Vajdaság
125 éves a muzslyai iskola

Jubileumi iskolanapot tartottak ma Muzslyán, ugyanis 125 éve folyik ebben a faluban az oktató-nevelői munka. Minden évben december 6-án rendeznek ebből az alkalomból ünnepséget, és így volt ez az idén is.

Ünnepi műsort állítottak össze a pedagógusok a diákokkal egyetemben, amely során a legsikeresebb tanulók mutatták be tehetségüket, szavalattal, dallal, zenével, jelenetekkel léptek a közönség elé.

A Muzslyai Petőfi Sándor MME nagytermében megrendezett műsort követően Molnár Attila iskolaigazgató mondott köszöntőt, majd utána a versenyeken, fesztiválokon, sportvetélkedőkön elért szép eredményekért kiérdemelt okleveleket adta át a sikeres diákoknak, majd a felkészítő pedagógusoknak is átnyújtotta a köszönőlevelet az igazgató, ugyanakkor azoknak a szülőknek is, akik bármi módon támogatták az iskolát, valamint az iskola tevékenységeit végigkísérő újságíróknak is megköszönte az együttműködést.

A szerény jubileumi műsor után a tanintézmény alkalmazottjai az iskolában folytatták az ünneplést, az idén ketten vonultak nyugdíjba, Precz Ilona tanítónő, aki a 36 munkaévéből 34-et töltött a muzslyai iskolában, és kilenc nemzedéket tanított négy-négy éven keresztül, Lábadi Aranka pedig több munkahelyet váltott, a nyugdíj előtt viszont 12 évig volt a Szervó Mihály Általános Iskola alkalmazottja. Azoknak a munkásoknak is egy kis figyelmességben volt részük, akik 10, 20, 30, illetve 35 éve vannak munkaviszonyban.

A muzslyai iskolának ma 630 diákja van, két épületben folyik a tanítás, magyar és szerb nyelven. Az iskola múltját is felidézték a jubileum alkalmával, a köszöntőből kiderült, hogy 1893-ban szólalt meg először az iskolacsengő hangja ebben a faluban, majd 1903-ban felépült az ún. Parti iskola, 1972-ben újították fel a központi épületet, a Szervó Mihály utcai épületet pedig 1964-ben építették. A két utóbbi iskolaépületben ma is folyik a tanítás.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhelyezték a palicsi Aquapark és Wellnessközpont alapkövét - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 18:40 ]
A Belügyi Titkárság szabadkai részlegének dolgozói Kishegyesen négy marihuána mesterséges körülmények között történő termesztésére alkalmas laboratóriumot fedeztek fel. Letartóztattak az esettel kapcsolatban két személyt. A gyanúsítottak, K. T. (1986) és K. D. (1993) esetében az ügyész 30 napig terjedő vizsgálati...
2018. DECEMBER 15.
[ 17:21 ]
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta Vajdaságban nincs várólista a katéterezésre.Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy...
2018. DECEMBER 14.
[ 20:06 ]
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere évértékelőt tartott a községben megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről és tervekről egyaránt. Mint kiemelte, Magyarkanizsa továbbra is prioritásként tekint a község turizmusának fejlesztésére, emellett a mezőgazdaság és a vállalkozások fejlesztésére is...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:13 ]
Beolvasás folyamatban