Vajdaság
Zenta: Pénteken kezdődik az I Love Zenta Fesztivál

Augusztus 10-én és 11-én rendezik meg az I Love Zenta Fesztivált. A város Fő tere ad helyet a külföldről hazalátogató zentaiaknak és községbelieknek szervezett színes eseménynek.

A hétvégi rendezvényekről tartottak ma tájékoztatót a programok szervezői és az önkormányzat illetékesei.

Czegledi Rudolf polgármester, Kosiczky András, a község turizmussal megbízott tagja, Ostojin Olivér, a Europe for Citizens projektkoordinátor, valamint Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója beszélt a nagyszabású fesztiválról.

A kétnapos rendezvény keretében követhetik végig a Europe for Citizens elnevezésű programsorozatot is, melynek szintén a városi park és a városháza ad otthont. A Szolidaritás faluban a civil szervezetek bemutatkozása, kapcsolatépítés lesz a műhelymunkák középpontjában. Hat testvérvárosból érkeznek küldöttségek, legalább 180 vendéget várnak a községbe. Az eseményről filmet is készítenek, valamint szombaton egy plenáris üléssel zárják a programot.

Az I Love Zenta Fesztivál már hatodik alkalommal kerül megszervezésre - közölte Laskovity Kornél, – pénteken, a fesztivál első napján 16:30 órakor a Kéz a kézben civil szervezet fellépése lesz az első. 17:00 órától a Europe for citizens, vagyis ismerkedés a testvérvárosi küldöttségekkel, 19:45-től a Novus Ortus diákszínpada lép fel, Frank Wedekin A tavasz ébredése című előadással, ők Dunaszerdahelyről érkeznek. Este 20:30 – 01:00 utcabál lesz az Eridanus együttes szórakoztató zenéjével.

A fesztivál második napján 10:00 és 12:00 óra között kerül sor a műhelymunkákra a Europe for citizens program keretében, majd 13:30 és 18:00 óra között „építik fel” a Szolidaritás falut, vagyis a civil szervezetek bemutatkozását majd itt látogathatják. A helyi civilek közül ebben a programban részt vesznek a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete, a Zentai Baba-mama Klub, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Locator Város- és Környezetvédő Egyesület, a Hófehérke Óvoda Zenta, a Kéz a kézben Civil Szervezet, a Zentai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, a Munkarokkantak Egyesülete, a Vöröskereszt. A szombat délutáni gyerekprogramokat Gyermekkuckó névre keresztelték, s itt majd
14:30 órától gyermekkoncert és bábelőadás nyújt vidám perceket a kicsiknek.

Az esti zenés programot szintén 20:30 órától tekinthetik meg, mégpedig az Ed Philips and the Memphis Patrol érkezik Budapestről. Valamint 22:30 órai kezdettel játszik még a Flashpoint zenekar, s aki még tovább is bulizna, éjféltől DJ X repertoárjára teheti ezt meg.
A hétvége tehát igencsak bővelkedik programokban, az ismerősök, családok sokszínű látványosságok mellett találkozhatnak a város központjában.

A közlekedőket ugyanakkor a szervezők tájékoztatják, hogy a rendezvények ideje alatt a városközpontban útlezárásra számítsanak.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül...
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban