Vajdaság
Szabadka: Megnyílt a karácsonyi vásár

Kedden este megnyitották az idei Winterfestet a szabadkai kiskorzón. A karácsonyi vásár egészen 2018. január 13-áig várja a látogatókat.

A többhetes kirakodóvásárra a helyi kézművesek és iparművészek kínálata mellett gasztronómiai különlegességekkel és forralt borral csalogatják a helybelieket és a turistákat Szabadka központjában.

A megnyitón Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója a szervezők nevében köszöntötte a vásár résztvevőit és látogatót a 2017-es Winterfesten, ahol elmondása szerint gazdag programmal és minden eddiginél szélesebb kínálattal készültek.

Nem kell Európa nagyvárosaiba utaznunk ahhoz, hogy egy európai színvonalú karácsonyi vásárt lássunk, hiszen itt Szabadkán is látványos és minőségi ajándékokat, sok finomságot és szép élményt kapunk, ha kilátogatunk a Köztársaság térre – mondta Horvát Tímea alpolgármester magyar nyelvű köszöntőjében.

Büszkék lehetünk arra, hogy Szabadka is követi a közép-európai hagyományokat és ugyanolyan gazdag adventi-karácsonyi vásárral várja a látogatókat, mint bármely másik város a régióban – mondta Veljko Vojnić, a városi képviselő-testület alelnöke, aki ünnepélyesen megnyitotta a 7. Winterfestet.

A téli vásárt a Szabadkai Piacok szervezi az önkormányzat támogatásával.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a napokban három helyszínen a legaktívabban az útkarbantartók. A vasárnap mivel kevésbé forgalmas, így ezt a napot kihasználták, és új aszfaltburkolattal látták el a város és Elemér közötti útszakaszt, ahol szüneteltették a forgalmat a munkálatok idején. Egy kilométernyi útrész kapott új burkolatot,...
2018. JÚLIUS 16.
[ 18:58 ]
Befejeződött Újvidéken a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében megtartott XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) tanári továbbképzés első hete.Orosz Attila esperes áhítata, egy rövid kulturális műsor és Nagy Margit elnök asszony megnyitó szavai után a Történelem és magyarság című továbbképzés egy...
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:22 ]
Ma ért véget a Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf elnevezésű falunapi rendezvénysorozat Pacséron, amelyet XIII. alkalommal tartottak meg. A falunapra mindig a pravoszláv Péter-Pál napi búcsúhoz legközelebb eső hétvégén kerül sor, amikor változatos programmal várják a helybelieket és a...
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:38 ]
Beolvasás folyamatban