Vajdaság
Óbecse: A törvény ellenére közel két millió dinár fizettek ki a különféle bizottságoknak

Az Állami Számvevőszék (DRI) megállapította, hogy Óbecse község 2017-ben jogi alap nélkül fizetett ki összesen 1.978.000 dinárt a különböző bizottságok és munkatestületek tagjainak.

Óbecse község vezetősége szerint ezek a bizottságok még az előző összetételű helyi önkormányzat idején alakultak meg, és csak azoknak a bizottságoknak adtak pénzt, amelyek munkaidőn kívül dolgoztak, és miután az Állami Számvevőszék rámutatott a problémára, december 26-án megszüntették a pénzeszközök folyósítását.

A számvevőszék azt is felrótta Óbecse községnek, hogy egyes dolgozók külön pénzt kaptak azért, hogy tagjai voltak a különféle bizottságoknak, ez pedig törvényellenes.

A vizsgálat után kiderült, hogy 2017-ben a községi költségvetésből 335.443 dinárt fizettek ki a közvállalatok igazgatóinak megválasztását lebonyolító bizottság tagjainak, ezt pedig tiltja a közvállalatokról és a költségvetési rendszerről szóló törvény is. (Moj Bečej)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JANUÁR 9. [ 22:42 ]

Haladni kell, haladni és haladni. Mikor majd haladó leszel minden könnyebben megy majd.


Alfonz
2019. JANUÁR 9. [ 14:39 ]

A félreértés elkerülése végett én a jövőbe igyekszek és nem ragadtam le a múlt időszak piszkos politikája mellett. Amint látjuk, a mostaniak mentek vissza a múltba. Talán egészen a 90-es évekig. A sors kereke forog, aki most fent, az majd legközelebb lehet újból fent lesz, de egyszer fordulni fog a sors kereke. Reménykedek, hogy úgy lesz.


Óbecsei
2019. JANUÁR 8. [ 20:49 ]

Senki Alfonz ne méltatlankodj, mert a te bandád nem az ő bandájuk. Haladnod kellene már a korral, te multkorban vagy még.


Alfonz
2019. JANUÁR 8. [ 12:03 ]

Nekem bezzeg nem fizették ki a még törvényes 96.000 dináros járandóságom, aminek a kifizetését annó a híres Vuk Radojevic tiltotta meg. Van akinek jár és jut is, van akinek csak jár, de nem jut.


A tavalyi évhez képest csökkent a munkanélküliség Vajdaságban. A legnagyobb mértékben a közép-bánáti körzetben.Snežana Sedlar, a tartományi foglalkoztatási szolgálat igazgatója a Beta hírügynökség jelentése szerint elmondta: 2018 harmadik negyedévében 13,2 százalékos volt a munkanélküliség mértéke Vajdaságban,...
2019. JANUÁR 16.
[ 9:54 ]
Telitalálat született a szerbiai lottón, a nyertes szelvényt Szabadkán fizették be.Egy évet kellett várni arra, hogy valaki eltalálja mind a hét számot. A nyeremény 6,05 millió euró, ami megdöntötte az eddigi, 2010-es rekordot: akkor egy nagykikindai szelvénnyel vittek el 4,8 milliót.2017 augusztusában a joker nyertese került...
2019. JANUÁR 15.
[ 23:37 ]
Vasárnaptól a zentaiak távfűtését már az újonnan épült hőerőtelepről látják el.A szerb kormány támogatásának köszönhetően, a több mint 200 millió dináros beruházásból egy külön épületben új, modern, nagy teljesítményű gázkazánokat helyeztek működésbe a hőerőtelepen. Ezzel a beruházással lekapcsolták a...
2019. JANUÁR 15.
[ 23:07 ]
Beolvasás folyamatban