Vajdaság
Közel kétmilliárd dinár értékben írt ki pályázatokat a nagyberuházási igazgatóság

A Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága hat nyílt pályázatot tett ma közzé projektek támogatására és társfinanszírozására, összesen 1,935 milliárd dinár értékben.

A pályázatok a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és vízvédelem, a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, az iskoláskor előtti oktatás és nevelés, a sportfejlesztés és az energiahatékonyság területére szólnak.

Az igazgatóságnál azt mondják, a legtöbb pénzt, 770 millió dinárt, a közlekedésre irányozták elő, s a helyi önkormányzatoknak olyan projekteket kellene javasolniuk, melyek új útak építésére, a meglévők újjáépítésére, helyreállítására vagy erősítésére és a közlekedésbiztonság javítására irányulnak, de olyan projekteket is várnak, melyek hozzájárulnak a helyi és regionális összeköttetés előmozdításához.

A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre 520 millió dinárt irányoztak elő, s olyan projekteket várnak, melyek hozzájárulnak a kedvező ületi környezet megteremtéséhez, a kis- és középvállalkozások növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint a foglalkoztatottság növeléséhez Vajdaságban.

A nagyberuházási igazgatóság 298 millió dinárt oszt szét a vízellátás és vízvédelem, 240 milliót a sport, 69 millió dinárt az iskoláskor előtti oktatás és 38 milliót az energiahatékonyság területén.

A pályázatokra 2018. január 19-én 16 óráig lehet jelentkezni. A közzétett pályázatokról részletesebb tájékoztatás a nagyberuházási igazgatóság (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs), valamint a tartományi kormány (www.vojvodina.gov.rs ) honlapján érhető el. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb ítéletidő Vajdaságban - illusztráció
2018. JÚLIUS 22.
[ 21:20 ]
A doroszlói Mária-kegyhely, a nagybecskereki leánynevelő intézet, valamint az Újvidéki Egyetem szabadkai tanítóképző karának felújítás alatt álló épületeit látogatta meg csütörtökön Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Pásztor István VMSZ-elnök és Hajnal Jenő MNT-elnök kíséretében. A...
2018. JÚLIUS 19.
[ 21:30 ]
A bajsai jégelhárító központból idén már 117 rakéta kilövésére adtak engedélyt és nagy területeket sikerült megvédeni a jégversétől. Az állami támogatáson kívül egyes önkormányzatok is hozzájárulnak a rakéták biztosításához és a lövészek fizetéséhez. Topolya községi elnöke 50 rakétát ajándékozott a...
2018. JÚLIUS 19.
[ 20:02 ]
Vajdaságba látogatott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, aki Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével, Pirityiné Szabó Judittal, a Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetőjével, Babity Jánossal, a Szabadkai Főkonzulátus...
2018. JÚLIUS 19.
[ 16:37 ]
Beolvasás folyamatban