GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. március 13. [11:54]

Vajdaságban Szabadkán és Sremska Mitrovicán a legrosszabb a levegő minősége

Vajdaságban Szabadkán és Sremska Mitrovicán a legrosszabb a levegő minősége

Vajdaságban Szabadkán és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) a legrosszabb a levegő minősége egy 2016-os felmérés most közzétette eredményei szerint.

A szerb kormány március 8-án fogadta el azt a rendeletet, amely 2016-ban zónák szerint kategórizálta a levegő minőségét, és ezek szerint Szabadka a harmadik kategóriába esik a levegő minőségét tekintve, írja a Magločistač.

A vonatkozó törvény értelmében a harmadik a legalacsonyabb kategória, amely rendkívül szennyezett levegőre utal, mert egy vagy több szennyezőanyag értéke meghaladja az elfogadható szintet.

A besorolás szerint Szabadka és Sremska Mitrovica mellett a harmadik kategóriába tartozik még Kragujevac és Valjevo, valamint a belgrádi és užicei agglomeráció. A légszennyezésről szóló törvény szerint az agglomeráció kifejezés olyan zónát jelöl, ahol több mint 250.000 lakos él.

A többi terület az első kategóriába tartozik a levegő minőségét tekintve, vagyis a levegő tiszta és jelentéktelen mértékben szennyezett, vagyis egyetlen szennyezőanyag sem lépi át a határértékeket, írja a 021.rs.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 18. [11:38]

A Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb estjét tartották meg, a hagyományos hármas Torda-találkozót, vagyis a három Kárpát-medence Torda nevű... >>

2018. március 17. [19:19]

Szombaton este rendezték meg a Vedd el a nyugtát és nyerj! elnevezésű, az egész Szerbiát megmozgató nyereményjáték harmadik fordulóját és a szerencse a bácsföldvári... >>

2018. március 16. [20:26]

Zsúfolásig megtelt a topolyai Művelődési Ház moziterme, ahol a Prosperitati Alapítvány ötödik körének kiírásait ismertették. Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.35 dinár
1 dollár 96.10 dinár
100 forint 37.98 dinár
100 dinár 263.27 forint
Heti kérdés
A magyarokat különösebben nem érinti, mert számunkra Nagybecskerek Nagybecskerek marad, mégis megkérdezzük: támogatja-e a város hivatalos szerb nevének megváltóztatását Zrenjaninról Petrovgradra.
Legyen Petrovgrad
Maradjon Zrenjanin
Állítsák vissza a város eredeti nevét

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Szerbia: A harmadik gyermek után 12.000, a negyedik után 18.000 dinár havonta
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány