Vajdaság
Zenta: A költségvetés módosítása újabb beruházásokat tesz lehetővé
Betűméret:             

A zentai községi képviselő-testület keddi üléséről tartottak sajtótájékoztatót, amelyen többek között felsorolták a legfontosabb megkezdett nagyberuházásokat, s ezek további alakulását. Határozat született egy turisztikai programról, a város díszpolgári címének kitüntetettjéről.

A zentai községi képviselő-testület 33. keddi ülésén a 2018-as költségvetés módosításait fogadták el. A módosítások legfontosabb elemeiről sajtótájékoztatón számolt be Rácz Szabó Márta frakcióvezető, Stojkov Igor titkár és Sztantity Szebasztián önkormányzati képviselő.

Az ülés kiemelt részlete a 2018-as évi költségvetés volt, amelyet az új projektumok beillesztése miatt kellet megváltoztatniuk.

Az idei költségvetésben szerepel egy új, 200 millió dinár értékű hőtelep építése, tervezik a városi utak burkolását, legközelebb a Kertész és a Csuka Zoltán utcák aszfaltozását, valamint a városon kívüli dűlőutak karbantartását. Folytatódnak a Gimnázium, a Thurzó Lajos Általános Iskola, és a városháza épületének felújítási munkálatai.

A keddi ülésen elfogadták az új turisztikai fejlesztési programot is.

A napirendi pontok között tárgyalták a helyi közösségek működésének a megváltoztatott, új statútummal való összehangolását. A változás a helyi közösségek munkatársait érinti, ezentúl az alkalmazottak egyforma fizetéseket kapnak majd.

A tájékoztatón érintették a zentai Kommunális és Lakásügyi Közvállalatban pénzügyi beszámolójának elfogadását, a beszámolóból kitűnik, hogy a vállalat jövedelme 6,5 millió dinárral kevesebb, mint a korábbi évben. Ebben számban a gazdasági alanyok csökkenése mutatható ki, vagyis az elvándorlás tényleges hatása. Elhangzott még az is, hogy a vállalat már a 2016-os évben is ugyanezen okok miatt, hasonlóképpen veszteséges volt. A korábbi években a felhasználók jelentős tartozásokat is felhalmoztak.

A községi képviselő-testület ülésén döntöttek a város díszpolgári címmel kitüntetett személyéről, aki az idei évben dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere lesz. A felterjesztés indoklásában az a nagyvonalú interaktív kiállítás szerepel, amely a városháza kilátójában kapott helyet és nagyban hozzájárul a zentai csata történelmi jelentőségének hangsúlyozásához.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egység Párt elnökével egyeztetett Szabadkán. A VMSZ elnöke, dr. Pásztor Bálint azt írta közösségi oldalán, hogy a magyar pártok továbbra is együtt! A bejegyzésben úgy fogalmazott, minden erőnket a lehető legerősebb helyi képviselet...
2024. ÁPRILIS 25.
[ 9:36 ]
A vajdasági képviselőházba bejutott ellenzéki képviselőcsoportok nem jelölnek alelnököt a tartományi parlamentbe. Két és fél hónapos szünet után holnap, április 25-én folytatódik a tartományi parlament alakuló ülése. Az ellenzék több ízben felhívta a figyelmet arra, hogy a Szerb Haladó Párt „jogi erőszakot”...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 18:24 ]
További 100 ezer dináros támogatás az önkéntes tűzoltó testületeknek, melyek a topolyai község területén működnek. Szatmári Adrián, Topolya község elnöke 100 ezer dinárról szóló támogatási szerződést írt alá a községi önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőjével. A polgári védelemre vonatkozó...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 16:23 ]
Beolvasás folyamatban