Vajdaság
Április végén újabb gyár nyílik Pancsován

A német ZF autóipari vállalat április végén nyitja meg gyárát Pancsován, s több mint ezer embert foglalkoztat majd, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök.

„Több mint ezer embert foglalkoztat majd, s tudományos-kutató, illetve fejlesztő központot hoz létre, a legképzettebbeket alkalmazza majd, a legmagasabb fizetésekkel. Ez a gyár sok pénzt fog hozni Pancsovának, és sok ember kap munkát” – húzta alá.

Vučić ma Dél-Bánátba látogatott, s Pancsova főterén szólt a polgárokhoz. Mai látogatását összegezve újabb bér- és nyugdíjemelésről is beszélt, valamint leszögezte, büszke a mezőgazdasági támogatásokra, s hozzátette, szubvenciókat vezetnek be az üzemanyag esetében is.

Brnabić: A kormány betartja, amit ígér

Szerbiában többé nem a máról holnapra elven politizálnak, ahogy a polgárok sem máról holnapra élnek, s ezek a változások 2014-ben kezdődtek, amikor Aleksandar Vučić miniszterelnök lett, jelentette ki Ana Brnabić kormányfő.

Brnabić Pancsován elmondott beszédében, miközben az ellenzéket kritizálta, leszögezte, a jelenlegi hatalom eddigi munkájával bebizonyította, hogy betartja ígéreteit.

„Büszkék vagyunk, hogy polgárainkért dolgozunk, nincs ettől nagyobb megtiszteltetés, olyan Szerbiát szeretnénk látni, amely győzedelmeskedik. Szerbiai jövője nem a lincselés politikája, nem az akasztófa, s nem is a sértegetés. Szerbia jövője, hogy dolgozzunk, alkossunk, higgyünk, győzzünk, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az eddigi úton megyünk tovább, mindent beleadunk, s együtt dolgozunk” – hangsúlyozta a kormányfő.

Mirović: Az egység politikája

Az egység politikájának, amelynek Aleksandar Vučić a legjelentősebb képviselője, nincs alternatívája, ez képezi Szerbia jövőjét, s eredményeket hoz, jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő pancsovai beszédében.

Leszögezte, 2016-ig azok voltak hatalmon Vajdaságban, akik nem működtek együtt a köztársasági kormánnyal, ennek pedig meg kellett változnia.

Bejelentette, márciusban befejeződik a pancsovai kórház újjáépítése, továbbá felújítanak minden általános és középiskolát, valamint egészségházat a dél-bánáti körzetben, jelenti a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban