Vajdaság
Elfogták Stefan Cvetković újságíró támadóját

A rendőrség elfogta a 39 éves S. Z.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy tegnap este egy fehértemplomi kávézóban rátámadt Stefan Cvetković újságíróra.

A gyanúsított ellen bűnvádi feljelentést tesznek könnyű testi sértés okozása miatt, és 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, a törvényes határidőn belül pedig az illetékes ügyészség elé állítják.

Cvetković a Beta hírügynökségnek elmondta, hogy barátaival egy fehértemplomi kávézóban tartózkodott, amikor egy ismeretlen személy odament hozzá és egy fém tárggyal fejbe vágta. Cvetković elmondása szerint, ezután megpróbált elszökni a helyszínről, a támadó viszont autójával megpróbálta őt elütni.

Cvetković saját Facebook profilján megjelentetett egy képet, amelyen látszik a vérző seb a bal szeme felett.

Az újságíró jelenleg Romániában tartózkodik, ahova saját biztonsága érdekében távozott. Állítása szerint két nappal korábban vonták vissza a rendőrségi védelmét azzal a magyarázattal, hogy az elvégzett felmérés szerint Cvetković biztonsága nincs veszélyben.

A Beta hírügynökség arra emlékeztet, hogy Stefan Cvetković eltűnését június 13-án késő este jelentették, a magas rangú állami tisztségviselők pedig június 15-én a kora délutáni órákban közölték, hogy megtalálták az újságírót. A verseci alapfokú ügyészség és a pancsovai felsőbb ügyészség eljárást indított és bűnvádi feljelentést tett a fehértemplomi újságíró ellen, az emberrablás hamis bejelentése miatt. Cvetković június 19-én Belgrádban tartott sajtótájékoztatót, ahol továbbra is azt állította, hogy három ismeretlen személy rabolta el.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a napokban három helyszínen a legaktívabban az útkarbantartók. A vasárnap mivel kevésbé forgalmas, így ezt a napot kihasználták, és új aszfaltburkolattal látták el a város és Elemér közötti útszakaszt, ahol szüneteltették a forgalmat a munkálatok idején. Egy kilométernyi útrész kapott új burkolatot,...
2018. JÚLIUS 16.
[ 18:58 ]
Befejeződött Újvidéken a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében megtartott XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) tanári továbbképzés első hete.Orosz Attila esperes áhítata, egy rövid kulturális műsor és Nagy Margit elnök asszony megnyitó szavai után a Történelem és magyarság című továbbképzés egy...
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:22 ]
Ma ért véget a Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf elnevezésű falunapi rendezvénysorozat Pacséron, amelyet XIII. alkalommal tartottak meg. A falunapra mindig a pravoszláv Péter-Pál napi búcsúhoz legközelebb eső hétvégén kerül sor, amikor változatos programmal várják a helybelieket és a...
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:38 ]
Beolvasás folyamatban