Vajdaság
Újvidék: Jövő évtől magasabb vagyonadó

A jövő évtől magasabb lesz a vagyonadó összege a tartományi székvárosban, ugyanis az újvidéki tanács a múlt héten végzést hozott a négyzetméter városi zónák szerinti átlagárának megállapításáról a 2019. évi vagyonadó meghatározására vonatkozóan, tudta meg a 021. A döntés Újvidék Város Hivatalos Lapjában is megjelent.

A korrekció nem nagy, de érezhető lesz, mert a városi zónában egy négyzetméter ára átlagosan 1000 dinárral nő, a peremvárosi településeken legfeljebb 500 dinárral vagy egyáltalán nem is drágul.

Az I. zónában, vagyis a központot, a Liman városrészeket és a Grbavicát felölelő területen, amely a legdrágább, körülbelül 1000 dinárral nő a lakások, házak és üzlethelyiségek négyzetmétere, míg a garázshelyek mintegy 600 dinárral lesznek drágábbak. A telkek ára mindössze 15 dinárral emelkedett.

A II. zónában (Heréskert, Újtelep, Salajka, Podbara, Telep) a négyzetméterenkénti árak majdnem ugyannyival emelkedtek, mint az I. zónában.

A III. zónában (Klisa, Sajlovo, Pétervárad részei, Adica, Veternik és egyes peremvárosi területek) 200 és 500 dinár közötti emelést eszközöltek. Ebben a csoportban volt az egyetlen jelentősebb árcsökkentés, ugyanis a telek négyzetméterenkénti ára 5072 dinárról 4110 dinárra csökkent.

A Városi Tanács döntése értelmében a IV. és V. zónában, amelyek a többi peremvárosi települést foglalják magukba, idén sem változtak szinte egyáltalán a négyzetméterenkénti árak, egyedül az V. zónában, ahol a házak ára mintegy 300 dinárral nőtt.

Legutóbb 2017 végén növelték meg a vagyonadó összegét.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pacsér: Újszülöttek fogadása - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 21:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma a Belügyminisztérium új tagjainak tartott ünnepélyes bemutatásán Újvidéken bejelentette, hogy erőteljesen fognak lecsapni a drogkereskedőkre ebben a városban. „Éppen azért tartottuk Újvidéken ezt az ünnepséget, mert ebben a városban is erőteljes csapást fogunk mérni a bűnözőkre, s...
2019. MÁJUS 21.
[ 17:58 ]
A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével és a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében könyvcsomagokban részesül az a hét vajdasági gimnázium és két művészeti középiskola, ahol...
2019. MÁJUS 20.
[ 13:32 ]
Faházzal, kisvonattal és fából készült játszótéri elemekkel bővült a Tisza-part, amelyeket a magyarkanizsai Geneza kereskedelmi vállalat ajándékozott a gyerekeknek. Az új, fából készült játszótéri elemeket a magyarkanizsai óvodás kisgyerekek már birtokba is vették hétfő délelőtt. Szecsei Karolina, a Geneza...
2019. MÁJUS 20.
[ 12:52 ]
Beolvasás folyamatban