Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A melencei Rusanda szakkórházba és gyógyfürdőbe látogatott kedden egy iráni küldöttség, amelyet Szaid Hosszeini, a balkáni régióval megbízott iráni kereskedelmi központ elnöke vezetett. Szaid Hosszeini találkozott a létesítmény igazgatónőjével, Zorica Ćulibrkkel, valamint a város elöljáróival, Saša Santovaccal,...
2018. JÚLIUS 18.
[ 0:08 ]
A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége a idei évben is meghirdette Vajdaságban a Magyarok Kenyere programot. A felhívás a médiának és közösségi portáloknak köszönhetően sok helyre eljutott. Minden évben népszerűbb lett a mezőgazdasági termelők körében. Nyolc évvel ezelőtt körülbelül 400 kg búzaadománnyal...
2018. JÚLIUS 17.
[ 13:14 ]
A nagykikindai regionális hulladéktárolóból vett minták vizsgálatának eredményei egy hónap múlva lesznek ismertek, de Goran Trivan környezetvédelemmel megbízott miniszter azt állítja: nyilvánvaló, hogy sem a lakosságot, sem a környezetet nem fenyegeti veszély.Július elején a Biztonsági-Információs Ügynökség, a...
2018. JÚLIUS 17.
[ 12:32 ]
Beolvasás folyamatban