Vajdaság
Harminc pár kapott támogatást falusi ház vásárlására Vajdaságban

A Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatának köszönhetően harminc pár vásárolhat valamelyik vajdasági faluban házat háztáji gazdasággal.

A negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra 234 pár jelentkezett, s a nyertes pályázók ma írták alá a vissza nem térítendő eszközökről szóló szerződést.

A szerződéseket Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár és Dijana Milović, a Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatója adták át.

„Ez a pályázat a tartományi kormánynak azokat a stratégiai céljait népszerűsíti, amelyek a fiatalok falura történő visszatérését, a vajdasági vidéki környezet fejlesztését, a nők gazdasági megerősítését, a vajdasági falvak megfiatalítását, valamint a gazdasági tevékenységek megindításának előfeltételét képező demográfiai szerkezet javítását szorgalmazzák” – hangsúlyozta Predrag Vuletić.

A tartományi titkár kiemelte, a pályázat azért is jelentős, mert lehetővé teszi, hogy a háztáji gazdasággal rendelkező házat egyenlő arányban jegyezzék be a férfi és a nő, vagyis a házaspárok és az élettársi kapcsolatban élő párok tagjainak nevére.

Dijana Milović elmondta, a kormány nagy érdeklődést mutat az ilyen programok iránt, amelyek a fiatalok, továbbá a nők támogatására irányulnak, akik általában kisebb arányban tulajdonosai bármilyen ingatlannak.

Predrag Vuletić bejelentette, a 2018. évi tartományi költségvetés átütemezési javaslata, a fiatalokat és a nőket támogató program keretében, további 30 millió dinárt irányoz elő 30, háztáji gazdasággal rendelkező ház megvásárlására. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban