Vajdaság
Zenta: Felújították a November 11. általános iskola tornatermét

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata támogatásával valósult meg. A beruházás összesen mintegy ötmillió dinárba került. Az eredményt ma délelőtt a tartományi szervek, az észak-bánáti közigazgatási körzet és a helyi önkormányzat illetékesei is megtekintették.

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a tornaterem valóban nagyon szép lett, hiszen – mint mondta – kiemelt céljuknak tekintik, hogy az iskolák tornatermeinek, valamint az egyéb sportlétesítményeknek a felújítása révén minél jobb körülményeket teremtsenek egyrészt a testnevelésórák megtartásához, másrészt a sportolók felkészüléséhez. Hozzátette, mivel a sportlétesítményeink eléggé elavultak és az iskoláink tornatermei is meglehetősen rossz állapotban vannak, ezért rendkívül fontos a karbantartásuk, illetve a felújításuk.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kifejtette, az önkormányzat már az elmúlt évek során nagy figyelmet fordított az iskolaépületek karbantartására. Kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt a Thurzó Lajos iskola tornatermét, tavaly a November 11. iskola vizesgócait, idén pedig a November 11. iskola tornatermét újították fel, majd hozzátette, reményeik szerint rövidesen sor kerül a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály iskola tornatermének a renoválására is. A legnagyobb folyamatban lévő beruházásként a Zentai Gimnázium épületének bővítését említette, amelynek kapcsán rövidesen aláírják a szerződést a kivitelezővel, és megkezdődnek a munkálatok is.

Danilo Popov, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja arról beszélt, hogy a November 11. általános iskola tornaterméhez hasonló létesítmények felújítása azért fontos, mert ezáltal tudják biztosítani az intézményeknek a színvonalas működés feltételeit, majd hozzátette, ezáltal a sportcsarnokban is nagyobb teret kaphatnak a versenysportok, valamint azok a rendezvények, amelyek az egész község szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak. Leszögezte, ez a felújítás is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat, valamint a tartományi és a köztársasági szervek közötti kiváló együttműködés meghozza a kívánt eredményeket.

Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője kifejtette, a munkálatokat az előző tanév befejezését követően kezdték el, és a tervezetthez képest némiképp elhúzódtak, ugyanis a parketta alatt lévő beton lassan száradt meg, és nem szerették volna, ha az új parketta nedves betonra kerül. Hozzátette, a parketta megóvása érdekében linóleumot is vásároltak, és a különféle rendezvények idején azzal fogják leborítani a talajt. Reményének adott hangot, hogy a diákok örömmel használják majd a megújult tornatermet, és még lelkesebben vesznek részt a tornaórákon, mint eddig.

A tartományi sport- és ifjúsági titkár labdákat is ajándékozott az iskola diákjainak, majd a jelenlévőkkel együtt megtekintette a sportcsarnokot és a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály általános iskola tornatermét is.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Topolya: Rendezik a városközpontot - illusztráció
2018. OKTÓBER 17.
[ 16:09 ]
(Belgrádi tudósítónktól) Zsoldos Ferenc listavezetővel az élen a Magyar Mozgalom küldöttsége ma átadta Belgrádban a Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc nevű jelöltlistát és a támogatói aláírásokat az idén november 4-ére meghirdetett nemzeti tanácsi választásokra. A mozgalom 1385 aláírást nyújtott át a Köztársasági...
2018. OKTÓBER 16.
[ 20:33 ]
Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete Brunszvik Teréz Emlékkonferenciát szervezett Kishegyesen abból az alkalomból, hogy Angyalkert néven 190 évvel ezelőtt nyílt meg Magyarországon az első kisdedóvó intézet. Ez alkalommal jelentették be hivatalosan is, hogy a korábban Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok...
2018. OKTÓBER 16.
[ 14:50 ]
A vakcina már megérkezett a szabadkai központi egészségházba. A hét folyamán osztják szét a városban és a településeken lévő rendelők között.Az Észak-Bácskai Körzetbe összesen 5.600 védőoltás érkezett, ebből 3.900 jutott Szabadkának. Azok a polgárok, akik védettséget szeretnének az influenza ellen, október...
2018. OKTÓBER 16.
[ 14:15 ]
Beolvasás folyamatban