Vajdaság
Szabadka: Harmadszor hosszabbították meg a férje meggyilkolásával gyanúsított ápolónő vizsgálati fogságát

Harmadik alkalommal hosszabbították meg a horgosi S. Irén (56) egészségügyi nővér előzetes letartóztatását, mert fennáll a tanúk befolyásolásának lehetősége és a nyugtalanságkeltés veszélye. A nőt azzal gyanúsítják, hogy cianidot adott be férjének a szabadkai közkórházban.

A gyanúsított a kórház nőgyógyászati osztályán dolgozott, de amikor férjét február 19-én kórházba szállították akut panaszokkal, a gyanú szerint bement az intervenciós helyiségbe és egy cianid tartalmú injekciót adott be férjének, aki ezt követően meghalt. A nőt március 9-én tartóztatták le, és a nyomozás kezdetétől ártatlannak vallja magát.

„A nyomozás során minden vizsgálatot elvégeztek, a toxikológiaitól kezdve a törvényszéki-orvosi vizsgálatokig. Még nem emeltek vádat a nő ellen, és ha lejár a vádemelés határideje, a gyanúsítottat akkor is három hónap előzetes fogságban tarthatják. Nagyon furcsa esetről van szó, és az ügyésznek egyáltalán nincs könnyű dolga”, közölte a Blic.

Noha egyedül a feleséget tartják gyanúsítottnak, S. István ellátásakor, a nem hivatalos információk szerint több, az áldozathoz közeli egészségügyi nővér is az adott helyiségben tartózkodott.

„Kétségtelen, hogy a nő adta be neki azt az injekciót, amely után az életfunkciói drasztikusan csökkenni kezdtek. Kétségtelen az is, hogy a férfit cianiddal mérgezték meg, és hogy a halálos adagnál jóval több mérget találtak a májában, az epéjében és a vérében is. A gyanúsított tagadja, hogy cianidot adott be a férfinak, azt állítja, hogy a fecskendőben fiziológiás oldat volt”, közölte a nyomozáshoz közelálló személy a Bliccel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Balesethez hívták a mentőszolgálat munkatársait szerda délben, a Thurzó Lajos Általános Iskolában egy kilencéves gyermek leesett a lépcsőről.Tegnap délben a zentai iskola első emeleti lépcsőjéről esett le az egyik tanuló. Nem hivatalos értesülések szerint egy kilencéves fiúval történt a súlyos baleset. A gyermeket a...
2019. JANUÁR 17.
[ 8:23 ]
Az eddigi jó együttműködés erősítése a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsai között, illetve a nemzeti tanácsok egymás közötti együttműködése elengedhetetlen a Vajdaságban élő kisebbségek érdekeinek...
2019. JANUÁR 16.
[ 18:40 ]
Számos beruházás és terv valósult meg tavaly Magyarkanizsa község településein. Martonos, Horgos és Kispiac is jól teljesített, ám a tanácselnökök szerint a 2019-es évre is bőven akad még tennivaló.Martonos helyi közössége a tavalyi évben több fontos beruházást is megvalósított. Többek között 370 ezer forint...
2019. JANUÁR 16.
[ 14:08 ]
Beolvasás folyamatban