Vajdaság
A dél-bánáti körzetbe látogatott a szerb elnök

Szerbia jövője elnevezésű körútja keretében Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap a dél-bánáti körzetbe látogatott, ahol felkereste Pancsovát, Kevevárát, Ópávát, Versecet, Fehértemplomot és Révújfalut is, jelenti a Tanjug.

Látogatása első állomása Ópáva volt, ahol az egészségház előtt beszélgetett a helyiekkel, s elmondta, törődik a községgel, ahogy a dél-bánáti körzettel is, amelynek szüksége lenne még egy gyárra. Leszögezte, Ópáva községnek 105 millió dináros adóssága volt, ma viszont ez 70 millióra csökkent, de hangsúlyozta, ez még mindig nem elég.

Arról is beszélt, hogy megépítik az autópályát Belgrád és Nagybecskerek, valamint Nagybecskerek és Újvidék között, amely a ópávai lakosok és a beruházók bevonzása céljából is jelentős lesz.

A Pancsova községben lévő Révújfaluban Vučić a mezőgazdászokkal találkozott, s egy helyi családi gazdaságba is ellátogatott.

A szerb államfővel tartott Igor Mirović tartományi kormányfő, Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter és Saša Pavlov, Pancsova polgármestere is.

Versecen Vučić a HITeam IT-cégbe látogatott, ahol a vendéglátóival körbejárta a vállalatot, s megnézett egy filmet a működéséről és a jövőbeli terveiről. A HITeam tavaly nyitotta meg a verseci tudományos-technológiai parkban informatikai felszereléseket gyártó üzemét, amire a tartományi kormánytól 20 millió dináros hitelt kapott.

Vučić bejelentette, hogy az elkövetkező 6-8 évben megépül a 86 kilométer hosszú gyorsforgalmi út, amely Pancsováról indul, s Versecen keresztül a román határig vezet majd.

Arról is szólt, hogy folytatódik a vasúti sínek felújítása is, s emlékeztetett, hogy a pancsovai főállomást már rendezték.

Megjegyezte, egy dologgal elégedett a dél-bánáti körzetben, mégpedig azzal, hogy a német ZTF cég beruházott Pancsován, amely megváltást jelent a városnak. Sok dologgal viszont nem elégedett, s további beruházókat kell találni, hogy ily módon és az infrastrukturális projekteken keresztül segíthessék az ottani településeket.

A szerb elnök Versecen ellátogatott a Nikola Tesla Iskolaközpontba is, ahol gépészeti, fémfeldolgozási, közgazdasági, jogi, adminisztrációs és elektrotechnikai szakokon képezik a középsikolásokat, 23 tagozatban mintegy 650 diákot.

Vučić Fehértemplomra is ellátogatott, ahol a tüdőbetegségeket kezelő kórházat tekintette meg.

Kevevárán a Delta Danube gombatermelő és –feldolgozó üzemben tett látogatást a szerb államfő. A gyár 230 személyt foglalkoztat. Vučić még Pancsovára is elmegy a mai körút alkalmával.

A Szerbia jövője kampány keretében Aleksandar Vučić a tervek szerint bejárja az ország 29 körzetét, mintegy 100 községbe látogat majd el. A kampány célja, hogy bemutassa az eddigi eredményeket és meghallgassa a polgárok javaslatait.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban