Vajdaság
Újvidék: Jövő évtől magasabb vagyonadó

A jövő évtől magasabb lesz a vagyonadó összege a tartományi székvárosban, ugyanis az újvidéki tanács a múlt héten végzést hozott a négyzetméter városi zónák szerinti átlagárának megállapításáról a 2019. évi vagyonadó meghatározására vonatkozóan, tudta meg a 021. A döntés Újvidék Város Hivatalos Lapjában is megjelent.

A korrekció nem nagy, de érezhető lesz, mert a városi zónában egy négyzetméter ára átlagosan 1000 dinárral nő, a peremvárosi településeken legfeljebb 500 dinárral vagy egyáltalán nem is drágul.

Az I. zónában, vagyis a központot, a Liman városrészeket és a Grbavicát felölelő területen, amely a legdrágább, körülbelül 1000 dinárral nő a lakások, házak és üzlethelyiségek négyzetmétere, míg a garázshelyek mintegy 600 dinárral lesznek drágábbak. A telkek ára mindössze 15 dinárral emelkedett.

A II. zónában (Heréskert, Újtelep, Salajka, Podbara, Telep) a négyzetméterenkénti árak majdnem ugyannyival emelkedtek, mint az I. zónában.

A III. zónában (Klisa, Sajlovo, Pétervárad részei, Adica, Veternik és egyes peremvárosi területek) 200 és 500 dinár közötti emelést eszközöltek. Ebben a csoportban volt az egyetlen jelentősebb árcsökkentés, ugyanis a telek négyzetméterenkénti ára 5072 dinárról 4110 dinárra csökkent.

A Városi Tanács döntése értelmében a IV. és V. zónában, amelyek a többi peremvárosi települést foglalják magukba, idén sem változtak szinte egyáltalán a négyzetméterenkénti árak, egyedül az V. zónában, ahol a házak ára mintegy 300 dinárral nőtt.

Legutóbb 2017 végén növelték meg a vagyonadó összegét.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhelyezték a palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere évértékelőt tartott a községben megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről és tervekről egyaránt. Mint kiemelte, Magyarkanizsa továbbra is prioritásként tekint a község turizmusának fejlesztésére, emellett a mezőgazdaság és a vállalkozások fejlesztésére is...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:13 ]
Beolvasás folyamatban