Vajdaság
Vajdaság: Vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatás a három- és négygyerekes családoknak

A tartományi kormány a lakhatási kérdések megoldása céljából vissza nem térítendő eszközök odaítéléséről határozott azon családok számára, amelyekben harmadik vagy negyedik gyerek születik.

Erre a célra 63 millió dinárt szánnak, s a támogatás a lakhatási körülmények javítására is felhasználható Vajdaság területén, áll a tartományi kormány tájékoztatásában.

A pénzeszközöket Vajdaság Autonóm Tartomány 2018. évi népesedéspolitikai költségvetési alapjából ítélik oda, nyílt pályázat által, amit a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság ír ki.

A határozat szerint azok a családok jogosultak a lakhatási kérdések megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására irányuló vissza nem térítendő eszközökre Vajdaság területén, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat kiírásának napjáig megszületik a harmadik vagy a negyedik gyerek.

A határozat értelmében a tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár bizottságot alakít, s aktusban előírja a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére vonatkozó jogosultság megvalósításának kritériumait és eljárását, mégpedig e határozat hatályba lépését követő 30 napos határidőn belül, áll a tartományi kormány közleményében. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Épül a Kúla–Kishegyes-csatorna - illusztráció
2019. MÁRCIUS 19.
[ 17:29 ]
Négy férfit és egy nőt terhelnek azzal, hogy a hétvégén összesen 15 sírkövet rongáltak meg a zombori nagy katolikus temetőben. Az öt illetőt a videokamerák felvételeinek segítségével leplezték le, azokon ugyanis világosan kivezető az arcuk, és az is látható, hogy mit követtek el. A bűncselekmény elkövetéséért egy...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:24 ]
A köztársasági pénzügyi bizottság megvitatta a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatot, amelyet Nenad Čanak, Olena Papuga és Nada Lazić képviselők nyújtottak be. Aleksandra Tomić, a pénzügyi bizottság elnöke közölte: a szerb kormány megvitatta a törvényjavaslatot, és továbbította véleményét a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 11:13 ]
Csak a parancsnoksági épület és a hálószobáknak helyet adó három épület marad meg az egykori szabadkai Kosta Nađ kaszárnya komplexumából – írja a subotica.com portál. A város meghirdette a közbeszerzési pályázatot, vállalkozót keresnek a felesleges objektumok lebontásra. Az egykori katonai egészségügyi rendelőt, a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 10:54 ]
Beolvasás folyamatban