GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. január 5. [17:20]

Közel kétmilliárd dinár értékben írt ki pályázatokat a nagyberuházási igazgatóság

Közel kétmilliárd dinár értékben írt ki pályázatokat a nagyberuházási igazgatóság
Fotó: RTV
A legtöbb pénzt a közlekedési infrastruktúra javítására irányozták elő

A Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága hat nyílt pályázatot tett ma közzé projektek támogatására és társfinanszírozására, összesen 1,935 milliárd dinár értékben.

A pályázatok a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és vízvédelem, a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, az iskoláskor előtti oktatás és nevelés, a sportfejlesztés és az energiahatékonyság területére szólnak.

Az igazgatóságnál azt mondják, a legtöbb pénzt, 770 millió dinárt, a közlekedésre irányozták elő, s a helyi önkormányzatoknak olyan projekteket kellene javasolniuk, melyek új útak építésére, a meglévők újjáépítésére, helyreállítására vagy erősítésére és a közlekedésbiztonság javítására irányulnak, de olyan projekteket is várnak, melyek hozzájárulnak a helyi és regionális összeköttetés előmozdításához.

A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre 520 millió dinárt irányoztak elő, s olyan projekteket várnak, melyek hozzájárulnak a kedvező ületi környezet megteremtéséhez, a kis- és középvállalkozások növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint a foglalkoztatottság növeléséhez Vajdaságban.

A nagyberuházási igazgatóság 298 millió dinárt oszt szét a vízellátás és vízvédelem, 240 milliót a sport, 69 millió dinárt az iskoláskor előtti oktatás és 38 milliót az energiahatékonyság területén.

A pályázatokra 2018. január 19-én 16 óráig lehet jelentkezni. A közzétett pályázatokról részletesebb tájékoztatás a nagyberuházási igazgatóság (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs), valamint a tartományi kormány (www.vojvodina.gov.rs ) honlapján érhető el. (021.rs)


2018. január 24. [6:00]

A magyarságismereti esszé- és tanulmányíró verseny ünnepélyes eredményhirdetésén öt zentai diák vehetett át díjakat vasárnap a budapesti Magyarság Házában.Az esszéíró... >>

2018. január 23. [17:01]

Mladen ©arčević szerbiai oktatási minisztert és munkatársait ma fogadta Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere az önkormányzat képviselőivel együtt. A miniszter... >>

2018. január 23. [15:44]

Kizárólag a szeretet, a megbecsülés, és a különbözőségek elfogadása lehet biztosíték arra, hogy a 76 évvel ezelőtti történések soha ne ismétlődjenek meg, hangsúlyozta... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.65 dinár
1 dollár 96.25 dinár
100 forint 38.32 dinár
100 dinár 260.92 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány