott tovább.

A két legsikeresebb vajdasági csapat decemberben a budapesti döntőn bizonyítja majd tudását a demokratikus intézmények működéséről, a választási rendszerekről, továbbá az emberi jogokról, állampolgárságról és a nemzetközi intézményekről.

Rúzsa Mária


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 22. [0:17]

Muzslyán végzett ma szűrést a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának Határon túli magyarokért projektum koordinátora, Csuka Pál, aki a Kárpát-medencei... >>

2018. március 21. [21:57]

Ma este a zentai Városháza dísztermében tartották meg a Magyar Nemzeti Tanács idei első tájékoztató jellegű szülői értekezletét az Egészségügyi Középiskola, a... >>

2018. március 21. [12:44]

Aláírták a tartományi kormányban a vajdasági székhellyel rendelkező, összesen 15 nemzeti tanács támogatásáról szóló szerződéseket. A rendezvényen megjelent Igor Mirović,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.60 dinár
1 dollár 96.04 dinár
100 forint 38.03 dinár
100 dinár 262.92 forint
Heti kérdés
Az utóbbi években valamilyen módon korlátozni akarják az interneten megjelenő közösségi véleményeket a bevándorlással vagy a bevándorlók viselkedésével kapcsolatban. Ön egyetért-e azzal, hogy e kérdésben a jelenleginél is szigorúbb ellenőrzés alá vonják az internetet?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány