Vajdaság
Szabadka: Harmadszor hosszabbították meg a férje meggyilkolásával gyanúsított ápolónő vizsgálati fogságát

Harmadik alkalommal hosszabbították meg a horgosi S. Irén (56) egészségügyi nővér előzetes letartóztatását, mert fennáll a tanúk befolyásolásának lehetősége és a nyugtalanságkeltés veszélye. A nőt azzal gyanúsítják, hogy cianidot adott be férjének a szabadkai közkórházban.

A gyanúsított a kórház nőgyógyászati osztályán dolgozott, de amikor férjét február 19-én kórházba szállították akut panaszokkal, a gyanú szerint bement az intervenciós helyiségbe és egy cianid tartalmú injekciót adott be férjének, aki ezt követően meghalt. A nőt március 9-én tartóztatták le, és a nyomozás kezdetétől ártatlannak vallja magát.

„A nyomozás során minden vizsgálatot elvégeztek, a toxikológiaitól kezdve a törvényszéki-orvosi vizsgálatokig. Még nem emeltek vádat a nő ellen, és ha lejár a vádemelés határideje, a gyanúsítottat akkor is három hónap előzetes fogságban tarthatják. Nagyon furcsa esetről van szó, és az ügyésznek egyáltalán nincs könnyű dolga”, közölte a Blic.

Noha egyedül a feleséget tartják gyanúsítottnak, S. István ellátásakor, a nem hivatalos információk szerint több, az áldozathoz közeli egészségügyi nővér is az adott helyiségben tartózkodott.

„Kétségtelen, hogy a nő adta be neki azt az injekciót, amely után az életfunkciói drasztikusan csökkenni kezdtek. Kétségtelen az is, hogy a férfit cianiddal mérgezték meg, és hogy a halálos adagnál jóval több mérget találtak a májában, az epéjében és a vérében is. A gyanúsított tagadja, hogy cianidot adott be a férfinak, azt állítja, hogy a fecskendőben fiziológiás oldat volt”, közölte a nyomozáshoz közelálló személy a Bliccel.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt a 61 éves muzslyai Bakos Illés, a nagybecskereki felsőbíróság bírája.A csendőrség búváregységének a tagjai a mai nap folyamán a Bega folyóban keresték, mert nagy a valószínűsége, hogy a vízbe fulladt, szombaton ugyanis horgászni ment, ami a kedvenc hobbijának számított. Időnként járt horgászni a Begára, nem...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 21:29 ]
Az új kenyér ünnepe jegyében tartottak istentiszteletet a nagybecskereki református templomban. Nemrégen üresedett meg a lelkészi állás, és kissé elhagyatottan érzik, érezhetik magukat a gyülekezet tagjai, ezért Szilágyi Zoltán, református lelkész ismeretségi körét bevetve mindent megtett annak érdekében, hogy ne így...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 20:03 ]
Szent István mellszobrát avatták fel vasárnap a katolikus templom kertjében. A felszentelést megelőzően misét tartottak a településen, tudósít a Pannon RTV.A Szent István-napi mise ünnepélyes bevonulással kezdődött, majd az eseményen megszentelték az új kenyeret, ezt követően pedig a hívők részvételével leleplezték...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban