Vajdaság
Harminc pár kapott támogatást falusi ház vásárlására Vajdaságban

A Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatának köszönhetően harminc pár vásárolhat valamelyik vajdasági faluban házat háztáji gazdasággal.

A negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra 234 pár jelentkezett, s a nyertes pályázók ma írták alá a vissza nem térítendő eszközökről szóló szerződést.

A szerződéseket Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár és Dijana Milović, a Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatója adták át.

„Ez a pályázat a tartományi kormánynak azokat a stratégiai céljait népszerűsíti, amelyek a fiatalok falura történő visszatérését, a vajdasági vidéki környezet fejlesztését, a nők gazdasági megerősítését, a vajdasági falvak megfiatalítását, valamint a gazdasági tevékenységek megindításának előfeltételét képező demográfiai szerkezet javítását szorgalmazzák” – hangsúlyozta Predrag Vuletić.

A tartományi titkár kiemelte, a pályázat azért is jelentős, mert lehetővé teszi, hogy a háztáji gazdasággal rendelkező házat egyenlő arányban jegyezzék be a férfi és a nő, vagyis a házaspárok és az élettársi kapcsolatban élő párok tagjainak nevére.

Dijana Milović elmondta, a kormány nagy érdeklődést mutat az ilyen programok iránt, amelyek a fiatalok, továbbá a nők támogatására irányulnak, akik általában kisebb arányban tulajdonosai bármilyen ingatlannak.

Predrag Vuletić bejelentette, a 2018. évi tartományi költségvetés átütemezési javaslata, a fiatalokat és a nőket támogató program keretében, további 30 millió dinárt irányoz elő 30, háztáji gazdasággal rendelkező ház megvásárlására. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepelt Orom - illusztráció
2018. NOVEMBER 17.
[ 15:19 ]
December 3-ig lehet betekinteni a Holt-Tisza – Gyöngysziget Természeti Park védelméről szóló tartományi képviselőházi rendelet tervezetébe.A rendelet tervezetét Óbecse, Törökbecse és Zsablya községi szolgálatainál lehet megnézni, mivel ez a természeti park ennek a három községnek a területén, pontosabban a...
2018. NOVEMBER 16.
[ 18:34 ]
A tartományi képviselőház képviselői támogatták a Vajdaság díjainak megalapításáról szóló javaslatot, amelyeket november 25-én, Bánát, Bácska és Baranya Szerb Királysághoz való csatolásának napja, május 15-én, a Májusi Közgyűlés napja és december 10-én, az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából ítélnek...
2018. NOVEMBER 16.
[ 13:29 ]
Tizenhárom személy sérült meg abban a közlekedési balesetben, amely a Pecsince közeli Subotište településen történt tegnap, amikor egy kamion és egy kombi összeütközött, jelenti a szerbiai sajtó.Nem hivatalos információk szerint a baleset akkor következett be, amikor a kamion – eddig ismeretlen okokból – áttért az...
2018. NOVEMBER 16.
[ 9:20 ]
Beolvasás folyamatban