Vajdaság
Szabadka: Harmadszor hosszabbították meg a férje meggyilkolásával gyanúsított ápolónő vizsgálati fogságát

Harmadik alkalommal hosszabbították meg a horgosi S. Irén (56) egészségügyi nővér előzetes letartóztatását, mert fennáll a tanúk befolyásolásának lehetősége és a nyugtalanságkeltés veszélye. A nőt azzal gyanúsítják, hogy cianidot adott be férjének a szabadkai közkórházban.

A gyanúsított a kórház nőgyógyászati osztályán dolgozott, de amikor férjét február 19-én kórházba szállították akut panaszokkal, a gyanú szerint bement az intervenciós helyiségbe és egy cianid tartalmú injekciót adott be férjének, aki ezt követően meghalt. A nőt március 9-én tartóztatták le, és a nyomozás kezdetétől ártatlannak vallja magát.

„A nyomozás során minden vizsgálatot elvégeztek, a toxikológiaitól kezdve a törvényszéki-orvosi vizsgálatokig. Még nem emeltek vádat a nő ellen, és ha lejár a vádemelés határideje, a gyanúsítottat akkor is három hónap előzetes fogságban tarthatják. Nagyon furcsa esetről van szó, és az ügyésznek egyáltalán nincs könnyű dolga”, közölte a Blic.

Noha egyedül a feleséget tartják gyanúsítottnak, S. István ellátásakor, a nem hivatalos információk szerint több, az áldozathoz közeli egészségügyi nővér is az adott helyiségben tartózkodott.

„Kétségtelen, hogy a nő adta be neki azt az injekciót, amely után az életfunkciói drasztikusan csökkenni kezdtek. Kétségtelen az is, hogy a férfit cianiddal mérgezték meg, és hogy a halálos adagnál jóval több mérget találtak a májában, az epéjében és a vérében is. A gyanúsított tagadja, hogy cianidot adott be a férfinak, azt állítja, hogy a fecskendőben fiziológiás oldat volt”, közölte a nyomozáshoz közelálló személy a Bliccel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tömeges állatpusztulás Versecnél - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 22:57 ]
Zenta: Meghirdették a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 21:03 ]
Tegnap este fél Szerémség több mint egy órára áram nélkül maradt a Belgrádtól Újvidék felé húzódó, 110. számú távvezetékben keletkezett károk miatt.Az áramkimaradás 19 óra 30 perc körül történt, az Elektrodistribucija vállalat csapata azonnal kiment a helyszínre, elhárította a kárt, s 21 óra körül visszaállt...
2018. OKTÓBER 19.
[ 9:48 ]
Csütörtök este zárult a XIV. Biofesztivál a szabadkai Szabadegyetemen, amelyen az organikus termelést népszerűsítették, illetve a vegyszermentesen termesztett növényeket, a mesterséges adalékok nélkül készült termékeket. A fesztivál két napja alatt a vásárlók azt tapasztalhatták, hogy biotermeléssel is termeszthető...
2018. OKTÓBER 18.
[ 23:19 ]
Kedden került vissza az alma és a kereszt a nagybecskereki székesegyház tornyának tetejére - hallottuk dr. Német László megyéspüspöktől, aki ma sajtótájékoztatón számolt be az eddig elvégzett munkálatokról és a további tervekről."Százötven éve, 1868. november 24-én áldották meg az akkori templomot, amely még nem...
2018. OKTÓBER 18.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban