Vajdaság
Megnyílt az újvidéki mezőgazdasági vásár

Ma Újvidéken megnyílt a 85. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár, május 21-ig, hétfőig lesz nyitva. Idén Franciaország a vendégország, a tvilág számos országából érkeztek, érkeznek vállalatok.

Harminc országból 1.500 kiállító mutatkozik be, de összesen hatvan ország termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A vásárt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter nyitotta meg.

A 85. mezőgazdasági vásáron idén is a legnevesebb mezőgazdasággal foglalkozó vállalatokat sorakoznak fel, hiszen itt alkalom nyílik az újdonságok bemutatására és a tapasztalatcserére. Emellett a látogatók jelentős engedményekkel tudnak mezőgazdasági gépeket vásárolni.

A kiállítási terület egyharmadát a mezőgazdasági gépek foglalják el, amelyek iránt minden évben nagyon nagy az érdeklődés.

Az Újvidéki Vásár idén ünnepli fennállásának 95-ik évfordulóját, így a 85-ik mezőgazdasági vásár látogatói között, akik részt vesznek a nyereményjátékban, két traktort és egy frézert sorsolnak ki.

A vásár minden nap 9 órától tart nyitva. A felnőttek számára egy jegy 600 dinár, a csoportos jegyek ára 400 dinár, míg a nyugdíjasok, a 7 és 12 év közötti gyermekek, valamint a diákok és egyetemista csoportok számára 200 dinár a belépő.

Pénteken családi napot tartanak, tehát a szülők a 16 évnél nem idősebb gyermekeikkel egy belépőjegy árán, vagyis 600 dinárért léphetnek be a vásárra.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tömeges állatpusztulás Versecnél - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 22:57 ]
Zenta: Meghirdették a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 21:03 ]
Tegnap este fél Szerémség több mint egy órára áram nélkül maradt a Belgrádtól Újvidék felé húzódó, 110. számú távvezetékben keletkezett károk miatt.Az áramkimaradás 19 óra 30 perc körül történt, az Elektrodistribucija vállalat csapata azonnal kiment a helyszínre, elhárította a kárt, s 21 óra körül visszaállt...
2018. OKTÓBER 19.
[ 9:48 ]
Csütörtök este zárult a XIV. Biofesztivál a szabadkai Szabadegyetemen, amelyen az organikus termelést népszerűsítették, illetve a vegyszermentesen termesztett növényeket, a mesterséges adalékok nélkül készült termékeket. A fesztivál két napja alatt a vásárlók azt tapasztalhatták, hogy biotermeléssel is termeszthető...
2018. OKTÓBER 18.
[ 23:19 ]
Kedden került vissza az alma és a kereszt a nagybecskereki székesegyház tornyának tetejére - hallottuk dr. Német László megyéspüspöktől, aki ma sajtótájékoztatón számolt be az eddig elvégzett munkálatokról és a további tervekről."Százötven éve, 1868. november 24-én áldották meg az akkori templomot, amely még nem...
2018. OKTÓBER 18.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban