Vajdaság
Vajdaság: Vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatás a három- és négygyerekes családoknak

A tartományi kormány a lakhatási kérdések megoldása céljából vissza nem térítendő eszközök odaítéléséről határozott azon családok számára, amelyekben harmadik vagy negyedik gyerek születik.

Erre a célra 63 millió dinárt szánnak, s a támogatás a lakhatási körülmények javítására is felhasználható Vajdaság területén, áll a tartományi kormány tájékoztatásában.

A pénzeszközöket Vajdaság Autonóm Tartomány 2018. évi népesedéspolitikai költségvetési alapjából ítélik oda, nyílt pályázat által, amit a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság ír ki.

A határozat szerint azok a családok jogosultak a lakhatási kérdések megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására irányuló vissza nem térítendő eszközökre Vajdaság területén, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat kiírásának napjáig megszületik a harmadik vagy a negyedik gyerek.

A határozat értelmében a tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár bizottságot alakít, s aktusban előírja a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére vonatkozó jogosultság megvalósításának kritériumait és eljárását, mégpedig e határozat hatályba lépését követő 30 napos határidőn belül, áll a tartományi kormány közleményében. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két halálos áldozata és két súlyos sérültje van a vasárnap reggel a Belgrád-Újvidék közötti autópálya Kabol (Kovilj) melletti szakaszán történt szerencsétlenségnek, írja a Večernje novosti.A lapnak nyilatkozó dr. Mirjana Bursać, az újvidéki sürgősségi szolgálat szóvivője elmondta, a baleset helyszínén életét...
2018. AUGUSZTUS 12.
[ 11:22 ]
Az I Love Fesztivál keretében péntektől vasárnapig hat testvérváros küldöttsége tartózkodik Zentán, akik a Europe for Citizens elnevezésű programban mutatkoztak be a helybelieknek, illetve ismerkedtek a lakosokkal. A delegációkat a városháza dísztermében fogadták a szervezők.A testvérvárosok polgárait ünnepélyes keretek...
2018. AUGUSZTUS 12.
[ 6:27 ]
Szombaton hajnalban Újvidéken ismeretlen tettesek felgyújtották a készenléti rendőrség helyettes vezetőjének, Marina Jovanovićnak a szolgálati autóját, tudósít a 021 hírportál.A tűzhöz hajnali négy óra körül riasztották a tűzoltókat az Ilija Birčanin utcába, a rendőrség pedig lezárta a Heréskert városrészben...
2018. AUGUSZTUS 11.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban