Vajdaság
Szabadka: Tankönyvtámogatás a roma származású gyermekek részére

Tankönyvcsomagot osztottak ma a roma származású gyerekek megsegítésére a szabadkai Matko Vuković Általános Iskolában.

- Szabadka város költségvetéséből 300.000 dinár lett elkülönítve a roma származású gyermekek támogatására. Az iskoláktól kapott adatok alapján 738 roma nemzetiségű gyermek él Szabadkán, akik főként a Matko Vuković, a Széchényi István és a Đulo Salaj Általános Iskolába járnak – nyilatkozta Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

Mirjana Stevanović, az iskola igazgatónője elmondta, ezek az intézkedések az oktatás fejlődését segítik.

- A következő fontos lépés az, hogy elérjük, minél több roma származású fiatal iratkozzon be a középiskolák valamelyikébe – részletezte Mirjana Stevanović.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak és mindazoknak, aki segítettek abban, hogy ez az akció létrejöhessen.

- 2016-ban a Naša radost óvodában osztottunk ki csomagot, és már erre az évre is megvannak a terveink. Újdonság az, hogy Szabadka a roma nemzetiségű személyek támogatásáról írt alá szerződést, s ezt a tervet többek között az Európai Unió is támogatja - mondta Ilija Đukanović.

- Véleményem szerint a tankönyvtámogatás igen fontos intézkedés. A tanulók a második félévtől fogják használni az itt kapott könyveket – fejtette ki Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatással megbízott tagja.

Az önkormányzat 2018. évi költségvetésében 2,3 millió dinárt különített el a roma koordinátorok munkájára, amelynek célja a roma származású gyerekek gazdasági megsegítése és a korai iskolaelhagyás megelőzése.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt a 61 éves muzslyai Bakos Illés, a nagybecskereki felsőbíróság bírája.A csendőrség búváregységének a tagjai a mai nap folyamán a Bega folyóban keresték, mert nagy a valószínűsége, hogy a vízbe fulladt, szombaton ugyanis horgászni ment, ami a kedvenc hobbijának számított. Időnként járt horgászni a Begára, nem...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 21:29 ]
Az új kenyér ünnepe jegyében tartottak istentiszteletet a nagybecskereki református templomban. Nemrégen üresedett meg a lelkészi állás, és kissé elhagyatottan érzik, érezhetik magukat a gyülekezet tagjai, ezért Szilágyi Zoltán, református lelkész ismeretségi körét bevetve mindent megtett annak érdekében, hogy ne így...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 20:03 ]
Szent István mellszobrát avatták fel vasárnap a katolikus templom kertjében. A felszentelést megelőzően misét tartottak a településen, tudósít a Pannon RTV.A Szent István-napi mise ünnepélyes bevonulással kezdődött, majd az eseményen megszentelték az új kenyeret, ezt követően pedig a hívők részvételével leleplezték...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban