Vajdaság
A Bethlen-pályázatokról tájékoztatták az érdekelteket Szabadkán

Több mint száz szervezet, egyesület és intézmény képviselőjét érdekelte a pályázati lehetőségekről és az elszámolások gyakorlati tudnivalóiról tartott tájékoztató előadás Szabadkán, tudósít a Pannon RTV.

Évi 80 millió forinttal támogatja a Szekeres László Alapítványon keresztül a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a vajdasági magyar civil szervezeteket.

A nyílt pályázatok megjelenését követően tartják meg minden évben, Vajdaságban is, a tájékoztató napot - hangsúlyozta Pappné Popovics Judit. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának vezetője hozzátette, az elsődleges cél, hogy az érdekeltek minden szükséges információt megkapjanak: „A pályázati felhívások tartalmilag nem változtak, tehát a szakmai része hasonló, technikai apróbb változások vannak az elszámolást illetően, ami hamarosan aktuálissá válik a 2018-as támogatások esetében.”

2019-től könnyítésnek számít, hogy a döntést követően támogatói okiratot adnak ki a támogatott pályázóknak, így gyorsabb lehet a folyósítás.

A központi pályázati felhívás esetén a keretösszeg 700 millió forint, a határidő pedig december 19-e 14 óra. A regionális vajdasági felhívás keretösszege 80 millió forint és december 21-ig lehet pályázni. Ez utóbbit évi, csaknem 500 vajdasági pályázó között osztják szét, kisebb összegekben - mondta Fejsztámer Róbert. A Szekeres László Alapítvány elnöke hozzátette: ez a civil szervezetek programjainak megvalósításában rendkívül fontos .

A pályázók száma évről évre növekszik. Ezt a támogatást életben kell tartani és a magyar kormány lehetőségeihez mérten akár növelni is lehetne - tette hozzá Fejsztámer Róbert. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kuvaszok kiállítása Kishegyesen - illusztráció
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös rendezvényeként került megrendezésre ma az ötödik Családfeszt, különös tekintettel arra, hogy az idei év a külhoni magyar gyerekek éve, itt is nagy hangsúlyt fektettek a gyermekprogramokra. A muzslyai plébániaudvar, az...
2019. MÁJUS 18.
[ 18:57 ]
A fordítástechnikák XXI. századi kihívásai és lehetőségei volt a címe a Magyar Nemzeti Tanács szombati tanácskozásának, amelyen a jogi terminológiáról, mint a modern diszciplínáról volt szó a fordítási és tolmácsolási gyakorlatban, illetve a szakfordítás gondjairól a kétnyelvű közösségekben. A rendezvény...
2019. MÁJUS 18.
[ 18:13 ]
Állásbörzét tartott Topolyán a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézete. Topolyán ez már a tizenötödik ilyen rendezvény volt az utóbbi tíz évben. A Művelődési Ház kiállítótermében 26 munkaadó cég és intézmény mintegy 300 munkahelyet kínált fel az érdeklődők számára. Viszonylag nagyszámú...
2019. MÁJUS 18.
[ 10:03 ]
Beolvasás folyamatban