Vajdaság
Közel kétmilliárd dinár értékben írt ki pályázatokat a nagyberuházási igazgatóság

A Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága hat nyílt pályázatot tett ma közzé projektek támogatására és társfinanszírozására, összesen 1,935 milliárd dinár értékben.

A pályázatok a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és vízvédelem, a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, az iskoláskor előtti oktatás és nevelés, a sportfejlesztés és az energiahatékonyság területére szólnak.

Az igazgatóságnál azt mondják, a legtöbb pénzt, 770 millió dinárt, a közlekedésre irányozták elő, s a helyi önkormányzatoknak olyan projekteket kellene javasolniuk, melyek új útak építésére, a meglévők újjáépítésére, helyreállítására vagy erősítésére és a közlekedésbiztonság javítására irányulnak, de olyan projekteket is várnak, melyek hozzájárulnak a helyi és regionális összeköttetés előmozdításához.

A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre 520 millió dinárt irányoztak elő, s olyan projekteket várnak, melyek hozzájárulnak a kedvező ületi környezet megteremtéséhez, a kis- és középvállalkozások növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint a foglalkoztatottság növeléséhez Vajdaságban.

A nagyberuházási igazgatóság 298 millió dinárt oszt szét a vízellátás és vízvédelem, 240 milliót a sport, 69 millió dinárt az iskoláskor előtti oktatás és 38 milliót az energiahatékonyság területén.

A pályázatokra 2018. január 19-én 16 óráig lehet jelentkezni. A közzétett pályázatokról részletesebb tájékoztatás a nagyberuházási igazgatóság (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs), valamint a tartományi kormány (www.vojvodina.gov.rs ) honlapján érhető el. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2018. ÁPRILIS 25.
[ 15:24 ]
Muzslyán, a központhoz közel, a Magyar Kommün utca 65-ös szám alatt továbbra is éjjel-nappal a helyszínen tartózkodnak a rendőrök. Ebből arra következtetnek a helybeliek, hogy a valami gyanús történhetett a 73 éves Barna Ilonka halála kapcsán. Mint arról már írtunk, a lánya talált rá a megégett asszonyra, a mentőket is...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 18:26 ]
Április 26-án és 27-én, este nyolc órától kullancs- és szúnyogirtás lesz Zenta területén, a Tisza-parton, a Halászcsárdánál.A tervezett két napokon gépjárműből való földi permetezést végeznek, repülőgéppel is irtják majd a bosszantó rovarokat, de csak később - tájékoztatta az újságírókat ma délelőtt a város...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 16:30 ]
Aleksandar Antić energiaügyi miniszter kijelentette: az egészségügyi vizsgálatok megállapították, hogy nem kaptak mérgezést a NIS pancsovai kőolaj-finomítójában dolgozó munkások.Antić elmondta, hogy az egyik berendezés meghibásodása miatt a dolgozók erős szagot éreztek, amely rosszullétet okozott.„Több mint egy...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban