Vajdaság
A tervek szerint halad a Fruška gorán átvezető alagút kiépítése

Manszurbek Szultanov, az Oroszországi Állami Vasutak (RZSD) igazgatója kijelentette: az orosz vállalat készen áll, hogy lefektesse a Belgrád-Budapest gyorsvasúti sínek első kilométerét.

Szultanov a Prva televíziónak elmondta, hogy vállalata június végén vagy július elején készen áll a gyorsvasút síneinek lefektetésére az Ópázova és Újvidék közötti szakaszon, majd hozzátette: folyamatban van a Fruška gorán lévő legnagyobb alagút és völgyhíd kiépítése, két alagútjárat lesz 2,2 kilométer hosszúságban, amelynek folytatásában egy 3,2 kilométeres völgyhíd lesz, amelyen lehetőség nyílik az óránkénti 200 kilométeres haladási sebességre is.

„Ez a Belgrád és Budapest közötti szakasz legnehezebb része, a munka pedig teljes gőzzel halad”, közölte Szultanov, aki hozzátette: az orosz hitel összege 800 millió dollár, a szerbiai önrész értéke pedig 140 millió dollár, a munka jól halad, egyedül a vagyonjogi kérdések miatt akadnak problémák.

Az említett összegből 27 dízelmotoros vonatot szereztek be, amelyek értéke 100 millió dollár, és mindegyiket forgalomba helyezték, vonatonként 160 hely van az utasok számára.

Az alagút és a völgyhíd kiépítését a tervek szerint 4 éven belül elvégzik, a munkálatok második fázisában helyreállítják a meglévő vasúti síneket, 40 kilométeren pedig új vágányt építenek ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepelt Orom - illusztráció
2018. NOVEMBER 17.
[ 15:19 ]
December 3-ig lehet betekinteni a Holt-Tisza – Gyöngysziget Természeti Park védelméről szóló tartományi képviselőházi rendelet tervezetébe.A rendelet tervezetét Óbecse, Törökbecse és Zsablya községi szolgálatainál lehet megnézni, mivel ez a természeti park ennek a három községnek a területén, pontosabban a...
2018. NOVEMBER 16.
[ 18:34 ]
A tartományi képviselőház képviselői támogatták a Vajdaság díjainak megalapításáról szóló javaslatot, amelyeket november 25-én, Bánát, Bácska és Baranya Szerb Királysághoz való csatolásának napja, május 15-én, a Májusi Közgyűlés napja és december 10-én, az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából ítélnek...
2018. NOVEMBER 16.
[ 13:29 ]
Tizenhárom személy sérült meg abban a közlekedési balesetben, amely a Pecsince közeli Subotište településen történt tegnap, amikor egy kamion és egy kombi összeütközött, jelenti a szerbiai sajtó.Nem hivatalos információk szerint a baleset akkor következett be, amikor a kamion – eddig ismeretlen okokból – áttért az...
2018. NOVEMBER 16.
[ 9:20 ]
Beolvasás folyamatban