Vajdaság
Szalagavató ünnepséget tartottak Muzslyán

A nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium és a muzslyai Emmausz Fiúkollégium végzős növendékei részére megtartották a szalagavató ünnepséget és bált. A leányok 15-en, a fiúk közül pedig 9-en búcsúznak majd a kollégiumoktól.

Szentmisével kezdődött az ünnepség, amelynek keretében Kalapis Sztoján atya megáldotta a később feltűzésre került szalagokat. A szentmise keretében az egybegyűltekhez Szilágyi Zoltán református lelkész is szólt.

Az Emmausz Fiúkollégium tornatermében zajlott a szalagavató bál, elsőként Kalapis Sztoján atya, a kollégium vezetője mondott köszöntőt.

"A jó Isten segítségével és áldásával kezdtük el a munkát négy, illetve három évvel ezelőtt. Segítettünk nektek, hogy emberekké, felnőttekké váljatok. A jó Istennek most hálát adunk minden segítségért, áldásért. Talán nem mindig volt könnyű beleilleszkedni a rendszerbe, de végül sikerült. Erre büszkék vagyunk!" - mondta a többi között a muzslyai intézmény igazgatója.

Julianna nővér, a Szathmáry Karolina Leánykollégium vezetője elmondta, hogy második éve a szegedi Katolikus Házzal közösen megnyertek egy európai uniós pályázatot, amelynek egyik része, mozzanata éppen ehhez az ünnepséghez, a szalagavató bálhoz kötődik, így a szervezési költségek fedezésével segítették a lányokat, illetve szüleiket is egyben. Julianna nővér beszédében hangsúlyozta, hogy a szalag jelképezi az elmúlt évek összetartozását is.

"Jelzi azt az időtartamot, amely alatt együtt voltatok, szerettétek és tiszteltétek egymást, és mindez egy olyan kollégium keretei között történt, amelyet egy szerzetesi közösség gondolkodása, szeretete vett körül" - mondta a nagybecskereki kollégium vezetője.

A szalagavató ünnepségen jelen volt Jerasz Anikó is. A Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke is köszöntötte a végzősöket, szüleiket, az ünnepségen jelenlevőket.

"Öröm látnunk azt, hogy itt, Közép-Bánát legnagyobb magyar településén két katolikus diákotthonban évről évre növekszik a bentlakó középiskolás diákok száma, akik szorgalmasan készülnek fel óráikra, fejezik be a gimnáziumot, középiskolát, s tudással gadagon felvértezve lépnek ki az életbe" - mondta Jerasz Anikó.

A lányok nevében Bicók Lea, a fiúk nevében pedig Jenován Flórián szólt az egybegyűltekhez. A harmadikos kollégisták egy-egy videót készítettek a legsikeresebb, legviccesebb, legérdekesebb végzősökről készült fotókból. Majd következett az első bálozók tánca, utána pedig a kollégisták az első táncot szüleikkel lejtették.

Az est társalgással, tánccal, szórakozással folytatódott.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban