GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. február 13. [19:57]

Vajdaság: Hamarosan újabb házvásárlási pályázatot írnak ki házaspárok részére

Vajdaság: Hamarosan újabb házvásárlási pályázatot írnak ki házaspárok részére
Fotó: RTV

Hamarosan ismét pályázhatnak falusi házak vásárlására a vajdasági házaspárok, illetve azon személyek, akik hosszabb ideje élnek élettársi kapcsolatban.

A Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatáról van szó, amelyre 2015 óta minden évben több százan jelentkeznek. A márciusban nyíló pályázat a negyedik az elmúlt években, a pályázat összértéke 30 millió dinár, amelyre 30 pár jelentkezhet.

„Tavaly a falusi házak vásárlását támogató pályázatunkra 283 pár jelentkezett, ami arról árulkodik, hogy az érdeklődés továbbra is hatalmas. Minden érdeklődőt arra kérünk, hogy írásos formában tegyék fel kérdésüket, két hónap áll ugyanis rendelkezésükre a jelentkezésre”, közölte Diana Milović, a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatója.

A pályázat célja a falusi közösségek fellendítése és a nők gazdasági helyzetének megerősítése, hiszen a pályázaton nyert összegből vásárolt házat egyenlő arányban jegyezhetik be a házastársak nevére.

Leginkább a bácskai házak iránt van érdeklődés, írja a 021.rs hírportál.

A Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet idén útjára indít egy kísérleti programot is azokban a falvakban, amelyekben nem létezik adekvát egészségügyi ellátás. Az intézet ugyanis megállapította, hogy vannak olyan közegek, amelyekben a nők nem tudnak megfelelően tájékozódni és nem tudják gyógyíttatni magukat. A kerekasztal-beszélgetésektől azt várják, hogy az segít majd a nőknek abban, hogy megosszák problémáikat és nagyobb figyelmet fordítsanak saját egészségükre.

A kerekasztal-beszélgetésen nőgyógyász szakorvos is részt vesz, a kezdetben pedig három településen, Kucorán, Sóvén (Ravno Selo) és Kiskéren (Bačko Dobro Polje) szervezik meg a beszélgetést.

Az intézet március 8-a, a nemzetközi nőnap alkalmából könyvbemutatót szervez Nagybecskereken, március 9-én a palánkai Veljko Petrović Könyvtárban pedig átadják a nemi egyenjogúsággal foglalkozó irodalom részlegét.

Február 22-éig nyitva áll az a pályázat, amellyel azon egyesületek projektjeit támogatják, amelyek a nemzeti kisebbségekben szeretnének javítani a nők helyzetén. Erre a pályázatra összesen 2,5 millió dinárt biztosítottak, írja a 021.rs.


2018. február 17. [16:52]

Baji Lajos és Irénke 1948-ban, egy igen nehéz, a második világégést követő időszakban esküdött egymásnak örök hűséget. Nem számított akkor semmi. Fiatalok és bohók... >>

2018. február 14. [19:34]

A magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) a közelmúltban díjat alapított az idegenforgalmi fejlesztések serkentése érdekében. A Turisztikai... >>

2018. február 14. [19:24]

Ismeretlen tettesek ledöntötték és összetörték az 1944-es 45-ös magyar és német áldozatok emlékére felállított keresztet azoknál a verbászi tömegsíroknál, amelyek több... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.30 dinár
1 dollár 95.57 dinár
100 forint 37.87 dinár
100 dinár 264.03 forint
Heti kérdés
Dühöng az influenzajárvány. Ön fel szokta-e venni a védőoltást a vírusos megbetegedés ellen?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány