GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. március 10. [21:45]

Tisztelet a bátraknak! címmel tartottak megemlékezést Zentán

Tisztelet a bátraknak! címmel tartottak megemlékezést Zentán
A dabasi vendégek nagy sikert arattak produkciójukkal

Csak úgy lehet eredményeket elérni és tetteket véghezvinni, ha a jobbító szándék mögé állva összefogunk, és közösen, egységesen cselekszünk, amikor arra szükség van, hangsúlyozta Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere ma este a zentai Művelődési Házban az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Tisztelet a bátraknak! címmel megtartott ünnepi megemlékezésen.

A rendezvény kezdetén a zentai Cor Jesu Városi Kamarakórus adta elő a Himnuszt, majd Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere mondott köszöntőt, amelyben hangsúlyozta, a nemzet összetartozásának tudata 1848 óta a leggazdagabb erkölcsi, szellemi és érzelmi erőforrásunk, éppen ezért március közepén minden évben átgondoljuk elődeink tetteit, a forradalom pedig újra és újra megszületik a szívünkben.

– Egységesen és meghatározó erővel csak a nemzet léphet fel, nemzetté pedig a közös haza szeretete és a közös anyanyelv kovácsol. Ne egymásnak legyünk ellenségei, hiszen olyan időket élünk, amikor egyre fogyatkozunk! Tanulnunk kell az őseinktől elszántságot, elhivatottságot és okulnunk kell a múlt buktatóiból. Csak úgy lehet eredményeket elérni és tetteket véghezvinni, ha a jobbító szándék mögé állva összefogunk, és közösen, egységesen cselekszünk, amikor arra szükség van – hangsúlyozta köszöntőjében Ceglédi Rudolf.

– Mi már örökségbe kaptuk a szabadságot, de tudjuk, mekkora felelősség megőrizni azt, ami annyi drága életet követelt. De a szabadság kötelesség is a család, a haza és a közösségünk felé, hiszen mindenkinek a legjobb tudása szerint kell munkálkodnia a jövőért, a boldogulásért, a megmaradásért. Az ünnepünk akkor lesz igaz, ha átérezzünk azt a felelősséget és adósságot, amivel 1848 hőseinek tartozunk, hogy ne legyen hiábavaló akkori szent áldozatuk – tette hozzá Zenta község polgármestere.

Az ünnepi műsorban a Cor Jesu Városi Kamarakórus a Gábor Áron rézágyúja című népdalt adta elő, Krnács Erika előadóművész és Zsoldos Ervin verséneklő az Itt az idő, most vagy soha! című összeállítással tisztelgett a forradalom és szabadságharc emléke előtt, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ Ispiláng Gyermektánccsoportjának tagjai Szivárványos! címmel szatmári táncokat mutattak be, a Dabasi Tilinkó Néptáncegyüttes tagjai pedig az Engem anyám úgy szeretett… című produkciójukkal léptek színpadra. A műsor zárásaként az egybegyűltek a Cor Jesu Városi Kamarakórus tagjaival együtt énekelték el a Szózatot.

Az ünnepi rendezvény főszervezője Zenta község önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ voltak.

H. A.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 18. [11:38]

A Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb estjét tartották meg, a hagyományos hármas Torda-találkozót, vagyis a három Kárpát-medence Torda nevű... >>

2018. március 17. [19:19]

Szombaton este rendezték meg a Vedd el a nyugtát és nyerj! elnevezésű, az egész Szerbiát megmozgató nyereményjáték harmadik fordulóját és a szerencse a bácsföldvári... >>

2018. március 16. [20:26]

Zsúfolásig megtelt a topolyai Művelődési Ház moziterme, ahol a Prosperitati Alapítvány ötödik körének kiírásait ismertették. Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.35 dinár
1 dollár 96.10 dinár
100 forint 37.98 dinár
100 dinár 263.27 forint
Heti kérdés
A magyarokat különösebben nem érinti, mert számunkra Nagybecskerek Nagybecskerek marad, mégis megkérdezzük: támogatja-e a város hivatalos szerb nevének megváltóztatását Zrenjaninról Petrovgradra.
Legyen Petrovgrad
Maradjon Zrenjanin
Állítsák vissza a város eredeti nevét

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Szerbia: A harmadik gyermek után 12.000, a negyedik után 18.000 dinár havonta
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány