Vajdaság
Vajdaságban Szabadkán és Sremska Mitrovicán a legrosszabb a levegő minősége

Vajdaságban Szabadkán és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) a legrosszabb a levegő minősége egy 2016-os felmérés most közzétette eredményei szerint.

A szerb kormány március 8-án fogadta el azt a rendeletet, amely 2016-ban zónák szerint kategórizálta a levegő minőségét, és ezek szerint Szabadka a harmadik kategóriába esik a levegő minőségét tekintve, írja a Magločistač.

A vonatkozó törvény értelmében a harmadik a legalacsonyabb kategória, amely rendkívül szennyezett levegőre utal, mert egy vagy több szennyezőanyag értéke meghaladja az elfogadható szintet.

A besorolás szerint Szabadka és Sremska Mitrovica mellett a harmadik kategóriába tartozik még Kragujevac és Valjevo, valamint a belgrádi és užicei agglomeráció. A légszennyezésről szóló törvény szerint az agglomeráció kifejezés olyan zónát jelöl, ahol több mint 250.000 lakos él.

A többi terület az első kategóriába tartozik a levegő minőségét tekintve, vagyis a levegő tiszta és jelentéktelen mértékben szennyezett, vagyis egyetlen szennyezőanyag sem lépi át a határértékeket, írja a 021.rs.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Helyreigazítás - illusztráció
2018. JÚNIUS 22.
[ 12:54 ]
Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.Nagyon nagy az érdeklődés a hajósok körében a regatta iránt, amelyet a Vajdaság Vizei közvállalat szervez, hogy népszerűsítse a tartomány vízi útjait, de a szervezők technikai okokból nem...
2018. JÚNIUS 21.
[ 8:53 ]
Újvidéken szerdán megnyitották a sürgősségi szolgálat új épületét, amelynek értéke 410 millió dinár, kiépítését pedig a tartományi kormány és Újvidék város önkormányzata közösen pénzelte.Igor Mirović tartományi kormányfő kijelentette, hogy a sürgősségi központ új épületével jelentős mértékben fejlődik...
2018. JÚNIUS 21.
[ 8:51 ]
Vajdaság magyarsága számára nem lehet ünnep az az esemény, amellyel 1918-ban Újvidéken, a déli végek szláv lakosságának döntése következtében elszakították államától és a magyar nemzet többségétől. Ugyanakkor az ünnepléshez való jogot az itt élő szerbségtől sem vitathatjuk el, hiszen küldötteinek döntése és a...
2018. JÚNIUS 20.
[ 22:11 ]
Beolvasás folyamatban