Vajdaság
Vajdaságban Szabadkán és Sremska Mitrovicán a legrosszabb a levegő minősége

Vajdaságban Szabadkán és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) a legrosszabb a levegő minősége egy 2016-os felmérés most közzétette eredményei szerint.

A szerb kormány március 8-án fogadta el azt a rendeletet, amely 2016-ban zónák szerint kategórizálta a levegő minőségét, és ezek szerint Szabadka a harmadik kategóriába esik a levegő minőségét tekintve, írja a Magločistač.

A vonatkozó törvény értelmében a harmadik a legalacsonyabb kategória, amely rendkívül szennyezett levegőre utal, mert egy vagy több szennyezőanyag értéke meghaladja az elfogadható szintet.

A besorolás szerint Szabadka és Sremska Mitrovica mellett a harmadik kategóriába tartozik még Kragujevac és Valjevo, valamint a belgrádi és užicei agglomeráció. A légszennyezésről szóló törvény szerint az agglomeráció kifejezés olyan zónát jelöl, ahol több mint 250.000 lakos él.

A többi terület az első kategóriába tartozik a levegő minőségét tekintve, vagyis a levegő tiszta és jelentéktelen mértékben szennyezett, vagyis egyetlen szennyezőanyag sem lépi át a határértékeket, írja a 021.rs.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Sofőrhiány Észak-Bácskában - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 23:51 ]
Szeptember elején hét fiatal érkezett a Kárpát-medence különböző területeiről Szabadkára, hogy egy rövid képzés után a hét délvidéki szórványközpontban állomáshelyeiket elfoglalva a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaiként teljesítsenek szolgálatot.„A program alapvető célja, hogy a szórványterületeken...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 18:33 ]
Együttműködésre készül a magyarkanizsai önkormányzat és a magyarországi Accent hotellánc az idegenforgalmi és turisztikai fejlesztések céljából. A hotellánc képviselői elsőként megtekintették Magyarkanizsa adottságait, és tárgyalásokat folytattak a lehetséges fejlesztésekről az önkormányzat képviselőivel.Az Accent...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 18:19 ]
Az idei év végéig elkészül Mórahalmon a szerb kulturális központ. A projekt értéke 3,7 millió euró, amelyet európai alapokból biztosítottak, a projekt szerbiai vezetője pedig a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság.A projekt a Duna-Körös-Maros-Tisza...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban