Vajdaság
Bűnvádi feljelentés a szabadkai Sun&Sea utazási iroda tulajdonosa ellen
Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát

Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát, a szabadkai Sun&Sea iroda tulajdonosa ellen pedig bűnvádi feljelentést tettek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint D.M.-et, a Blue Travel World felelős személyét adócsalással, csalással és hivatalos okiratok hamisításával gyanúsítják.

A gyanú szerint D.M. 2015 januárja és tavaly augusztus vége között több mint 37 millió dinárt vett fel jogtalanul a Blue Travel World számlájáról, s a pénzt megtartotta magának, ily módon pedig elkerülte az adófizetést, s hétmillió dinárral károsította meg a szerbiai költségvetést.

A gyanú szerint D.M. több személlyel szerződést kötött a Blue Travel World és a Blue Travel Plus irodák által szervezett utazásokról, habár tudta, hogy azokra nem kerül sor. A károsultak az utazás teljes összegét kifizették, a gyanúsított pedig ily módon közel négymillió dinár haszonra tett szert.

D.M.-et 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, s bűnvádi feljelentés mellett előállítják az illetékes ügyészségen.

A szabadkai rendőrség a Sun&Sea utazási iroda felelős személye ellen tett feljelentést, akit azzal gyanúsítanak, hogy helyzetével visszaélve mintegy hétmillió dináros anyagi haszonra tett szert.

A gyanú szerint több polgárral állapodott meg turistautakról, s átvette a pénzt az utazásokért. A pénzt azonban nem fizette be cége zsírószámlájára, hanem megtartotta magának, s ily módon mintegy hétmillió dinár anyagi haszonra tett szert jogellenesen, ennyivel károsított meg ugyanis 23 polgárt és egy vállalatot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Raoul Wallenberg embermentőről rendezett középiskolai vetélkedő döntőjét tartották január 16-án és 17-én Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).A topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola csapata, Nagy Evelin, Huszár Márta és Tóth Ede, akiket tanáruk, Miloš Vuleković...
2019. JANUÁR 17.
[ 20:25 ]
Tragédia történt ma Maradékon, amikor a helyi Branko Radičević Általános Iskolában elhunyt a 14 éves Milica Anđelković.A hetedik osztályos tanuló összeesett az iskola tanári szobájában, közölte Zvonimir Čaušević, az intézmény igazgatója, aki elmondta: a tanárok megpróbáltak segíteni a lányon, és azonnal hívták a...
2019. JANUÁR 17.
[ 18:14 ]
Balesethez hívták a mentőszolgálat munkatársait szerda délben, a Thurzó Lajos Általános Iskolában egy kilencéves gyermek leesett a lépcsőről.Tegnap délben a zentai iskola első emeleti lépcsőjéről esett le az egyik tanuló. Nem hivatalos értesülések szerint egy kilencéves fiúval történt a súlyos baleset. A gyermeket a...
2019. JANUÁR 17.
[ 8:23 ]
Beolvasás folyamatban