Vajdaság
A fogyatékkal élő személyeket fogadták Zentán

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából fogadták ma délelőtt a zentai önkormányzat illetékesei a helyi Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítők Civil Szervezete gondozottjait, akik köszönetük jeléül hangulatos alkalmi műsorral kedveskedtek nekik.

A Kölyökkuckóban megtartott rendezvényen mások mellett jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja, valamint Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is. Czegledi Rudolf kifejtette, mivel a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítők Civil Szervezete a községbeli fogyatékkal élő személyek segítésével, oktatásával és nevelésével foglalkozik, ezért az önkormányzat évek óta kötelességének érzi, hogy támogassa a tevékenységüket, ami természetesen a jövőben sem lesz másként.

Rác Magdolna, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítők Civil Szervezete elnöke elmondta, rendkívül fontosnak tartják, hogy évről évre megemlékezzenek a fogyatékkal élők világnapjáról, hiszen nagyon hosszú és rögös utat tettek meg, mire eljutottak addig a pontig, ahol most tartanak. Hozzátette, az általuk gondozott fiatalok ezúttal elsősorban szavalatokkal ajándékozták meg az önkormányzat illetékeseit, akiknek ezenkívül egy hangulatos dalt is előadtak, rövid ízelítőt adva ezáltal abból a műsorból, amellyel a jeles nap alkalmából a délután folyamán a Művelődési Ház színháztermében örvendeztették meg a zentaiakat. Mint mondta, a fogyatékkal élő személyek számára igen fontosak az ilyen alkalmak, amelyekre mindig nagy örömmel és lelkesedéssel készülnek, és amikor nincs lehetőségük arra, hogy mások előtt is megmutassák, mivel foglalkoznak a mindennapok során, már-már hiányérzetük van.

A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítők Civil Szervezete gondozottjai által ma délután a zentai Művelődési Házban bemutatott összeállítást december 9-én, vasárnap 16 órától a Kertek Helyi Közösségben is megtekinthetik az érdeklődők.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban