Vajdaság
A tervek szerint halad a Fruška gorán átvezető alagút kiépítése

Manszurbek Szultanov, az Oroszországi Állami Vasutak (RZSD) igazgatója kijelentette: az orosz vállalat készen áll, hogy lefektesse a Belgrád-Budapest gyorsvasúti sínek első kilométerét.

Szultanov a Prva televíziónak elmondta, hogy vállalata június végén vagy július elején készen áll a gyorsvasút síneinek lefektetésére az Ópázova és Újvidék közötti szakaszon, majd hozzátette: folyamatban van a Fruška gorán lévő legnagyobb alagút és völgyhíd kiépítése, két alagútjárat lesz 2,2 kilométer hosszúságban, amelynek folytatásában egy 3,2 kilométeres völgyhíd lesz, amelyen lehetőség nyílik az óránkénti 200 kilométeres haladási sebességre is.

„Ez a Belgrád és Budapest közötti szakasz legnehezebb része, a munka pedig teljes gőzzel halad”, közölte Szultanov, aki hozzátette: az orosz hitel összege 800 millió dollár, a szerbiai önrész értéke pedig 140 millió dollár, a munka jól halad, egyedül a vagyonjogi kérdések miatt akadnak problémák.

Az említett összegből 27 dízelmotoros vonatot szereztek be, amelyek értéke 100 millió dollár, és mindegyiket forgalomba helyezték, vonatonként 160 hely van az utasok számára.

Az alagút és a völgyhíd kiépítését a tervek szerint 4 éven belül elvégzik, a munkálatok második fázisában helyreállítják a meglévő vasúti síneket, 40 kilométeren pedig új vágányt építenek ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdaság AT Képviselőháza a tömegtájékoztatási és a médiáról szóló törvény (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 83/2014., 58/2015. és 12/2016) 83. szakaszára hivatkozva helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz, mert - mint Boris Bajić képviselőházi főtitkárhelyettes a Vajdaság Ma...
2018. JÚNIUS 22.
[ 12:54 ]
Ítéletidő sújtotta pénteken reggel Versecet , majd Pancsovát. A vihar károkat okozott, a víz elöntötte a pincéket.Versecen négyzetméterenként 60 mm csapadék hullott, ami az egy havi csapadékmennyiségnek felel meg. A vízelvezető rendszerek nem tudták elnyelni a rengeteg vizet, ezért a víz és a szennyvíz elárasztotta az...
2018. JÚNIUS 22.
[ 12:37 ]
Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.Nagyon nagy az érdeklődés a hajósok körében a regatta iránt, amelyet a Vajdaság Vizei közvállalat szervez, hogy népszerűsítse a tartomány vízi útjait, de a szervezők technikai okokból nem...
2018. JÚNIUS 21.
[ 8:53 ]
Beolvasás folyamatban