GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. január 19. [12:27]

Babity János: A magyar állam 2018-tól két családtámogatási lehetőséget nyújt a határon túli magyaroknak

Magyarország szabadkai főkonzulátusa segítséget nyújt a választási regisztrációban

Babity János: A magyar állam 2018-tól két családtámogatási lehetőséget nyújt a határon túli magyaroknak
Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja

2018. január elsejétől a határon túli magyar állampolgároknak is jár a magyar kormány családtámogatási programjának keretében az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása, ami korábban babakötvény néven volt ismert.

„Természetesen már a külképviseleteken is benyújthatók a kérelmek ezekre a támogatásokra, mi is egy telefonszámon várjuk az érdeklődőket, ez pedig Szerbiából tárcsázva a 062/766-494-es telefonszám, de természetesen Magyarországon az Államkincstárhoz közvetlenül postai úton, illetve a magyarországi kormányhivataloknál is benyújthatók ezek a kérelmek”, nyilatkozta Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja a Pannon RTV-nek.

Az anyasági támogatást az édesanya igényelheti, akkor is, ha maga az édesanya még nem magyar állampolgár, viszont a 2017. június 30-a után született gyermeke már igen, közölte Babity.

A támogatások kérelmezéséhez honosítási okirat és lakcímkártya szükséges, illetve ha a szülők igényeltek egyéb dokumentumokat a magyar államtól, mint amilyen az elektronikus személyazonosító igazolvány és az útlevél, akkor azokat is be kell mutatni.

„Amennyiben a gyermek magyarországi anyakönyvezése nem történt még meg, mert Szerbiában született, akkor a gyermek részéről kérjük a szerbiai születési anyakönyvi kivonat bemutatását is”, mondta Magyarország szabadkai főkonzulja.

Az anyasági támogatásnál és a fiatalok életkezdési támogatásánál is a kezdő időpont a 2017. június 30., vagyis az ez után a dátum után született gyermekek részére igényelhetők ezek a támogatások.

„Az anyasági támogatásnál alapesetben a gyermek születését követő hat hónapon belül kell igényelni a támogatást, illetve ha valamilyen okból kifolyólag erre nem volt lehetőségük a szülőknek, akkor legfeljebb egy évvel a születést követően nyújthatják be a kérelmet. A fiatalok életkezdési támogatásának, vagyis a babakötvénynek nincs kérelmezési záróhatárideje”, nyilatkozta a főkonzul.

A szabadkai magyar főkonzulátus segít a választási regisztrációban

Március 24-ig kell felvetetniük magukat a központi névjegyzékbe a Nemzeti Választási Irodánál azoknak a külhoni magyaroknak, akik részt szeretnének venni az április 8-i országgyűlési választáson.

A regisztráció végéig Magyarország szabadkai főkonzulátusa segítséget nyújt minden magyar állampolgársággal rendelkező személynek- mondta Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja a Pannon RTV-nek adott nyilatkozatában.

„Aki már levélszavazóként regisztrált, de az előző választások óta a személyes adataiban változások történtek, például anyakönyvi ügyek, házasság utáni névváltozás, hasonló jellegű ügyek, vagy lakcíme megváltozott, ezekben az esetekben pedig módosítási segítséget nyújtunk, hogy ezt követően adatai már hitelesen szerepeljenek a levélszavazók névjegyzékében” - közölte a főkonzul.


2018. február 17. [16:52]

Baji Lajos és Irénke 1948-ban, egy igen nehéz, a második világégést követő időszakban esküdött egymásnak örök hűséget. Nem számított akkor semmi. Fiatalok és bohók... >>

2018. február 14. [19:34]

A magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) a közelmúltban díjat alapított az idegenforgalmi fejlesztések serkentése érdekében. A Turisztikai... >>

2018. február 14. [19:24]

Ismeretlen tettesek ledöntötték és összetörték az 1944-es 45-ös magyar és német áldozatok emlékére felállított keresztet azoknál a verbászi tömegsíroknál, amelyek több... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.30 dinár
1 dollár 95.57 dinár
100 forint 37.87 dinár
100 dinár 264.03 forint
Heti kérdés
Dühöng az influenzajárvány. Ön fel szokta-e venni a védőoltást a vírusos megbetegedés ellen?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány