Vajdaság
Bűnvádi feljelentés a szabadkai Sun&Sea utazási iroda tulajdonosa ellen
Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát

Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát, a szabadkai Sun&Sea iroda tulajdonosa ellen pedig bűnvádi feljelentést tettek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint D.M.-et, a Blue Travel World felelős személyét adócsalással, csalással és hivatalos okiratok hamisításával gyanúsítják.

A gyanú szerint D.M. 2015 januárja és tavaly augusztus vége között több mint 37 millió dinárt vett fel jogtalanul a Blue Travel World számlájáról, s a pénzt megtartotta magának, ily módon pedig elkerülte az adófizetést, s hétmillió dinárral károsította meg a szerbiai költségvetést.

A gyanú szerint D.M. több személlyel szerződést kötött a Blue Travel World és a Blue Travel Plus irodák által szervezett utazásokról, habár tudta, hogy azokra nem kerül sor. A károsultak az utazás teljes összegét kifizették, a gyanúsított pedig ily módon közel négymillió dinár haszonra tett szert.

D.M.-et 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, s bűnvádi feljelentés mellett előállítják az illetékes ügyészségen.

A szabadkai rendőrség a Sun&Sea utazási iroda felelős személye ellen tett feljelentést, akit azzal gyanúsítanak, hogy helyzetével visszaélve mintegy hétmillió dináros anyagi haszonra tett szert.

A gyanú szerint több polgárral állapodott meg turistautakról, s átvette a pénzt az utazásokért. A pénzt azonban nem fizette be cége zsírószámlájára, hanem megtartotta magának, s ily módon mintegy hétmillió dinár anyagi haszonra tett szert jogellenesen, ennyivel károsított meg ugyanis 23 polgárt és egy vállalatot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban