Vajdaság
Újvidék: Jövő évtől magasabb vagyonadó

A jövő évtől magasabb lesz a vagyonadó összege a tartományi székvárosban, ugyanis az újvidéki tanács a múlt héten végzést hozott a négyzetméter városi zónák szerinti átlagárának megállapításáról a 2019. évi vagyonadó meghatározására vonatkozóan, tudta meg a 021. A döntés Újvidék Város Hivatalos Lapjában is megjelent.

A korrekció nem nagy, de érezhető lesz, mert a városi zónában egy négyzetméter ára átlagosan 1000 dinárral nő, a peremvárosi településeken legfeljebb 500 dinárral vagy egyáltalán nem is drágul.

Az I. zónában, vagyis a központot, a Liman városrészeket és a Grbavicát felölelő területen, amely a legdrágább, körülbelül 1000 dinárral nő a lakások, házak és üzlethelyiségek négyzetmétere, míg a garázshelyek mintegy 600 dinárral lesznek drágábbak. A telkek ára mindössze 15 dinárral emelkedett.

A II. zónában (Heréskert, Újtelep, Salajka, Podbara, Telep) a négyzetméterenkénti árak majdnem ugyannyival emelkedtek, mint az I. zónában.

A III. zónában (Klisa, Sajlovo, Pétervárad részei, Adica, Veternik és egyes peremvárosi területek) 200 és 500 dinár közötti emelést eszközöltek. Ebben a csoportban volt az egyetlen jelentősebb árcsökkentés, ugyanis a telek négyzetméterenkénti ára 5072 dinárról 4110 dinárra csökkent.

A Városi Tanács döntése értelmében a IV. és V. zónában, amelyek a többi peremvárosi települést foglalják magukba, idén sem változtak szinte egyáltalán a négyzetméterenkénti árak, egyedül az V. zónában, ahol a házak ára mintegy 300 dinárral nőtt.

Legutóbb 2017 végén növelték meg a vagyonadó összegét.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban