Vajdaság
Zenta: Pénteken kezdődik az I Love Zenta Fesztivál

Augusztus 10-én és 11-én rendezik meg az I Love Zenta Fesztivált. A város Fő tere ad helyet a külföldről hazalátogató zentaiaknak és községbelieknek szervezett színes eseménynek.

A hétvégi rendezvényekről tartottak ma tájékoztatót a programok szervezői és az önkormányzat illetékesei.

Czegledi Rudolf polgármester, Kosiczky András, a község turizmussal megbízott tagja, Ostojin Olivér, a Europe for Citizens projektkoordinátor, valamint Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója beszélt a nagyszabású fesztiválról.

A kétnapos rendezvény keretében követhetik végig a Europe for Citizens elnevezésű programsorozatot is, melynek szintén a városi park és a városháza ad otthont. A Szolidaritás faluban a civil szervezetek bemutatkozása, kapcsolatépítés lesz a műhelymunkák középpontjában. Hat testvérvárosból érkeznek küldöttségek, legalább 180 vendéget várnak a községbe. Az eseményről filmet is készítenek, valamint szombaton egy plenáris üléssel zárják a programot.

Az I Love Zenta Fesztivál már hatodik alkalommal kerül megszervezésre - közölte Laskovity Kornél, – pénteken, a fesztivál első napján 16:30 órakor a Kéz a kézben civil szervezet fellépése lesz az első. 17:00 órától a Europe for citizens, vagyis ismerkedés a testvérvárosi küldöttségekkel, 19:45-től a Novus Ortus diákszínpada lép fel, Frank Wedekin A tavasz ébredése című előadással, ők Dunaszerdahelyről érkeznek. Este 20:30 – 01:00 utcabál lesz az Eridanus együttes szórakoztató zenéjével.

A fesztivál második napján 10:00 és 12:00 óra között kerül sor a műhelymunkákra a Europe for citizens program keretében, majd 13:30 és 18:00 óra között „építik fel” a Szolidaritás falut, vagyis a civil szervezetek bemutatkozását majd itt látogathatják. A helyi civilek közül ebben a programban részt vesznek a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete, a Zentai Baba-mama Klub, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Locator Város- és Környezetvédő Egyesület, a Hófehérke Óvoda Zenta, a Kéz a kézben Civil Szervezet, a Zentai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, a Munkarokkantak Egyesülete, a Vöröskereszt. A szombat délutáni gyerekprogramokat Gyermekkuckó névre keresztelték, s itt majd
14:30 órától gyermekkoncert és bábelőadás nyújt vidám perceket a kicsiknek.

Az esti zenés programot szintén 20:30 órától tekinthetik meg, mégpedig az Ed Philips and the Memphis Patrol érkezik Budapestről. Valamint 22:30 órai kezdettel játszik még a Flashpoint zenekar, s aki még tovább is bulizna, éjféltől DJ X repertoárjára teheti ezt meg.
A hétvége tehát igencsak bővelkedik programokban, az ismerősök, családok sokszínű látványosságok mellett találkozhatnak a város központjában.

A közlekedőket ugyanakkor a szervezők tájékoztatják, hogy a rendezvények ideje alatt a városközpontban útlezárásra számítsanak.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Épül a Kúla–Kishegyes-csatorna - illusztráció
2019. MÁRCIUS 19.
[ 17:29 ]
Négy férfit és egy nőt terhelnek azzal, hogy a hétvégén összesen 15 sírkövet rongáltak meg a zombori nagy katolikus temetőben. Az öt illetőt a videokamerák felvételeinek segítségével leplezték le, azokon ugyanis világosan kivezető az arcuk, és az is látható, hogy mit követtek el. A bűncselekmény elkövetéséért egy...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:24 ]
A köztársasági pénzügyi bizottság megvitatta a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatot, amelyet Nenad Čanak, Olena Papuga és Nada Lazić képviselők nyújtottak be. Aleksandra Tomić, a pénzügyi bizottság elnöke közölte: a szerb kormány megvitatta a törvényjavaslatot, és továbbította véleményét a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 11:13 ]
Csak a parancsnoksági épület és a hálószobáknak helyet adó három épület marad meg az egykori szabadkai Kosta Nađ kaszárnya komplexumából – írja a subotica.com portál. A város meghirdette a közbeszerzési pályázatot, vállalkozót keresnek a felesleges objektumok lebontásra. Az egykori katonai egészségügyi rendelőt, a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 10:54 ]
Beolvasás folyamatban