Vajdaság
A Bethlen-pályázatokról tájékoztatták az érdekelteket Szabadkán

Több mint száz szervezet, egyesület és intézmény képviselőjét érdekelte a pályázati lehetőségekről és az elszámolások gyakorlati tudnivalóiról tartott tájékoztató előadás Szabadkán, tudósít a Pannon RTV.

Évi 80 millió forinttal támogatja a Szekeres László Alapítványon keresztül a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a vajdasági magyar civil szervezeteket.

A nyílt pályázatok megjelenését követően tartják meg minden évben, Vajdaságban is, a tájékoztató napot - hangsúlyozta Pappné Popovics Judit. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának vezetője hozzátette, az elsődleges cél, hogy az érdekeltek minden szükséges információt megkapjanak: „A pályázati felhívások tartalmilag nem változtak, tehát a szakmai része hasonló, technikai apróbb változások vannak az elszámolást illetően, ami hamarosan aktuálissá válik a 2018-as támogatások esetében.”

2019-től könnyítésnek számít, hogy a döntést követően támogatói okiratot adnak ki a támogatott pályázóknak, így gyorsabb lehet a folyósítás.

A központi pályázati felhívás esetén a keretösszeg 700 millió forint, a határidő pedig december 19-e 14 óra. A regionális vajdasági felhívás keretösszege 80 millió forint és december 21-ig lehet pályázni. Ez utóbbit évi, csaknem 500 vajdasági pályázó között osztják szét, kisebb összegekben - mondta Fejsztámer Róbert. A Szekeres László Alapítvány elnöke hozzátette: ez a civil szervezetek programjainak megvalósításában rendkívül fontos .

A pályázók száma évről évre növekszik. Ezt a támogatást életben kell tartani és a magyar kormány lehetőségeihez mérten akár növelni is lehetne - tette hozzá Fejsztámer Róbert. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Összesen 55 három- és négygyermekes család kapott támogatást a tartománytól a lakásügyi problémája megoldására, illetve a lakhatási körülmények javítására.Az összesen 63 millió dinár értékű szerződések a tartomány új, születést serkentő intézkedéseinek a része, amelyet azután vezetett be, hogy életbe lépett...
2018. DECEMBER 14.
[ 8:28 ]
A Szabadkai Magyar Főkonzulátus 2011 óta rendezi meg az adventi időszakban a jótékonysági műsorát. Idén a „Ritmusvándorok” című táncprodukciót tekinthette meg a közönség a palicsi Vigadóban a 4 for Dance együttes, azaz Gál Sándor, Bárány Kristóf, Cserés Máté és Enyedi Péter előadásában. Vendégművészként...
2018. DECEMBER 13.
[ 21:54 ]
Zentán véget ért a Magyar Nemzeti Tanács által életre hívott kilencedik intenzív kurzus, amelynek keretében ezúttal is Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai foglalkoztak a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyekkel. Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja a kurzus zárása alkalmából tartott...
2018. DECEMBER 13.
[ 20:42 ]
Beolvasás folyamatban