Vajdaság
Grezsa István Nagybecskereken két óvodában is látogatást tett

Grezsa István, a Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos Nagybecskereken zárta a délvidéki körút első napját, a körút során összesen tíz helyszínen tekinti meg a beruházásokat, a felújításokat az óvodákban.

Az óvodai fejlesztések egyébként a Magyar Kormány Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg, a beruházások lebonyolítását pedig a Magyar Nemzeti Tanács koordinálta.

A nagybecskereki látogatáson jelen volt Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is, továbbá a helyi magyarság képviselői.

Nagybecskereken elsőként a Kolibri óvodába látogattak, ahol teljesen megújult kívül-belül a tanintézmény, amely egyébként a kisebb óvodák sorába tartozik, viszont az egyedüli a Bega menti városban, amelyben magyar csoport is működik. Az udvaron a támogatásból megvalósult új játszótér a gyerekek nagy örömére új kikapcsolódást biztosít a számukra.

Nagybecskereken a második helyszínen, a Petőfi MME-ben működő Szabadidős magyar óvodában, amely az egyesület kistermében kapott helyet egy nagyon kellemes óvodai szobával gazdagodtak, ahova szívesen járnak a gyerekek, és csütörtökönként, illetve szombatonként fogadják a kicsinyeket, akikkel hivatásos óvónők, tanítók foglalkoznak. Ezen a helyszínen immár hivatalosan is megkezdődhetett a munka, ugyanis szimbolikusan Grezsa István miniszteri biztos és Jenovay Lajos, az egyesület elnöke átvágta a szalagot, átadta rendeltetésének a szépen kialakított Szabadidős magyar óvodát.

A vajdasági körút ma folytatódik, Magyarittabén, Nezsényben, Ürményházán, Udvarszálláson és Székelykevén tekintik meg a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program gyümölcsét.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiából nem egészen 69 ezer kettős állampolgár iratkozott fel a magyarországi választási névjegyzékre – ismertette Pintér Attila belgrádi nagykövet. Az Újvidéki Rádió Hangadó Szerda című műsorában arra kérte őket, hogy az európai parlamenti választásra a levélszavazatukat időszűke miatt már ne postázzák,...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:26 ]
Ma a kora reggeli órákban meghalt egyike annak a négy menekültnek, akiket tegnap eszméletlen állapotban találtak meg Futakon egy tartálykocsiban, tudta meg a 021.rs. A Vajdasági Klinikai Központ Sürgősségi Központjában közölték, hogy az újraélesztési kísérlet és a gyógykezelés ellenére meghalt az egyik fiú. A...
2019. MÁJUS 22.
[ 15:23 ]
Felavatták a temerini Tájház udvarában az első világháborúban elesett temeriniek emlékére állított márványfalat. A táblára olyan külföldi és vidéki személyek nevei is felkerültek, akik a temerini hadikórházban váltak áldozataivá a nemzeteket és országokat értelmetlenül egymással szemben állító...
2019. MÁJUS 22.
[ 0:39 ]
Beolvasás folyamatban