Vajdaság
Grezsa István Nagybecskereken két óvodában is látogatást tett

Grezsa István, a Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos Nagybecskereken zárta a délvidéki körút első napját, a körút során összesen tíz helyszínen tekinti meg a beruházásokat, a felújításokat az óvodákban.

Az óvodai fejlesztések egyébként a Magyar Kormány Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg, a beruházások lebonyolítását pedig a Magyar Nemzeti Tanács koordinálta.

A nagybecskereki látogatáson jelen volt Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is, továbbá a helyi magyarság képviselői.

Nagybecskereken elsőként a Kolibri óvodába látogattak, ahol teljesen megújult kívül-belül a tanintézmény, amely egyébként a kisebb óvodák sorába tartozik, viszont az egyedüli a Bega menti városban, amelyben magyar csoport is működik. Az udvaron a támogatásból megvalósult új játszótér a gyerekek nagy örömére új kikapcsolódást biztosít a számukra.

Nagybecskereken a második helyszínen, a Petőfi MME-ben működő Szabadidős magyar óvodában, amely az egyesület kistermében kapott helyet egy nagyon kellemes óvodai szobával gazdagodtak, ahova szívesen járnak a gyerekek, és csütörtökönként, illetve szombatonként fogadják a kicsinyeket, akikkel hivatásos óvónők, tanítók foglalkoznak. Ezen a helyszínen immár hivatalosan is megkezdődhetett a munka, ugyanis szimbolikusan Grezsa István miniszteri biztos és Jenovay Lajos, az egyesület elnöke átvágta a szalagot, átadta rendeltetésének a szépen kialakított Szabadidős magyar óvodát.

A vajdasági körút ma folytatódik, Magyarittabén, Nezsényben, Ürményházán, Udvarszálláson és Székelykevén tekintik meg a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program gyümölcsét.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül...
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban