Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pecze József Kishegyes díszpolgára - illusztráció
2019. MÁRCIUS 24.
[ 8:20 ]
Kézimunka kiállítással folytatódott a falunapi rendezvénysorozat Kishegyesen, mely ezúttal egyben a falu újratelepítésének 250. évfordulójának a megünneplése is. A most már a parókiához tartozó egykori ifjúsági otthon épületében sok száz kézimunkát állítottak ki. Szügyi István, a községi képviselő-testület...
2019. MÁRCIUS 23.
[ 10:22 ]
Az 1 az 5 millióból tiltakozás sorozat keretében pénteken este Szerbia több városában, közöttük Újvidéken, Nišben, Užiceben, Valjevóban is tüntettek. Újvidéken a tegnap esti, immár tizedik tüntetés a Szabad sajtó – szabad társadalom címet viselte. Az egybegyűltekhez a Szerb Nemzeti Színház előtti téren Milorad...
2019. MÁRCIUS 23.
[ 7:51 ]
A topolyai községi képviselő-testület ülésén, napirenden szerepelt a község új statútumának elfogadása is. Ez szavazattöbbséggel meg is történt, ami azt jelenti, hogy a következő önkormányzati választások alkalmával már a jelenlegi 41 képviselői hely helyett 35 mandátumra pályázhatnak majd a jelöltek. Az...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 22:08 ]
Beolvasás folyamatban