Vajdaság
125 éves a muzslyai iskola

Jubileumi iskolanapot tartottak ma Muzslyán, ugyanis 125 éve folyik ebben a faluban az oktató-nevelői munka. Minden évben december 6-án rendeznek ebből az alkalomból ünnepséget, és így volt ez az idén is.

Ünnepi műsort állítottak össze a pedagógusok a diákokkal egyetemben, amely során a legsikeresebb tanulók mutatták be tehetségüket, szavalattal, dallal, zenével, jelenetekkel léptek a közönség elé.

A Muzslyai Petőfi Sándor MME nagytermében megrendezett műsort követően Molnár Attila iskolaigazgató mondott köszöntőt, majd utána a versenyeken, fesztiválokon, sportvetélkedőkön elért szép eredményekért kiérdemelt okleveleket adta át a sikeres diákoknak, majd a felkészítő pedagógusoknak is átnyújtotta a köszönőlevelet az igazgató, ugyanakkor azoknak a szülőknek is, akik bármi módon támogatták az iskolát, valamint az iskola tevékenységeit végigkísérő újságíróknak is megköszönte az együttműködést.

A szerény jubileumi műsor után a tanintézmény alkalmazottjai az iskolában folytatták az ünneplést, az idén ketten vonultak nyugdíjba, Precz Ilona tanítónő, aki a 36 munkaévéből 34-et töltött a muzslyai iskolában, és kilenc nemzedéket tanított négy-négy éven keresztül, Lábadi Aranka pedig több munkahelyet váltott, a nyugdíj előtt viszont 12 évig volt a Szervó Mihály Általános Iskola alkalmazottja. Azoknak a munkásoknak is egy kis figyelmességben volt részük, akik 10, 20, 30, illetve 35 éve vannak munkaviszonyban.

A muzslyai iskolának ma 630 diákja van, két épületben folyik a tanítás, magyar és szerb nyelven. Az iskola múltját is felidézték a jubileum alkalmával, a köszöntőből kiderült, hogy 1893-ban szólalt meg először az iskolacsengő hangja ebben a faluban, majd 1903-ban felépült az ún. Parti iskola, 1972-ben újították fel a központi épületet, a Szervó Mihály utcai épületet pedig 1964-ben építették. A két utóbbi iskolaépületben ma is folyik a tanítás.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pacsér: Újszülöttek fogadása - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 21:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma a Belügyminisztérium új tagjainak tartott ünnepélyes bemutatásán Újvidéken bejelentette, hogy erőteljesen fognak lecsapni a drogkereskedőkre ebben a városban. „Éppen azért tartottuk Újvidéken ezt az ünnepséget, mert ebben a városban is erőteljes csapást fogunk mérni a bűnözőkre, s...
2019. MÁJUS 21.
[ 17:58 ]
A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével és a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében könyvcsomagokban részesül az a hét vajdasági gimnázium és két művészeti középiskola, ahol...
2019. MÁJUS 20.
[ 13:32 ]
Faházzal, kisvonattal és fából készült játszótéri elemekkel bővült a Tisza-part, amelyeket a magyarkanizsai Geneza kereskedelmi vállalat ajándékozott a gyerekeknek. Az új, fából készült játszótéri elemeket a magyarkanizsai óvodás kisgyerekek már birtokba is vették hétfő délelőtt. Szecsei Karolina, a Geneza...
2019. MÁJUS 20.
[ 12:52 ]
Beolvasás folyamatban