Vajdaság
Közel kétmilliárd dinár értékben írt ki pályázatokat a nagyberuházási igazgatóság

A Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága hat nyílt pályázatot tett ma közzé projektek támogatására és társfinanszírozására, összesen 1,935 milliárd dinár értékben.

A pályázatok a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és vízvédelem, a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, az iskoláskor előtti oktatás és nevelés, a sportfejlesztés és az energiahatékonyság területére szólnak.

Az igazgatóságnál azt mondják, a legtöbb pénzt, 770 millió dinárt, a közlekedésre irányozták elő, s a helyi önkormányzatoknak olyan projekteket kellene javasolniuk, melyek új útak építésére, a meglévők újjáépítésére, helyreállítására vagy erősítésére és a közlekedésbiztonság javítására irányulnak, de olyan projekteket is várnak, melyek hozzájárulnak a helyi és regionális összeköttetés előmozdításához.

A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre 520 millió dinárt irányoztak elő, s olyan projekteket várnak, melyek hozzájárulnak a kedvező ületi környezet megteremtéséhez, a kis- és középvállalkozások növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint a foglalkoztatottság növeléséhez Vajdaságban.

A nagyberuházási igazgatóság 298 millió dinárt oszt szét a vízellátás és vízvédelem, 240 milliót a sport, 69 millió dinárt az iskoláskor előtti oktatás és 38 milliót az energiahatékonyság területén.

A pályázatokra 2018. január 19-én 16 óráig lehet jelentkezni. A közzétett pályázatokról részletesebb tájékoztatás a nagyberuházási igazgatóság (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs), valamint a tartományi kormány (www.vojvodina.gov.rs ) honlapján érhető el. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vajdasági magyarság hitét vissza kell adni, hogy valóban történhetnek változások; közös dolgainkat együtt kell irányítani – ezek a Magyar Mozgalom (MM) legfőbb célkitűzései. A 35 fős listán olyan emberek neve szerepel, akik már sokat tettek a délvidéki magyar közösségért - hangoztatta Zsoldos Ferenc listavezető, aki...
2018. OKTÓBER 22.
[ 21:30 ]
Az erdélyi Mikóújfalutól és a magyarországi Ballószögtől, Gombos testvértelepüléseitől kapott székelykaput avattak ma a nyugat-bácskai faluban.Az újonnan felállított és felavatott székelykapu a három testvértelepülés összefogását jelképezi, tudósít a Pannon RTV.A kapu kifaragását és szállítását az erdélyiek...
2018. OKTÓBER 21.
[ 16:56 ]
Ma délutánra a rendőrség megtalálta a kilencéves zentai kislányt, Csordás Erikát, akinek eltűnését vasárnap reggel édesapja jelentette be. A hatóságok megtalálták az 56 éves Tóth Attilát, más néven Csitát is, akivel a kislányt utoljára látták. A keresett személyeket a zentai vasútállomáson találták meg.A gyermek...
2018. OKTÓBER 21.
[ 15:35 ]
Beolvasás folyamatban