Vajdaság
Harminc pár kapott támogatást falusi ház vásárlására Vajdaságban

A Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatának köszönhetően harminc pár vásárolhat valamelyik vajdasági faluban házat háztáji gazdasággal.

A negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra 234 pár jelentkezett, s a nyertes pályázók ma írták alá a vissza nem térítendő eszközökről szóló szerződést.

A szerződéseket Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár és Dijana Milović, a Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatója adták át.

„Ez a pályázat a tartományi kormánynak azokat a stratégiai céljait népszerűsíti, amelyek a fiatalok falura történő visszatérését, a vajdasági vidéki környezet fejlesztését, a nők gazdasági megerősítését, a vajdasági falvak megfiatalítását, valamint a gazdasági tevékenységek megindításának előfeltételét képező demográfiai szerkezet javítását szorgalmazzák” – hangsúlyozta Predrag Vuletić.

A tartományi titkár kiemelte, a pályázat azért is jelentős, mert lehetővé teszi, hogy a háztáji gazdasággal rendelkező házat egyenlő arányban jegyezzék be a férfi és a nő, vagyis a házaspárok és az élettársi kapcsolatban élő párok tagjainak nevére.

Dijana Milović elmondta, a kormány nagy érdeklődést mutat az ilyen programok iránt, amelyek a fiatalok, továbbá a nők támogatására irányulnak, akik általában kisebb arányban tulajdonosai bármilyen ingatlannak.

Predrag Vuletić bejelentette, a 2018. évi tartományi költségvetés átütemezési javaslata, a fiatalokat és a nőket támogató program keretében, további 30 millió dinárt irányoz elő 30, háztáji gazdasággal rendelkező ház megvásárlására. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdaság AT Képviselőháza a tömegtájékoztatási és a médiáról szóló törvény (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 83/2014., 58/2015. és 12/2016) 83. szakaszára hivatkozva helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz, mert - mint Boris Bajić képviselőházi főtitkárhelyettes a Vajdaság Ma...
2018. JÚNIUS 22.
[ 12:54 ]
Ítéletidő sújtotta pénteken reggel Versecet , majd Pancsovát. A vihar károkat okozott, a víz elöntötte a pincéket.Versecen négyzetméterenként 60 mm csapadék hullott, ami az egy havi csapadékmennyiségnek felel meg. A vízelvezető rendszerek nem tudták elnyelni a rengeteg vizet, ezért a víz és a szennyvíz elárasztotta az...
2018. JÚNIUS 22.
[ 12:37 ]
Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.Nagyon nagy az érdeklődés a hajósok körében a regatta iránt, amelyet a Vajdaság Vizei közvállalat szervez, hogy népszerűsítse a tartomány vízi útjait, de a szervezők technikai okokból nem...
2018. JÚNIUS 21.
[ 8:53 ]
Beolvasás folyamatban