Vajdaság
Vajdaságban Szabadkán és Sremska Mitrovicán a legrosszabb a levegő minősége

Vajdaságban Szabadkán és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) a legrosszabb a levegő minősége egy 2016-os felmérés most közzétette eredményei szerint.

A szerb kormány március 8-án fogadta el azt a rendeletet, amely 2016-ban zónák szerint kategórizálta a levegő minőségét, és ezek szerint Szabadka a harmadik kategóriába esik a levegő minőségét tekintve, írja a Magločistač.

A vonatkozó törvény értelmében a harmadik a legalacsonyabb kategória, amely rendkívül szennyezett levegőre utal, mert egy vagy több szennyezőanyag értéke meghaladja az elfogadható szintet.

A besorolás szerint Szabadka és Sremska Mitrovica mellett a harmadik kategóriába tartozik még Kragujevac és Valjevo, valamint a belgrádi és užicei agglomeráció. A légszennyezésről szóló törvény szerint az agglomeráció kifejezés olyan zónát jelöl, ahol több mint 250.000 lakos él.

A többi terület az első kategóriába tartozik a levegő minőségét tekintve, vagyis a levegő tiszta és jelentéktelen mértékben szennyezett, vagyis egyetlen szennyezőanyag sem lépi át a határértékeket, írja a 021.rs.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat (GSP) több mint 1500 autóbusza a 10 legforgalmasabb városi és peremvárosi útvonalon egyáltalán nem a tervezett menetrend szerint közlekedett az idén.A városi autóbuszokkal közlekedő újvidéki polgárok már hónapok óta panaszkodnak amiatt, hogy a buszok nem a menetrend szerint...
2018. DECEMBER 18.
[ 14:51 ]
Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Juhász András, a csongrádi református egyházmegye esperese, a szegedi Kálvin téri református gyülekezet lelkésze ma Nagybecskerekre látogatott, akik a református gyülekezetnek hoztak szeretetcsomagokat.Az adománycsomagok egy része tartós...
2018. DECEMBER 17.
[ 19:24 ]
A topolyai önkormányzat különböző formában támogatja a felsőfokú oktatási intézményekben tanuló fiatalokat. Az idei évi ösztöndíj-pályázaton pontosan száz beadványt hagyott jóvá az illetékes bizottság. Közülük hiányszakmát tanuló 12 egyetemista kiemelt ösztöndíjban részesül.Azok az egyetemisták és...
2018. DECEMBER 17.
[ 18:09 ]
Beolvasás folyamatban