Vajdaság
Hétfőtől várja a betegeket a felújított horgosi egészségház

Négy hónap alatt újították fel a horgosi egészségház épületét, amelyet hivatalosan ma adtak át. A fejlesztés keretén belül külső hőszigetelést, festést, új nyilászárókat, világítást, fali- és padlóburkolatot és fűtési rendszert kapott az épület.

A beruházás összköltsége 15,5 millió dinárból valósult meg, ebből a 3 millió dináros önrészt Magyarkanizsa önkormányzata biztosította.

“Azt kell tudni erről a beruházásról, hogy ez már a második ilyen egészségügyi objektum, amit sikerült a község területén felújítani. Az első volt a kispiaci, amit a Nagyberuházási Igazgatóság támogatott, ezt pedig a Köztársasági Beruházási Iroda támogatta. Természetesen mind a két beruházásnál az önkormányzatnak kellett hozzátennie még önrészt, mert voltak olyan beruházási elemek, amiket nem tartalmazott az eredeti terv, így emellett a horgosi rendelő fűtése is megújult”, nyilatkozta a megnyitón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A hivatalos átadáson részt vettek az önkormányzat képviselői és Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője is, aki elismerését fejezte ki a községben folyamatosan végbemenő beruházások sikeréért.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője megköszönte a lakosság türelmét, hogy kitartóan kivárták a munkálatok végét, így a rendelés számukra az új épületben hétfőn kezdődik meg.

Az új rendelőkben napi szinten általános orvosi, gyermekgyógyászati és fogászati rendelés folyik majd, emellett hetente egyszer a belgyógyász és a pszichológus is várja majd a betegeket.

Az önkormányzat és a magyarkanizsai egészségház további terveiben az oromhegyesi, az adorjáni, az ilonafalvi és a magyarkanizsai régi épület felújítása is szerepel a jövő évben.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két lista indul az  MNT-választáson - illusztráció
2018. OKTÓBER 20.
[ 22:18 ]
Tömeges állatpusztulás Versecnél - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 22:57 ]
Zenta: Meghirdették a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 21:03 ]
Megújult a magyarkanizsai Sport- és szabadidőközpont, vagyis a valamikori Partizan községi szabadidős sportszövetség épülete. Az új épületen végzett munkálatokat a NIS Együtt a közösségért elnevezésű programja keretein belül valósították meg.Magyarkanizsa község 10 éve részese a NIS Együtt a közösségért...
2018. OKTÓBER 19.
[ 15:33 ]
In memoriam dr. Rajki Márton címmel tartanak megemlékezést október 20-án, szombaton 17.30-tól a zentai Városháza oszlopcsarnokában, ahol az egybegyűltek megkoszorúzzák dr. Rajki Márton zentai mártír emléktábláját, valamint megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról.A rendezvény...
2018. OKTÓBER 19.
[ 13:31 ]
Tegnap este fél Szerémség több mint egy órára áram nélkül maradt a Belgrádtól Újvidék felé húzódó, 110. számú távvezetékben keletkezett károk miatt.Az áramkimaradás 19 óra 30 perc körül történt, az Elektrodistribucija vállalat csapata azonnal kiment a helyszínre, elhárította a kárt, s 21 óra körül visszaállt...
2018. OKTÓBER 19.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban