Vajdaság
A dél-bánáti körzetbe látogatott a szerb elnök

Szerbia jövője elnevezésű körútja keretében Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap a dél-bánáti körzetbe látogatott, ahol felkereste Pancsovát, Kevevárát, Ópávát, Versecet, Fehértemplomot és Révújfalut is, jelenti a Tanjug.

Látogatása első állomása Ópáva volt, ahol az egészségház előtt beszélgetett a helyiekkel, s elmondta, törődik a községgel, ahogy a dél-bánáti körzettel is, amelynek szüksége lenne még egy gyárra. Leszögezte, Ópáva községnek 105 millió dináros adóssága volt, ma viszont ez 70 millióra csökkent, de hangsúlyozta, ez még mindig nem elég.

Arról is beszélt, hogy megépítik az autópályát Belgrád és Nagybecskerek, valamint Nagybecskerek és Újvidék között, amely a ópávai lakosok és a beruházók bevonzása céljából is jelentős lesz.

A Pancsova községben lévő Révújfaluban Vučić a mezőgazdászokkal találkozott, s egy helyi családi gazdaságba is ellátogatott.

A szerb államfővel tartott Igor Mirović tartományi kormányfő, Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter és Saša Pavlov, Pancsova polgármestere is.

Versecen Vučić a HITeam IT-cégbe látogatott, ahol a vendéglátóival körbejárta a vállalatot, s megnézett egy filmet a működéséről és a jövőbeli terveiről. A HITeam tavaly nyitotta meg a verseci tudományos-technológiai parkban informatikai felszereléseket gyártó üzemét, amire a tartományi kormánytól 20 millió dináros hitelt kapott.

Vučić bejelentette, hogy az elkövetkező 6-8 évben megépül a 86 kilométer hosszú gyorsforgalmi út, amely Pancsováról indul, s Versecen keresztül a román határig vezet majd.

Arról is szólt, hogy folytatódik a vasúti sínek felújítása is, s emlékeztetett, hogy a pancsovai főállomást már rendezték.

Megjegyezte, egy dologgal elégedett a dél-bánáti körzetben, mégpedig azzal, hogy a német ZTF cég beruházott Pancsován, amely megváltást jelent a városnak. Sok dologgal viszont nem elégedett, s további beruházókat kell találni, hogy ily módon és az infrastrukturális projekteken keresztül segíthessék az ottani településeket.

A szerb elnök Versecen ellátogatott a Nikola Tesla Iskolaközpontba is, ahol gépészeti, fémfeldolgozási, közgazdasági, jogi, adminisztrációs és elektrotechnikai szakokon képezik a középsikolásokat, 23 tagozatban mintegy 650 diákot.

Vučić Fehértemplomra is ellátogatott, ahol a tüdőbetegségeket kezelő kórházat tekintette meg.

Kevevárán a Delta Danube gombatermelő és –feldolgozó üzemben tett látogatást a szerb államfő. A gyár 230 személyt foglalkoztat. Vučić még Pancsovára is elmegy a mai körút alkalmával.

A Szerbia jövője kampány keretében Aleksandar Vučić a tervek szerint bejárja az ország 29 körzetét, mintegy 100 községbe látogat majd el. A kampány célja, hogy bemutassa az eddigi eredményeket és meghallgassa a polgárok javaslatait.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A húsüzem pirosi úti részlegében egy személy életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült ma délelőtt. Újvidéken felrobbant egy kazán a Matijević húsüzemben. A nem hivatalos verzió szerint a baleset pillanatában egy 57 és egy 45 éves férfi tartózkodott a robbanás helyszínén. A gyorsan kiérkező mentősök...
2019. JÚLIUS 22.
[ 17:04 ]
Ünnepi szentmisére hívták ma a magyarcsernyei Szent Ágota templom harangjai a hívőket, a közösség tagjait, hiszen a templom felszentelésének 175. évfordulóját tartották meg. Ez a jubileumi ünnepség egyben a falunapi rendezvénysorozat részét képezte. Msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök szentbeszédében...
2019. JÚLIUS 21.
[ 17:02 ]
A szlovéniai Ruše községből, Smolnik település önkéntes tűzoltói ma egy adománycsomaggal érkeztek Muzslyára, ahol a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület részére hoztak több hasznos kelléket, öltözéket. Az adomány öt csákóból, hat csizmából és tűzoltóruhából áll, ami nagyon jól jön a tűzoltóknak, hiszen ha...
2019. JÚLIUS 20.
[ 22:30 ]
Beolvasás folyamatban