Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oktatási kiállítást tartottak a topolyai mezőgazdasági középiskolában, ahol a három topolyai középfokú oktatási intézmény mellett szabadkai középiskolák is bemutatták kínálatukat. Több száz diák, főleg pályaválasztás előtt álló nyolcadikos látogatott el a rendezvényre. A topolyai Mezőgazdasági Iskolában...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 15:49 ]
Tóth Ugyonka Krisztina, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákja nyerte a nyolcadik alkalommal megrendezett Bonus Intra Országos Történelemversenyt, amely idén az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc témájára épült. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett háromkörös megmérettetésre 114 tanuló...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 14:32 ]
Bukovinai székelyek Bácskában címmel nyílt kiállítás csütörtökön a szabadkai Városi Múzeumban. A hányattatott sorsú magyar népcsoportot 1941-ben szervezetten áttelepítették az akkor visszafoglalt Bácskába, hogy három és fél év múlva ismét menekülniük kelljen a korábban Székelyföldről Moldvába, majd Bukovinába...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban