Vajdaság
Szabadka: Megnyílt a karácsonyi vásár

Kedden este megnyitották az idei Winterfestet a szabadkai kiskorzón. A karácsonyi vásár egészen 2018. január 13-áig várja a látogatókat.

A többhetes kirakodóvásárra a helyi kézművesek és iparművészek kínálata mellett gasztronómiai különlegességekkel és forralt borral csalogatják a helybelieket és a turistákat Szabadka központjában.

A megnyitón Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója a szervezők nevében köszöntötte a vásár résztvevőit és látogatót a 2017-es Winterfesten, ahol elmondása szerint gazdag programmal és minden eddiginél szélesebb kínálattal készültek.

Nem kell Európa nagyvárosaiba utaznunk ahhoz, hogy egy európai színvonalú karácsonyi vásárt lássunk, hiszen itt Szabadkán is látványos és minőségi ajándékokat, sok finomságot és szép élményt kapunk, ha kilátogatunk a Köztársaság térre – mondta Horvát Tímea alpolgármester magyar nyelvű köszöntőjében.

Büszkék lehetünk arra, hogy Szabadka is követi a közép-európai hagyományokat és ugyanolyan gazdag adventi-karácsonyi vásárral várja a látogatókat, mint bármely másik város a régióban – mondta Veljko Vojnić, a városi képviselő-testület alelnöke, aki ünnepélyesen megnyitotta a 7. Winterfestet.

A téli vásárt a Szabadkai Piacok szervezi az önkormányzat támogatásával.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Testvértelepülési összefogással székelykaput állítottak Gomboson - illusztráció
2018. OKTÓBER 21.
[ 16:56 ]
Zentán eltűnt a 9 éves Csordás Erika, aki bármit tud róla, azonnal jelentse, áll a szerbiai belügyminisztérium vasárnap kiadott közleményében.A kislány eltűnését az édesapja jelentette be, azt mondta, lánya ismeretlen irányba távozott az 56 éves T.A.-val és azóta nem tud róla. Az apa elmondása szerint T.A. náluk...
2018. OKTÓBER 21.
[ 11:13 ]
A szerbiai belügyminisztérium szabadkai kirendeltségének munkatársai a nagykikindai rendőrséggel karöltve rajtaütésszerű akció során őrizetbe vették H.Z. (1981) zentai lakost, aki a gyanú szerint kábítószert állított elő és forgalmazott.A gyanúsított lakásának átkutatásakor a rendőrök zacskókban és üvegekben több...
2018. OKTÓBER 21.
[ 9:44 ]
Pénteken éjfélkor lejárt a választási listák átadásának a határideje. A várakozásokkal ellentétben a Magyar Nemzeti Tanács következő összetételének megválasztására csak két listát nyújtottak be. A Vajdasági Magyar Szövetség listájának az elnevezése most is Magyar Összefogás. A harmincöt jelölt között...
2018. OKTÓBER 20.
[ 22:18 ]
Beolvasás folyamatban