GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
Szavazási levélcsomag átvétele Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner
Levélszavazat leadása Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 21. [15:39]

Zenta: Felújították a November 11. általános iskola tornatermét

Zenta: Felújították a November 11. általános iskola tornatermét
Az illetékesek és a sportolók elégedetten nyilatkoztak a felújítási munkálatok eredményéről

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata támogatásával valósult meg. A beruházás összesen mintegy ötmillió dinárba került. Az eredményt ma délelőtt a tartományi szervek, az észak-bánáti közigazgatási körzet és a helyi önkormányzat illetékesei is megtekintették.

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a tornaterem valóban nagyon szép lett, hiszen – mint mondta – kiemelt céljuknak tekintik, hogy az iskolák tornatermeinek, valamint az egyéb sportlétesítményeknek a felújítása révén minél jobb körülményeket teremtsenek egyrészt a testnevelésórák megtartásához, másrészt a sportolók felkészüléséhez. Hozzátette, mivel a sportlétesítményeink eléggé elavultak és az iskoláink tornatermei is meglehetősen rossz állapotban vannak, ezért rendkívül fontos a karbantartásuk, illetve a felújításuk.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kifejtette, az önkormányzat már az elmúlt évek során nagy figyelmet fordított az iskolaépületek karbantartására. Kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt a Thurzó Lajos iskola tornatermét, tavaly a November 11. iskola vizesgócait, idén pedig a November 11. iskola tornatermét újították fel, majd hozzátette, reményeik szerint rövidesen sor kerül a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály iskola tornatermének a renoválására is. A legnagyobb folyamatban lévő beruházásként a Zentai Gimnázium épületének bővítését említette, amelynek kapcsán rövidesen aláírják a szerződést a kivitelezővel, és megkezdődnek a munkálatok is.

Danilo Popov, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja arról beszélt, hogy a November 11. általános iskola tornaterméhez hasonló létesítmények felújítása azért fontos, mert ezáltal tudják biztosítani az intézményeknek a színvonalas működés feltételeit, majd hozzátette, ezáltal a sportcsarnokban is nagyobb teret kaphatnak a versenysportok, valamint azok a rendezvények, amelyek az egész község szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak. Leszögezte, ez a felújítás is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat, valamint a tartományi és a köztársasági szervek közötti kiváló együttműködés meghozza a kívánt eredményeket.

Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője kifejtette, a munkálatokat az előző tanév befejezését követően kezdték el, és a tervezetthez képest némiképp elhúzódtak, ugyanis a parketta alatt lévő beton lassan száradt meg, és nem szerették volna, ha az új parketta nedves betonra kerül. Hozzátette, a parketta megóvása érdekében linóleumot is vásároltak, és a különféle rendezvények idején azzal fogják leborítani a talajt. Reményének adott hangot, hogy a diákok örömmel használják majd a megújult tornatermet, és még lelkesebben vesznek részt a tornaórákon, mint eddig.

A tartományi sport- és ifjúsági titkár labdákat is ajándékozott az iskola diákjainak, majd a jelenlévőkkel együtt megtekintette a sportcsarnokot és a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály általános iskola tornatermét is.

H. A.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 22. [0:17]

Muzslyán végzett ma szűrést a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának Határon túli magyarokért projektum koordinátora, Csuka Pál, aki a Kárpát-medencei... >>

2018. március 21. [21:57]

Ma este a zentai Városháza dísztermében tartották meg a Magyar Nemzeti Tanács idei első tájékoztató jellegű szülői értekezletét az Egészségügyi Középiskola, a... >>

2018. március 21. [12:44]

Aláírták a tartományi kormányban a vajdasági székhellyel rendelkező, összesen 15 nemzeti tanács támogatásáról szóló szerződéseket. A rendezvényen megjelent Igor Mirović,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.60 dinár
1 dollár 96.04 dinár
100 forint 38.03 dinár
100 dinár 262.92 forint
Heti kérdés
Az utóbbi években valamilyen módon korlátozni akarják az interneten megjelenő közösségi véleményeket a bevándorlással vagy a bevándorlók viselkedésével kapcsolatban. Ön egyetért-e azzal, hogy e kérdésben a jelenleginél is szigorúbb ellenőrzés alá vonják az internetet?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány