Vajdaság
Hétfőtől várja a betegeket a felújított horgosi egészségház

Négy hónap alatt újították fel a horgosi egészségház épületét, amelyet hivatalosan ma adtak át. A fejlesztés keretén belül külső hőszigetelést, festést, új nyilászárókat, világítást, fali- és padlóburkolatot és fűtési rendszert kapott az épület.

A beruházás összköltsége 15,5 millió dinárból valósult meg, ebből a 3 millió dináros önrészt Magyarkanizsa önkormányzata biztosította.

“Azt kell tudni erről a beruházásról, hogy ez már a második ilyen egészségügyi objektum, amit sikerült a község területén felújítani. Az első volt a kispiaci, amit a Nagyberuházási Igazgatóság támogatott, ezt pedig a Köztársasági Beruházási Iroda támogatta. Természetesen mind a két beruházásnál az önkormányzatnak kellett hozzátennie még önrészt, mert voltak olyan beruházási elemek, amiket nem tartalmazott az eredeti terv, így emellett a horgosi rendelő fűtése is megújult”, nyilatkozta a megnyitón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A hivatalos átadáson részt vettek az önkormányzat képviselői és Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője is, aki elismerését fejezte ki a községben folyamatosan végbemenő beruházások sikeréért.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője megköszönte a lakosság türelmét, hogy kitartóan kivárták a munkálatok végét, így a rendelés számukra az új épületben hétfőn kezdődik meg.

Az új rendelőkben napi szinten általános orvosi, gyermekgyógyászati és fogászati rendelés folyik majd, emellett hetente egyszer a belgyógyász és a pszichológus is várja majd a betegeket.

Az önkormányzat és a magyarkanizsai egészségház további terveiben az oromhegyesi, az adorjáni, az ilonafalvi és a magyarkanizsai régi épület felújítása is szerepel a jövő évben.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiából nem egészen 69 ezer kettős állampolgár iratkozott fel a magyarországi választási névjegyzékre – ismertette Pintér Attila belgrádi nagykövet. Az Újvidéki Rádió Hangadó Szerda című műsorában arra kérte őket, hogy az európai parlamenti választásra a levélszavazatukat időszűke miatt már ne postázzák,...
2019. MÁJUS 23.
[ 6:26 ]
Ma a kora reggeli órákban meghalt egyike annak a négy menekültnek, akiket tegnap eszméletlen állapotban találtak meg Futakon egy tartálykocsiban, tudta meg a 021.rs. A Vajdasági Klinikai Központ Sürgősségi Központjában közölték, hogy az újraélesztési kísérlet és a gyógykezelés ellenére meghalt az egyik fiú. A...
2019. MÁJUS 22.
[ 15:23 ]
Felavatták a temerini Tájház udvarában az első világháborúban elesett temeriniek emlékére állított márványfalat. A táblára olyan külföldi és vidéki személyek nevei is felkerültek, akik a temerini hadikórházban váltak áldozataivá a nemzeteket és országokat értelmetlenül egymással szemben állító...
2019. MÁJUS 22.
[ 0:39 ]
Beolvasás folyamatban