Vajdaság
Ötszázan várnak sugárkezelésre a kamenicai intézetben

Vajdasági Onkológiai Intézetben 489 páciens várakozik jelenleg sugárterápiára.

A 021.rs jelentése szerint ez növekedést jelent a tavaly ilyenkori helyzethez képest, akkor ugyanis mintegy háromszázan vártak kezelésre.

Vajdaságban öt sugárterápiás készülék áll a betegek rendelkezésére, négy az onkológiai intézetben, egy pedig a tüdőgondozóban.

Az onkológiai intézetben évente mintegy 2700-2900 külső sugárkezelést végeznek, naponta két váltásban mintegy 220-230-at, közölte az intézmény.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár nemrégiben azt ígérte, hogy legkésőbb 2020-ban megkezdik egy újabb sugárterápiás készülék beszerzését.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban