Vajdaság
Péntektől hosszabb ideig szünetel a vasúti közlekedés Újvidék és Belgrád között

Péntektől szünetel az Újvidék és Belgrád közötti vasúti közlekedés a sínek ópazovai szakaszánál történő felújítása miatt, valamint a völgyhíd és a Čortanovcinál lévő alagút kiépítése miatt. A forgalom akár a jövő évig is szünetelhet.

A Srbija Voz vállalat közölte, hogy a vonatok csak Újvidék és Szabadka között közlekednek, emiatt változások lesznek a nemzetközi vasúti forgalomban is.

Amíg a munkálatokat nem fejezik be, addig ideiglenesen szünetel a vasúti forgalom Bécs irányába, de változások lesznek a Budapest irányába tartó vonatok menetrendjében is. A Belgrádból 11 óra 13 perckor induló budapesti nemzetközi járat ezentúl Újvidékről indul majd 11 órakor azzal, hogy Kelebiánál át kell szállni 14 óra 46 perckor. A Budapestről 7 óra 57 perckor Belgrádba induló vonat utasainak 15 óra 41 perckor kell átszállniuk Kelebiánál az Újvidékre tartó járatra. A Belgrádból 21 óra 15 perckor és 22 óra 15 perckor Budapestre induló járata ideiglenesen megszűnik.

A tervek szerint a forgalom szünetelésének ideje alatt felújítják az Ópazova és Inđija, valamint az Inđija és Béska közötti vasútvonalat, továbbá felújítják a karlócai vasútállomást is.

Mivel a tervek szerint ideiglenesen megszűnik a Belgrád és Újvidék közötti vasúti forgalom, ez azt jelenti, hogy közel egy évig nem járnak majd a vonatok az új Žeželj-hídon, amelyet tavaly április 7-án adtak át a rendes vasúti forgalomnak.

A vasútvonal felújításával az orosz RZD International vállalatot bízták meg, a tervek szerint pedig ezen a szakaszon a felújítással egyidőben egy sor más munkálatot is elvégeznek majd. (Dnevnik)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Eudocimus Ruber
2019. JANUÁR 30. [ 14:07 ]

Téves adat szerepel a cikkben. Nem 7:57-kor fog Budapestről indulni a vonat, hanem 11:57-kor. Jól indul ez a 200 km/h-ás felújítás.


Hello Kanizsa néven indított idegenforgalmi programot Magyarkanizsa, amely gasztronómiai érdekességekkel és legendákkal várja a szerbiai és magyarországi turistákat. Az MTI-hez eljuttatott pénteki közlemény szerint a kisváros szeretné megismertetni történelmi és természeti kincsekben gazdag vidékét, és a turisztikai...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:36 ]
Egy nővért és két ápolót fertőzött meg a koronavírus az elmúlt egy hétben a Szabadkai Közkórházban. Mindannyian kórházi ápolásra szorulnak, de az állapotuk stabil. Az egészségügyi intézmény közleménye szerint folyamatosan betartják az előírt megelőző intézkedéseket, hogy a járvány terjedését meggátolják. A...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:27 ]
A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Beolvasás folyamatban