Vajdaság
Elfogták Stefan Cvetković újságíró támadóját

A rendőrség elfogta a 39 éves S. Z.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy tegnap este egy fehértemplomi kávézóban rátámadt Stefan Cvetković újságíróra.

A gyanúsított ellen bűnvádi feljelentést tesznek könnyű testi sértés okozása miatt, és 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, a törvényes határidőn belül pedig az illetékes ügyészség elé állítják.

Cvetković a Beta hírügynökségnek elmondta, hogy barátaival egy fehértemplomi kávézóban tartózkodott, amikor egy ismeretlen személy odament hozzá és egy fém tárggyal fejbe vágta. Cvetković elmondása szerint, ezután megpróbált elszökni a helyszínről, a támadó viszont autójával megpróbálta őt elütni.

Cvetković saját Facebook profilján megjelentetett egy képet, amelyen látszik a vérző seb a bal szeme felett.

Az újságíró jelenleg Romániában tartózkodik, ahova saját biztonsága érdekében távozott. Állítása szerint két nappal korábban vonták vissza a rendőrségi védelmét azzal a magyarázattal, hogy az elvégzett felmérés szerint Cvetković biztonsága nincs veszélyben.

A Beta hírügynökség arra emlékeztet, hogy Stefan Cvetković eltűnését június 13-án késő este jelentették, a magas rangú állami tisztségviselők pedig június 15-én a kora délutáni órákban közölték, hogy megtalálták az újságírót. A verseci alapfokú ügyészség és a pancsovai felsőbb ügyészség eljárást indított és bűnvádi feljelentést tett a fehértemplomi újságíró ellen, az emberrablás hamis bejelentése miatt. Cvetković június 19-én Belgrádban tartott sajtótájékoztatót, ahol továbbra is azt állította, hogy három ismeretlen személy rabolta el.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban