Vajdaság
A tervek szerint halad a Fruška gorán átvezető alagút kiépítése

Manszurbek Szultanov, az Oroszországi Állami Vasutak (RZSD) igazgatója kijelentette: az orosz vállalat készen áll, hogy lefektesse a Belgrád-Budapest gyorsvasúti sínek első kilométerét.

Szultanov a Prva televíziónak elmondta, hogy vállalata június végén vagy július elején készen áll a gyorsvasút síneinek lefektetésére az Ópázova és Újvidék közötti szakaszon, majd hozzátette: folyamatban van a Fruška gorán lévő legnagyobb alagút és völgyhíd kiépítése, két alagútjárat lesz 2,2 kilométer hosszúságban, amelynek folytatásában egy 3,2 kilométeres völgyhíd lesz, amelyen lehetőség nyílik az óránkénti 200 kilométeres haladási sebességre is.

„Ez a Belgrád és Budapest közötti szakasz legnehezebb része, a munka pedig teljes gőzzel halad”, közölte Szultanov, aki hozzátette: az orosz hitel összege 800 millió dollár, a szerbiai önrész értéke pedig 140 millió dollár, a munka jól halad, egyedül a vagyonjogi kérdések miatt akadnak problémák.

Az említett összegből 27 dízelmotoros vonatot szereztek be, amelyek értéke 100 millió dollár, és mindegyiket forgalomba helyezték, vonatonként 160 hely van az utasok számára.

Az alagút és a völgyhíd kiépítését a tervek szerint 4 éven belül elvégzik, a munkálatok második fázisában helyreállítják a meglévő vasúti síneket, 40 kilométeren pedig új vágányt építenek ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olcsóbb a távfűtés és a meleg víz Újvidéken - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:34 ]
Tökök veresenye Temerinben - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:32 ]
A Nagy Háború lezárásának 100. évfordulója a 11. Szabadkai Levéltári Nap témája. A békekötés olyan történelmi sorsfordulót hozott, ami máig meghatározza a térségben élő népcsoportok életét. Egyaránt a többségi és kisebbségi sorsra jutottak mindennapjait, hisz egy perspektív világbirodalom helyett gazdasági...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:29 ]
Vajdaságban változatlan a helyzet: továbbra is vontatottan oldják meg az ivóvízproblémát. Nincs megfelelő technológia, ezért a víz nem az elvárt minőségű, hangzott el az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karán tartott, a víz minőségével foglalkozó tanácskozáson. Srđan Rončević, az egyetemi kar tanára...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:26 ]
Az elmúlt három évben mintegy hetven hivatásos sofőr hagyta el a szabadkai utasforgalmi vállalatot – közlik az adatot a helyi tájékoztatási eszközök.Az autóbusz társaságoknál is működik tehát a dominó elv: Magyarországról nyugatra távoznak a sofőrök, a Vajdaságból pedig elsősorban Magyarországra, bár vannak, akik...
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 23:51 ]
Beolvasás folyamatban