GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 21. [15:39]

Zenta: Felújították a November 11. általános iskola tornatermét

Zenta: Felújították a November 11. általános iskola tornatermét
Az illetékesek és a sportolók elégedetten nyilatkoztak a felújítási munkálatok eredményéről

Véget ért a zentai November 11. általános iskola tornatermének a felújítása, amely a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata támogatásával valósult meg. A beruházás összesen mintegy ötmillió dinárba került. Az eredményt ma délelőtt a tartományi szervek, az észak-bánáti közigazgatási körzet és a helyi önkormányzat illetékesei is megtekintették.

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a tornaterem valóban nagyon szép lett, hiszen – mint mondta – kiemelt céljuknak tekintik, hogy az iskolák tornatermeinek, valamint az egyéb sportlétesítményeknek a felújítása révén minél jobb körülményeket teremtsenek egyrészt a testnevelésórák megtartásához, másrészt a sportolók felkészüléséhez. Hozzátette, mivel a sportlétesítményeink eléggé elavultak és az iskoláink tornatermei is meglehetősen rossz állapotban vannak, ezért rendkívül fontos a karbantartásuk, illetve a felújításuk.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kifejtette, az önkormányzat már az elmúlt évek során nagy figyelmet fordított az iskolaépületek karbantartására. Kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt a Thurzó Lajos iskola tornatermét, tavaly a November 11. iskola vizesgócait, idén pedig a November 11. iskola tornatermét újították fel, majd hozzátette, reményeik szerint rövidesen sor kerül a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály iskola tornatermének a renoválására is. A legnagyobb folyamatban lévő beruházásként a Zentai Gimnázium épületének bővítését említette, amelynek kapcsán rövidesen aláírják a szerződést a kivitelezővel, és megkezdődnek a munkálatok is.

Danilo Popov, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja arról beszélt, hogy a November 11. általános iskola tornaterméhez hasonló létesítmények felújítása azért fontos, mert ezáltal tudják biztosítani az intézményeknek a színvonalas működés feltételeit, majd hozzátette, ezáltal a sportcsarnokban is nagyobb teret kaphatnak a versenysportok, valamint azok a rendezvények, amelyek az egész község szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak. Leszögezte, ez a felújítás is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat, valamint a tartományi és a köztársasági szervek közötti kiváló együttműködés meghozza a kívánt eredményeket.

Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője kifejtette, a munkálatokat az előző tanév befejezését követően kezdték el, és a tervezetthez képest némiképp elhúzódtak, ugyanis a parketta alatt lévő beton lassan száradt meg, és nem szerették volna, ha az új parketta nedves betonra kerül. Hozzátette, a parketta megóvása érdekében linóleumot is vásároltak, és a különféle rendezvények idején azzal fogják leborítani a talajt. Reményének adott hangot, hogy a diákok örömmel használják majd a megújult tornatermet, és még lelkesebben vesznek részt a tornaórákon, mint eddig.

A tartományi sport- és ifjúsági titkár labdákat is ajándékozott az iskola diákjainak, majd a jelenlévőkkel együtt megtekintette a sportcsarnokot és a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály általános iskola tornatermét is.

H. A.


2017. december 17. [12:27]

(A Kárpát-medence rovatból átvett hír)A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átadták tegnap a Magyar Örökség díjakat. A díjazottak között van Bogdán József papköltő... >>

2017. december 17. [11:07]

A Vajdasági Közegézségügyi Intézet járványügyi szakorvosai szerint a tartományban kimutatható a B-típusú influenzavírus, több beteget regisztráltak.A fertőzést egyelőre... >>

2017. december 16. [19:19]

(A Kárpát-medence rovatból átvett hír)Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük - hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.22 dinár
100 forint 37.92 dinár
100 dinár 263.67 forint
Heti kérdés
Ön szerint mekkora jövedelem kell családtagonként a tisztességes megélhetéshez Szerbiában?
5-10 ezer
10-15 ezer
15-20 ezer
20-25 ezer
25-30 ezer
30 ezernél több

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka