Vajdaság
A tervek szerint halad a Fruška gorán átvezető alagút kiépítése

Manszurbek Szultanov, az Oroszországi Állami Vasutak (RZSD) igazgatója kijelentette: az orosz vállalat készen áll, hogy lefektesse a Belgrád-Budapest gyorsvasúti sínek első kilométerét.

Szultanov a Prva televíziónak elmondta, hogy vállalata június végén vagy július elején készen áll a gyorsvasút síneinek lefektetésére az Ópázova és Újvidék közötti szakaszon, majd hozzátette: folyamatban van a Fruška gorán lévő legnagyobb alagút és völgyhíd kiépítése, két alagútjárat lesz 2,2 kilométer hosszúságban, amelynek folytatásában egy 3,2 kilométeres völgyhíd lesz, amelyen lehetőség nyílik az óránkénti 200 kilométeres haladási sebességre is.

„Ez a Belgrád és Budapest közötti szakasz legnehezebb része, a munka pedig teljes gőzzel halad”, közölte Szultanov, aki hozzátette: az orosz hitel összege 800 millió dollár, a szerbiai önrész értéke pedig 140 millió dollár, a munka jól halad, egyedül a vagyonjogi kérdések miatt akadnak problémák.

Az említett összegből 27 dízelmotoros vonatot szereztek be, amelyek értéke 100 millió dollár, és mindegyiket forgalomba helyezték, vonatonként 160 hely van az utasok számára.

Az alagút és a völgyhíd kiépítését a tervek szerint 4 éven belül elvégzik, a munkálatok második fázisában helyreállítják a meglévő vasúti síneket, 40 kilométeren pedig új vágányt építenek ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban