Vajdaság
Bűnvádi feljelentés a szabadkai Sun&Sea utazási iroda tulajdonosa ellen
Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát

Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát, a szabadkai Sun&Sea iroda tulajdonosa ellen pedig bűnvádi feljelentést tettek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint D.M.-et, a Blue Travel World felelős személyét adócsalással, csalással és hivatalos okiratok hamisításával gyanúsítják.

A gyanú szerint D.M. 2015 januárja és tavaly augusztus vége között több mint 37 millió dinárt vett fel jogtalanul a Blue Travel World számlájáról, s a pénzt megtartotta magának, ily módon pedig elkerülte az adófizetést, s hétmillió dinárral károsította meg a szerbiai költségvetést.

A gyanú szerint D.M. több személlyel szerződést kötött a Blue Travel World és a Blue Travel Plus irodák által szervezett utazásokról, habár tudta, hogy azokra nem kerül sor. A károsultak az utazás teljes összegét kifizették, a gyanúsított pedig ily módon közel négymillió dinár haszonra tett szert.

D.M.-et 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, s bűnvádi feljelentés mellett előállítják az illetékes ügyészségen.

A szabadkai rendőrség a Sun&Sea utazási iroda felelős személye ellen tett feljelentést, akit azzal gyanúsítanak, hogy helyzetével visszaélve mintegy hétmillió dináros anyagi haszonra tett szert.

A gyanú szerint több polgárral állapodott meg turistautakról, s átvette a pénzt az utazásokért. A pénzt azonban nem fizette be cége zsírószámlájára, hanem megtartotta magának, s ily módon mintegy hétmillió dinár anyagi haszonra tett szert jogellenesen, ennyivel károsított meg ugyanis 23 polgárt és egy vállalatot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A képviselő-testület ülésén döntöttek a temetők területének a megvásárlásáról, melyek eddig az egyház tulajdonát képezték. Valamivel több, mint 5 százalékkal megnőtt a kishegyesi községi költségvetés kerete az újabb forrásoknak köszönhetően, ezért a büdzsé újraelosztása is napirenden szerepelt.A temetők...
2018. NOVEMBER 9.
[ 20:23 ]
A nemzetközi női szervezet szerbiai tagszervezete 2014-ben alakult meg Szabadkán. Évente néhány jótékonysági és közösségszervező programmal hívták fel magukra a figyelmet. Segítették a Lurkó házat, a szabadkai Žarko Zrenjanin speciális iskolát… November 1-jétől új elnöke van a klubnak, a jótékonysági programok...
2018. NOVEMBER 9.
[ 19:34 ]
A pedagógusnap alkalmából idén hat, Magyarkanizsa községbeli pedagógus részesült elismerésben. A díjazottakat bemutatkozó kisfilmek után a közönséget Vajda Attila, a Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke, és Kávai Szabolcs, az önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja köszöntötte.Az Év pedagógusa...
2018. NOVEMBER 9.
[ 10:11 ]
Beolvasás folyamatban