Vajdaság
Péntektől hosszabb ideig szünetel a vasúti közlekedés Újvidék és Belgrád között

Péntektől szünetel az Újvidék és Belgrád közötti vasúti közlekedés a sínek ópazovai szakaszánál történő felújítása miatt, valamint a völgyhíd és a Čortanovcinál lévő alagút kiépítése miatt. A forgalom akár a jövő évig is szünetelhet.

A Srbija Voz vállalat közölte, hogy a vonatok csak Újvidék és Szabadka között közlekednek, emiatt változások lesznek a nemzetközi vasúti forgalomban is.

Amíg a munkálatokat nem fejezik be, addig ideiglenesen szünetel a vasúti forgalom Bécs irányába, de változások lesznek a Budapest irányába tartó vonatok menetrendjében is. A Belgrádból 11 óra 13 perckor induló budapesti nemzetközi járat ezentúl Újvidékről indul majd 11 órakor azzal, hogy Kelebiánál át kell szállni 14 óra 46 perckor. A Budapestről 7 óra 57 perckor Belgrádba induló vonat utasainak 15 óra 41 perckor kell átszállniuk Kelebiánál az Újvidékre tartó járatra. A Belgrádból 21 óra 15 perckor és 22 óra 15 perckor Budapestre induló járata ideiglenesen megszűnik.

A tervek szerint a forgalom szünetelésének ideje alatt felújítják az Ópazova és Inđija, valamint az Inđija és Béska közötti vasútvonalat, továbbá felújítják a karlócai vasútállomást is.

Mivel a tervek szerint ideiglenesen megszűnik a Belgrád és Újvidék közötti vasúti forgalom, ez azt jelenti, hogy közel egy évig nem járnak majd a vonatok az új Žeželj-hídon, amelyet tavaly április 7-án adtak át a rendes vasúti forgalomnak.

A vasútvonal felújításával az orosz RZD International vállalatot bízták meg, a tervek szerint pedig ezen a szakaszon a felújítással egyidőben egy sor más munkálatot is elvégeznek majd. (Dnevnik)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Eudocimus Ruber
2019. JANUÁR 30. [ 14:07 ]

Téves adat szerepel a cikkben. Nem 7:57-kor fog Budapestről indulni a vonat, hanem 11:57-kor. Jól indul ez a 200 km/h-ás felújítás.


A VMSZ egyedül indul a választásokon - illusztráció
2019. NOVEMBER 18.
[ 20:12 ]
Hétfő reggel 6 óra tájban erős robbanás hallatszott a szabadkai Sugárút elején. Sajtóinformációk szerint a Borsalino kávézóba dobtak be egy kézigránátot. Személyi sérülés nem történt, de nagy anyagi kár keletkezett. A rendőrség elvégezte a helyszínelést. A robbanáskor - a közvetlenül a Sugárút elején...
2019. NOVEMBER 18.
[ 10:52 ]
Ismét vetélkedtek a volt Torontál vármegyei általános iskolások Ürményházán. A szeptember végén meghirdetett versenyre 10 csapat nevezett be: 2-2 Újszegedről (fölkészítőjük Mikó Valér), Makóról (fölkészítőjük Dulka Árpád) és Torontálvásárhelyről (fölkészítőjük Onjin Hartig Viktória), valamint egy-egy...
2019. NOVEMBER 17.
[ 22:36 ]
Nagy felháborodást váltott ki a Tisza-mentén és ezen belül Óbecsén a nagymértékű halpusztulás. A halállomány megfogyatkozása mellett fennáll annak a veszélye is, hogy az ökológiai katasztrófát nem kellően komolyan véve, egyesek a piacon árulják az elpusztult halat. A kúlai környezetvédelmi ellenőr megállapította,...
2019. NOVEMBER 16.
[ 20:37 ]
Beolvasás folyamatban