Vajdaság
Április végén újabb gyár nyílik Pancsován

A német ZF autóipari vállalat április végén nyitja meg gyárát Pancsován, s több mint ezer embert foglalkoztat majd, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök.

„Több mint ezer embert foglalkoztat majd, s tudományos-kutató, illetve fejlesztő központot hoz létre, a legképzettebbeket alkalmazza majd, a legmagasabb fizetésekkel. Ez a gyár sok pénzt fog hozni Pancsovának, és sok ember kap munkát” – húzta alá.

Vučić ma Dél-Bánátba látogatott, s Pancsova főterén szólt a polgárokhoz. Mai látogatását összegezve újabb bér- és nyugdíjemelésről is beszélt, valamint leszögezte, büszke a mezőgazdasági támogatásokra, s hozzátette, szubvenciókat vezetnek be az üzemanyag esetében is.

Brnabić: A kormány betartja, amit ígér

Szerbiában többé nem a máról holnapra elven politizálnak, ahogy a polgárok sem máról holnapra élnek, s ezek a változások 2014-ben kezdődtek, amikor Aleksandar Vučić miniszterelnök lett, jelentette ki Ana Brnabić kormányfő.

Brnabić Pancsován elmondott beszédében, miközben az ellenzéket kritizálta, leszögezte, a jelenlegi hatalom eddigi munkájával bebizonyította, hogy betartja ígéreteit.

„Büszkék vagyunk, hogy polgárainkért dolgozunk, nincs ettől nagyobb megtiszteltetés, olyan Szerbiát szeretnénk látni, amely győzedelmeskedik. Szerbiai jövője nem a lincselés politikája, nem az akasztófa, s nem is a sértegetés. Szerbia jövője, hogy dolgozzunk, alkossunk, higgyünk, győzzünk, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az eddigi úton megyünk tovább, mindent beleadunk, s együtt dolgozunk” – hangsúlyozta a kormányfő.

Mirović: Az egység politikája

Az egység politikájának, amelynek Aleksandar Vučić a legjelentősebb képviselője, nincs alternatívája, ez képezi Szerbia jövőjét, s eredményeket hoz, jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő pancsovai beszédében.

Leszögezte, 2016-ig azok voltak hatalmon Vajdaságban, akik nem működtek együtt a köztársasági kormánnyal, ennek pedig meg kellett változnia.

Bejelentette, márciusban befejeződik a pancsovai kórház újjáépítése, továbbá felújítanak minden általános és középiskolát, valamint egészségházat a dél-bánáti körzetben, jelenti a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban