Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között
Betűméret:             

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban