Vajdaság
Grezsa István Nagybecskereken két óvodában is látogatást tett

Grezsa István, a Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos Nagybecskereken zárta a délvidéki körút első napját, a körút során összesen tíz helyszínen tekinti meg a beruházásokat, a felújításokat az óvodákban.

Az óvodai fejlesztések egyébként a Magyar Kormány Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg, a beruházások lebonyolítását pedig a Magyar Nemzeti Tanács koordinálta.

A nagybecskereki látogatáson jelen volt Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is, továbbá a helyi magyarság képviselői.

Nagybecskereken elsőként a Kolibri óvodába látogattak, ahol teljesen megújult kívül-belül a tanintézmény, amely egyébként a kisebb óvodák sorába tartozik, viszont az egyedüli a Bega menti városban, amelyben magyar csoport is működik. Az udvaron a támogatásból megvalósult új játszótér a gyerekek nagy örömére új kikapcsolódást biztosít a számukra.

Nagybecskereken a második helyszínen, a Petőfi MME-ben működő Szabadidős magyar óvodában, amely az egyesület kistermében kapott helyet egy nagyon kellemes óvodai szobával gazdagodtak, ahova szívesen járnak a gyerekek, és csütörtökönként, illetve szombatonként fogadják a kicsinyeket, akikkel hivatásos óvónők, tanítók foglalkoznak. Ezen a helyszínen immár hivatalosan is megkezdődhetett a munka, ugyanis szimbolikusan Grezsa István miniszteri biztos és Jenovay Lajos, az egyesület elnöke átvágta a szalagot, átadta rendeltetésének a szépen kialakított Szabadidős magyar óvodát.

A vajdasági körút ma folytatódik, Magyarittabén, Nezsényben, Ürményházán, Udvarszálláson és Székelykevén tekintik meg a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program gyümölcsét.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két lista indul az  MNT-választáson - illusztráció
2018. OKTÓBER 20.
[ 22:18 ]
Tömeges állatpusztulás Versecnél - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 22:57 ]
Zenta: Meghirdették a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 21:03 ]
Megújult a magyarkanizsai Sport- és szabadidőközpont, vagyis a valamikori Partizan községi szabadidős sportszövetség épülete. Az új épületen végzett munkálatokat a NIS Együtt a közösségért elnevezésű programja keretein belül valósították meg.Magyarkanizsa község 10 éve részese a NIS Együtt a közösségért...
2018. OKTÓBER 19.
[ 15:33 ]
In memoriam dr. Rajki Márton címmel tartanak megemlékezést október 20-án, szombaton 17.30-tól a zentai Városháza oszlopcsarnokában, ahol az egybegyűltek megkoszorúzzák dr. Rajki Márton zentai mártír emléktábláját, valamint megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról.A rendezvény...
2018. OKTÓBER 19.
[ 13:31 ]
Tegnap este fél Szerémség több mint egy órára áram nélkül maradt a Belgrádtól Újvidék felé húzódó, 110. számú távvezetékben keletkezett károk miatt.Az áramkimaradás 19 óra 30 perc körül történt, az Elektrodistribucija vállalat csapata azonnal kiment a helyszínre, elhárította a kárt, s 21 óra körül visszaállt...
2018. OKTÓBER 19.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban