Vajdaság
Harminc pár kapott támogatást falusi ház vásárlására Vajdaságban

A Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatának köszönhetően harminc pár vásárolhat valamelyik vajdasági faluban házat háztáji gazdasággal.

A negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra 234 pár jelentkezett, s a nyertes pályázók ma írták alá a vissza nem térítendő eszközökről szóló szerződést.

A szerződéseket Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár és Dijana Milović, a Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatója adták át.

„Ez a pályázat a tartományi kormánynak azokat a stratégiai céljait népszerűsíti, amelyek a fiatalok falura történő visszatérését, a vajdasági vidéki környezet fejlesztését, a nők gazdasági megerősítését, a vajdasági falvak megfiatalítását, valamint a gazdasági tevékenységek megindításának előfeltételét képező demográfiai szerkezet javítását szorgalmazzák” – hangsúlyozta Predrag Vuletić.

A tartományi titkár kiemelte, a pályázat azért is jelentős, mert lehetővé teszi, hogy a háztáji gazdasággal rendelkező házat egyenlő arányban jegyezzék be a férfi és a nő, vagyis a házaspárok és az élettársi kapcsolatban élő párok tagjainak nevére.

Dijana Milović elmondta, a kormány nagy érdeklődést mutat az ilyen programok iránt, amelyek a fiatalok, továbbá a nők támogatására irányulnak, akik általában kisebb arányban tulajdonosai bármilyen ingatlannak.

Predrag Vuletić bejelentette, a 2018. évi tartományi költségvetés átütemezési javaslata, a fiatalokat és a nőket támogató program keretében, további 30 millió dinárt irányoz elő 30, háztáji gazdasággal rendelkező ház megvásárlására. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tartományi kormányban bemutatták az Office 365 Education nevű platformot, amely lehetővé teszi az oktatási folyamat digitalizálását és fejlesztését. Erre a célra a tartományi költségvetésből 20 millió dinárt fordítottak, a platformot pedig Vajdaság 52 iskolájában vezetik be.Igor Mirović tartományi kormányfő elmondta,...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 12:32 ]
Az éjjel tűz ütött ki Újvidéken a Petar Drapšin utcában, három személy megsérült, egyikük állapota súlyos, életveszélyesA Petar Drapšin utca 49-es szám alatti lakóépület egy harmadik emeleti lakása égett ki, a szomszédok hatalmas robbanást is hallottak.A mentőszolgálat a 021.rs hírportállal közölte, hogy a 40 éves...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 10:37 ]
Harmadikos tanulók látogattak hétfőn Zentára az MNT diákutaztatási programjának keretében. A városháza dísztermében fogadták őket a szervezők, majd további öt helyszíneket tekinthettek meg a nap folyamán. Az MNT diákutaztatási programja harmadik osztályos gyermekek számára teszi lehetővé minden évben Vajdaság...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 8:26 ]
Beolvasás folyamatban