Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhelyezték a palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere évértékelőt tartott a községben megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről és tervekről egyaránt. Mint kiemelte, Magyarkanizsa továbbra is prioritásként tekint a község turizmusának fejlesztésére, emellett a mezőgazdaság és a vállalkozások fejlesztésére is...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:13 ]
Beolvasás folyamatban