Vajdaság
A Bethlen-pályázatokról tájékoztatták az érdekelteket Szabadkán

Több mint száz szervezet, egyesület és intézmény képviselőjét érdekelte a pályázati lehetőségekről és az elszámolások gyakorlati tudnivalóiról tartott tájékoztató előadás Szabadkán, tudósít a Pannon RTV.

Évi 80 millió forinttal támogatja a Szekeres László Alapítványon keresztül a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a vajdasági magyar civil szervezeteket.

A nyílt pályázatok megjelenését követően tartják meg minden évben, Vajdaságban is, a tájékoztató napot - hangsúlyozta Pappné Popovics Judit. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának vezetője hozzátette, az elsődleges cél, hogy az érdekeltek minden szükséges információt megkapjanak: „A pályázati felhívások tartalmilag nem változtak, tehát a szakmai része hasonló, technikai apróbb változások vannak az elszámolást illetően, ami hamarosan aktuálissá válik a 2018-as támogatások esetében.”

2019-től könnyítésnek számít, hogy a döntést követően támogatói okiratot adnak ki a támogatott pályázóknak, így gyorsabb lehet a folyósítás.

A központi pályázati felhívás esetén a keretösszeg 700 millió forint, a határidő pedig december 19-e 14 óra. A regionális vajdasági felhívás keretösszege 80 millió forint és december 21-ig lehet pályázni. Ez utóbbit évi, csaknem 500 vajdasági pályázó között osztják szét, kisebb összegekben - mondta Fejsztámer Róbert. A Szekeres László Alapítvány elnöke hozzátette: ez a civil szervezetek programjainak megvalósításában rendkívül fontos .

A pályázók száma évről évre növekszik. Ezt a támogatást életben kell tartani és a magyar kormány lehetőségeihez mérten akár növelni is lehetne - tette hozzá Fejsztámer Róbert. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át Topolyán az Ipari Park területén az EM Commerce Kft. új, a legmodernebb technológiával felszerelt digitális bútorgyárát. Magyar Levente előzőleg Adán avatott fel egy...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:42 ]
A kedvező időjárási viszonyok, a járható utak és a közelgő állami ünnep miatt már a kora délutáni órákban várhatóan megnövekszik a forgalom Szerbia főbb útvonalain, főként azokon, amelyek a téli üdülőközpontok felé vezetnek, közölte a Szerbiai Motorosszövetség (AMSS). A Szerbia Útjai közvállalat és a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 10:46 ]
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát – ezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyilatkozta a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének, és azt üzente az óbecsei polgároknak, hogy megnyugodhatnak, megmarad a szóban forgó iskola.
2019. FEBRUÁR 14.
[ 7:10 ]
Beolvasás folyamatban