Vajdaság
Vajdaság: Vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatás a három- és négygyerekes családoknak

A tartományi kormány a lakhatási kérdések megoldása céljából vissza nem térítendő eszközök odaítéléséről határozott azon családok számára, amelyekben harmadik vagy negyedik gyerek születik.

Erre a célra 63 millió dinárt szánnak, s a támogatás a lakhatási körülmények javítására is felhasználható Vajdaság területén, áll a tartományi kormány tájékoztatásában.

A pénzeszközöket Vajdaság Autonóm Tartomány 2018. évi népesedéspolitikai költségvetési alapjából ítélik oda, nyílt pályázat által, amit a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság ír ki.

A határozat szerint azok a családok jogosultak a lakhatási kérdések megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására irányuló vissza nem térítendő eszközökre Vajdaság területén, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat kiírásának napjáig megszületik a harmadik vagy a negyedik gyerek.

A határozat értelmében a tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár bizottságot alakít, s aktusban előírja a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére vonatkozó jogosultság megvalósításának kritériumait és eljárását, mégpedig e határozat hatályba lépését követő 30 napos határidőn belül, áll a tartományi kormány közleményében. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tömeges állatpusztulás Versecnél - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 22:57 ]
Zenta: Meghirdették a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 21:03 ]
Tegnap este fél Szerémség több mint egy órára áram nélkül maradt a Belgrádtól Újvidék felé húzódó, 110. számú távvezetékben keletkezett károk miatt.Az áramkimaradás 19 óra 30 perc körül történt, az Elektrodistribucija vállalat csapata azonnal kiment a helyszínre, elhárította a kárt, s 21 óra körül visszaállt...
2018. OKTÓBER 19.
[ 9:48 ]
Csütörtök este zárult a XIV. Biofesztivál a szabadkai Szabadegyetemen, amelyen az organikus termelést népszerűsítették, illetve a vegyszermentesen termesztett növényeket, a mesterséges adalékok nélkül készült termékeket. A fesztivál két napja alatt a vásárlók azt tapasztalhatták, hogy biotermeléssel is termeszthető...
2018. OKTÓBER 18.
[ 23:19 ]
Kedden került vissza az alma és a kereszt a nagybecskereki székesegyház tornyának tetejére - hallottuk dr. Német László megyéspüspöktől, aki ma sajtótájékoztatón számolt be az eddig elvégzett munkálatokról és a további tervekről."Százötven éve, 1868. november 24-én áldották meg az akkori templomot, amely még nem...
2018. OKTÓBER 18.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban