Vajdaság
Kerékpárút épül Újvidék és Belgrád között

A tartományi szervek kerékpárút kiépítését tervezik Újvidék és Belgrád között, amely Szerbia két legnagyobb városát kötné össze.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság közbeszerzési tervében az áll, hogy 2018-ban teszik közzé az út kiépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozására irányuló tendert. A közbeszerzés értéke 30 millió dinár, írja a 021 portál.

A közbeszerzést áprilisban vagy májusban kellene kiírni, míg a szerződést június vagy július során kötik meg. Egyébként a szerbiai és a vajdasági kormány tavaly októberi együttes ülésén hozták meg az Újvidék és Belgrád közötti kerékpárút kiépítésének tervezéséről szóló határozatot.

Az újvidéki kerékpáros közösség jelentős eseménynek tartja a szóban forgó út kiépítését, ami számos polgár hasznára válik majd.

Újvidék jó helyen fekszik, tekintettel arra, hogy az Eurovelo 6-os (Európai Kerékpárút Hálózat) út keresztülhalad a városon, a Duna mentén Belgrádig húzódik, valamint a közelben van az Eurovelo 11-es út is, ami szintén áthalad a szerb fővároson.

A szerbiai, de a vajdasági városok között is rossz a kerékpáros összeköttetés, de Újvidéken a külvárosi területekkel sincs megfelelő összeköttetés, írja a 021.

Mivel még csak most tervezik az út kiépítéséhez szükséges műszaki dokumentációt, nem ismeretes, hogy mikor kezdődhet el az építkezés.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb háromhetes intenzív kurzus indult hétfőn Zentán a központi idegrendszeri károsodásokkal küzdő gyermekek és felnőttek számára a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Kara szervezésében. A mostani kurzuson, amely immár a nyolcadik ilyen foglalkozássorozat térségünkben, négy csoportban folyik a...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 14:38 ]
Heves indulatokat váltott ki a vajdasági magyar nemzeti tanácsi választás kampánya, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) azzal vádolja a legnagyobb délvidéki magyar pártot, a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ), hogy ellehetetleníti az aláírásgyűjtést. November 4-én választják meg a vajdasági Magyar...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 13:20 ]
A nagybecskereki székesegyházban Szent Gellért napján, a nagybecskereki egyházmegye védőszentjének ünnepén egyben tanévnyitót is tartottak a leány- és a fiúkollégium növendékei, valamint a városi iskolák hittanosai részére.Az ünnepi szentmisét dr. Német László megyéspüspök celebrálta paptestvéreivel együtt....
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 23:45 ]
Beolvasás folyamatban