Vajdaság
Hétfőtől várja a betegeket a felújított horgosi egészségház

Négy hónap alatt újították fel a horgosi egészségház épületét, amelyet hivatalosan ma adtak át. A fejlesztés keretén belül külső hőszigetelést, festést, új nyilászárókat, világítást, fali- és padlóburkolatot és fűtési rendszert kapott az épület.

A beruházás összköltsége 15,5 millió dinárból valósult meg, ebből a 3 millió dináros önrészt Magyarkanizsa önkormányzata biztosította.

“Azt kell tudni erről a beruházásról, hogy ez már a második ilyen egészségügyi objektum, amit sikerült a község területén felújítani. Az első volt a kispiaci, amit a Nagyberuházási Igazgatóság támogatott, ezt pedig a Köztársasági Beruházási Iroda támogatta. Természetesen mind a két beruházásnál az önkormányzatnak kellett hozzátennie még önrészt, mert voltak olyan beruházási elemek, amiket nem tartalmazott az eredeti terv, így emellett a horgosi rendelő fűtése is megújult”, nyilatkozta a megnyitón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A hivatalos átadáson részt vettek az önkormányzat képviselői és Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője is, aki elismerését fejezte ki a községben folyamatosan végbemenő beruházások sikeréért.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője megköszönte a lakosság türelmét, hogy kitartóan kivárták a munkálatok végét, így a rendelés számukra az új épületben hétfőn kezdődik meg.

Az új rendelőkben napi szinten általános orvosi, gyermekgyógyászati és fogászati rendelés folyik majd, emellett hetente egyszer a belgyógyász és a pszichológus is várja majd a betegeket.

Az önkormányzat és a magyarkanizsai egészségház további terveiben az oromhegyesi, az adorjáni, az ilonafalvi és a magyarkanizsai régi épület felújítása is szerepel a jövő évben.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az alapkő elhelyezésével szombaton megkezdődött a palicsi Aquapark és Wellnessközpont építése. A befektetés értéke több mint egymilliárd dinár. A köztársasági és a tartományi kormány, valamint Szabadka város önkormányzata finanszírozza.A tervek szerint a palicsi Aquapark és Wellnessközpont több mint 4 hektáron terül...
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban