Vajdaság
Vajdaság: Vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatás a három- és négygyerekes családoknak

A tartományi kormány a lakhatási kérdések megoldása céljából vissza nem térítendő eszközök odaítéléséről határozott azon családok számára, amelyekben harmadik vagy negyedik gyerek születik.

Erre a célra 63 millió dinárt szánnak, s a támogatás a lakhatási körülmények javítására is felhasználható Vajdaság területén, áll a tartományi kormány tájékoztatásában.

A pénzeszközöket Vajdaság Autonóm Tartomány 2018. évi népesedéspolitikai költségvetési alapjából ítélik oda, nyílt pályázat által, amit a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság ír ki.

A határozat szerint azok a családok jogosultak a lakhatási kérdések megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására irányuló vissza nem térítendő eszközökre Vajdaság területén, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat kiírásának napjáig megszületik a harmadik vagy a negyedik gyerek.

A határozat értelmében a tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár bizottságot alakít, s aktusban előírja a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére vonatkozó jogosultság megvalósításának kritériumait és eljárását, mégpedig e határozat hatályba lépését követő 30 napos határidőn belül, áll a tartományi kormány közleményében. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül...
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban