Vajdaság
Topolya: Nagyon alacsony volt az érdeklődés az állásbörzén

A topolyai állásbörzén több mint 40 munkaadó összesen mintegy 600 munkahelyet kínált, de csupán 250 érdeklődő adta át önéletrajzát.

A Blic szerint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) fiókintézetében elmondták, hogy az érdeklődők továbbra is átadhatják jelentkezésüket.

Topolyán egyébként már harmadik éve alacsony az érdeklődés a felkínált munkahelyek iránt, amelynek az lehet az oka, hogy a településről sokan valamelyik európai uniós országba vándoroltak ki és ott dolgoznak.

Topolya községben 1.881 munkanélkülit tartanak számon, ami 11,8 százalékos csökkenést jelent a tavalyi időarányoshoz viszonyítva. Az idei év első 8 hónapjában pedig a NSZ nyilvántartásán szereplő 654 személy talált munkát, tudta meg a Blic.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2018. OKTÓBER 9. [ 17:01 ]

1881 munkanélküli személyből 250-en érdeklődtek ?


Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban