Vajdaság
Hétfőtől várja a betegeket a felújított horgosi egészségház

Négy hónap alatt újították fel a horgosi egészségház épületét, amelyet hivatalosan ma adtak át. A fejlesztés keretén belül külső hőszigetelést, festést, új nyilászárókat, világítást, fali- és padlóburkolatot és fűtési rendszert kapott az épület.

A beruházás összköltsége 15,5 millió dinárból valósult meg, ebből a 3 millió dináros önrészt Magyarkanizsa önkormányzata biztosította.

“Azt kell tudni erről a beruházásról, hogy ez már a második ilyen egészségügyi objektum, amit sikerült a község területén felújítani. Az első volt a kispiaci, amit a Nagyberuházási Igazgatóság támogatott, ezt pedig a Köztársasági Beruházási Iroda támogatta. Természetesen mind a két beruházásnál az önkormányzatnak kellett hozzátennie még önrészt, mert voltak olyan beruházási elemek, amiket nem tartalmazott az eredeti terv, így emellett a horgosi rendelő fűtése is megújult”, nyilatkozta a megnyitón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A hivatalos átadáson részt vettek az önkormányzat képviselői és Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője is, aki elismerését fejezte ki a községben folyamatosan végbemenő beruházások sikeréért.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője megköszönte a lakosság türelmét, hogy kitartóan kivárták a munkálatok végét, így a rendelés számukra az új épületben hétfőn kezdődik meg.

Az új rendelőkben napi szinten általános orvosi, gyermekgyógyászati és fogászati rendelés folyik majd, emellett hetente egyszer a belgyógyász és a pszichológus is várja majd a betegeket.

Az önkormányzat és a magyarkanizsai egészségház további terveiben az oromhegyesi, az adorjáni, az ilonafalvi és a magyarkanizsai régi épület felújítása is szerepel a jövő évben.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban