Vajdaság
Grezsa István Nagybecskereken két óvodában is látogatást tett

Grezsa István, a Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos Nagybecskereken zárta a délvidéki körút első napját, a körút során összesen tíz helyszínen tekinti meg a beruházásokat, a felújításokat az óvodákban.

Az óvodai fejlesztések egyébként a Magyar Kormány Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg, a beruházások lebonyolítását pedig a Magyar Nemzeti Tanács koordinálta.

A nagybecskereki látogatáson jelen volt Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is, továbbá a helyi magyarság képviselői.

Nagybecskereken elsőként a Kolibri óvodába látogattak, ahol teljesen megújult kívül-belül a tanintézmény, amely egyébként a kisebb óvodák sorába tartozik, viszont az egyedüli a Bega menti városban, amelyben magyar csoport is működik. Az udvaron a támogatásból megvalósult új játszótér a gyerekek nagy örömére új kikapcsolódást biztosít a számukra.

Nagybecskereken a második helyszínen, a Petőfi MME-ben működő Szabadidős magyar óvodában, amely az egyesület kistermében kapott helyet egy nagyon kellemes óvodai szobával gazdagodtak, ahova szívesen járnak a gyerekek, és csütörtökönként, illetve szombatonként fogadják a kicsinyeket, akikkel hivatásos óvónők, tanítók foglalkoznak. Ezen a helyszínen immár hivatalosan is megkezdődhetett a munka, ugyanis szimbolikusan Grezsa István miniszteri biztos és Jenovay Lajos, az egyesület elnöke átvágta a szalagot, átadta rendeltetésének a szépen kialakított Szabadidős magyar óvodát.

A vajdasági körút ma folytatódik, Magyarittabén, Nezsényben, Ürményházán, Udvarszálláson és Székelykevén tekintik meg a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program gyümölcsét.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban