Vajdaság
Bűnvádi feljelentés a szabadkai Sun&Sea utazási iroda tulajdonosa ellen
Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát

Letartóztatták a smederevói Blue Travel World utazási iroda tulajdonosát, a szabadkai Sun&Sea iroda tulajdonosa ellen pedig bűnvádi feljelentést tettek.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint D.M.-et, a Blue Travel World felelős személyét adócsalással, csalással és hivatalos okiratok hamisításával gyanúsítják.

A gyanú szerint D.M. 2015 januárja és tavaly augusztus vége között több mint 37 millió dinárt vett fel jogtalanul a Blue Travel World számlájáról, s a pénzt megtartotta magának, ily módon pedig elkerülte az adófizetést, s hétmillió dinárral károsította meg a szerbiai költségvetést.

A gyanú szerint D.M. több személlyel szerződést kötött a Blue Travel World és a Blue Travel Plus irodák által szervezett utazásokról, habár tudta, hogy azokra nem kerül sor. A károsultak az utazás teljes összegét kifizették, a gyanúsított pedig ily módon közel négymillió dinár haszonra tett szert.

D.M.-et 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, s bűnvádi feljelentés mellett előállítják az illetékes ügyészségen.

A szabadkai rendőrség a Sun&Sea utazási iroda felelős személye ellen tett feljelentést, akit azzal gyanúsítanak, hogy helyzetével visszaélve mintegy hétmillió dináros anyagi haszonra tett szert.

A gyanú szerint több polgárral állapodott meg turistautakról, s átvette a pénzt az utazásokért. A pénzt azonban nem fizette be cége zsírószámlájára, hanem megtartotta magának, s ily módon mintegy hétmillió dinár anyagi haszonra tett szert jogellenesen, ennyivel károsított meg ugyanis 23 polgárt és egy vállalatot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olcsóbb a távfűtés és a meleg víz Újvidéken - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:34 ]
Tökök veresenye Temerinben - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:32 ]
A Nagy Háború lezárásának 100. évfordulója a 11. Szabadkai Levéltári Nap témája. A békekötés olyan történelmi sorsfordulót hozott, ami máig meghatározza a térségben élő népcsoportok életét. Egyaránt a többségi és kisebbségi sorsra jutottak mindennapjait, hisz egy perspektív világbirodalom helyett gazdasági...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:29 ]
Vajdaságban változatlan a helyzet: továbbra is vontatottan oldják meg az ivóvízproblémát. Nincs megfelelő technológia, ezért a víz nem az elvárt minőségű, hangzott el az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karán tartott, a víz minőségével foglalkozó tanácskozáson. Srđan Rončević, az egyetemi kar tanára...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:26 ]
Az elmúlt három évben mintegy hetven hivatásos sofőr hagyta el a szabadkai utasforgalmi vállalatot – közlik az adatot a helyi tájékoztatási eszközök.Az autóbusz társaságoknál is működik tehát a dominó elv: Magyarországról nyugatra távoznak a sofőrök, a Vajdaságból pedig elsősorban Magyarországra, bár vannak, akik...
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 23:51 ]
Beolvasás folyamatban