Vajdaság
Szabadka: Harmadszor hosszabbították meg a férje meggyilkolásával gyanúsított ápolónő vizsgálati fogságát

Harmadik alkalommal hosszabbították meg a horgosi S. Irén (56) egészségügyi nővér előzetes letartóztatását, mert fennáll a tanúk befolyásolásának lehetősége és a nyugtalanságkeltés veszélye. A nőt azzal gyanúsítják, hogy cianidot adott be férjének a szabadkai közkórházban.

A gyanúsított a kórház nőgyógyászati osztályán dolgozott, de amikor férjét február 19-én kórházba szállították akut panaszokkal, a gyanú szerint bement az intervenciós helyiségbe és egy cianid tartalmú injekciót adott be férjének, aki ezt követően meghalt. A nőt március 9-én tartóztatták le, és a nyomozás kezdetétől ártatlannak vallja magát.

„A nyomozás során minden vizsgálatot elvégeztek, a toxikológiaitól kezdve a törvényszéki-orvosi vizsgálatokig. Még nem emeltek vádat a nő ellen, és ha lejár a vádemelés határideje, a gyanúsítottat akkor is három hónap előzetes fogságban tarthatják. Nagyon furcsa esetről van szó, és az ügyésznek egyáltalán nincs könnyű dolga”, közölte a Blic.

Noha egyedül a feleséget tartják gyanúsítottnak, S. István ellátásakor, a nem hivatalos információk szerint több, az áldozathoz közeli egészségügyi nővér is az adott helyiségben tartózkodott.

„Kétségtelen, hogy a nő adta be neki azt az injekciót, amely után az életfunkciói drasztikusan csökkenni kezdtek. Kétségtelen az is, hogy a férfit cianiddal mérgezték meg, és hogy a halálos adagnál jóval több mérget találtak a májában, az epéjében és a vérében is. A gyanúsított tagadja, hogy cianidot adott be a férfinak, azt állítja, hogy a fecskendőben fiziológiás oldat volt”, közölte a nyomozáshoz közelálló személy a Bliccel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egyetemista Játékokat és Diáknapokat tartanak Újvidéken. A VaMaDiSz és az Európa kollégium hallgatói önkormányzata által szervezett kétnapos eseményen összesen több mint félszáz egyetemista vesz részt.A versenyeket az Európa Kollégium udvarában és más újvidéki helyszíneken tartják. Tóth Gabriella, a rendezvény...
2018. MÁJUS 24.
[ 10:28 ]
Egy fiatal lány életét vesztette, több személy súlyosan megsérült abban a balesetben, ami szerda este valamivel tíz óra előtt történt az autópálya Újvidék és Belgrád közti szakaszán Újkarlóca (Novi Karlovci) és Ópázova (Stara Pazova) között.A helyszínen, ahol több autó és egy kamion ütközött, a mentősökön...
2018. MÁJUS 24.
[ 10:21 ]
Nagy elégedetlenséget váltott ki a vajdasági gazdák körében a 2017. évre és az idei év első hónapjára szóló lecsapolási illeték megfizettetése. A végzéseket ezekben a napokban kézbesítik, írja a vajdasági kutató-elemző központ, a VOICE.A vízelvezetési díj megfizettetését a vajdasági földekre tavaly az...
2018. MÁJUS 24.
[ 10:16 ]
Beolvasás folyamatban