Vajdaság
Óbecse: A törvény ellenére közel két millió dinár fizettek ki a különféle bizottságoknak

Az Állami Számvevőszék (DRI) megállapította, hogy Óbecse község 2017-ben jogi alap nélkül fizetett ki összesen 1.978.000 dinárt a különböző bizottságok és munkatestületek tagjainak.

Óbecse község vezetősége szerint ezek a bizottságok még az előző összetételű helyi önkormányzat idején alakultak meg, és csak azoknak a bizottságoknak adtak pénzt, amelyek munkaidőn kívül dolgoztak, és miután az Állami Számvevőszék rámutatott a problémára, december 26-án megszüntették a pénzeszközök folyósítását.

A számvevőszék azt is felrótta Óbecse községnek, hogy egyes dolgozók külön pénzt kaptak azért, hogy tagjai voltak a különféle bizottságoknak, ez pedig törvényellenes.

A vizsgálat után kiderült, hogy 2017-ben a községi költségvetésből 335.443 dinárt fizettek ki a közvállalatok igazgatóinak megválasztását lebonyolító bizottság tagjainak, ezt pedig tiltja a közvállalatokról és a költségvetési rendszerről szóló törvény is. (Moj Bečej)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JANUÁR 9. [ 22:42 ]

Haladni kell, haladni és haladni. Mikor majd haladó leszel minden könnyebben megy majd.


Alfonz
2019. JANUÁR 9. [ 14:39 ]

A félreértés elkerülése végett én a jövőbe igyekszek és nem ragadtam le a múlt időszak piszkos politikája mellett. Amint látjuk, a mostaniak mentek vissza a múltba. Talán egészen a 90-es évekig. A sors kereke forog, aki most fent, az majd legközelebb lehet újból fent lesz, de egyszer fordulni fog a sors kereke. Reménykedek, hogy úgy lesz.


Óbecsei
2019. JANUÁR 8. [ 20:49 ]

Senki Alfonz ne méltatlankodj, mert a te bandád nem az ő bandájuk. Haladnod kellene már a korral, te multkorban vagy még.


Alfonz
2019. JANUÁR 8. [ 12:03 ]

Nekem bezzeg nem fizették ki a még törvényes 96.000 dináros járandóságom, aminek a kifizetését annó a híres Vuk Radojevic tiltotta meg. Van akinek jár és jut is, van akinek csak jár, de nem jut.


Pecze József Kishegyes díszpolgára - illusztráció
2019. MÁRCIUS 24.
[ 8:20 ]
Kézimunka kiállítással folytatódott a falunapi rendezvénysorozat Kishegyesen, mely ezúttal egyben a falu újratelepítésének 250. évfordulójának a megünneplése is. A most már a parókiához tartozó egykori ifjúsági otthon épületében sok száz kézimunkát állítottak ki. Szügyi István, a községi képviselő-testület...
2019. MÁRCIUS 23.
[ 10:22 ]
Az 1 az 5 millióból tiltakozás sorozat keretében pénteken este Szerbia több városában, közöttük Újvidéken, Nišben, Užiceben, Valjevóban is tüntettek. Újvidéken a tegnap esti, immár tizedik tüntetés a Szabad sajtó – szabad társadalom címet viselte. Az egybegyűltekhez a Szerb Nemzeti Színház előtti téren Milorad...
2019. MÁRCIUS 23.
[ 7:51 ]
A topolyai községi képviselő-testület ülésén, napirenden szerepelt a község új statútumának elfogadása is. Ez szavazattöbbséggel meg is történt, ami azt jelenti, hogy a következő önkormányzati választások alkalmával már a jelenlegi 41 képviselői hely helyett 35 mandátumra pályázhatnak majd a jelöltek. Az...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 22:08 ]
Beolvasás folyamatban