Vajdaság
Április végén újabb gyár nyílik Pancsován

A német ZF autóipari vállalat április végén nyitja meg gyárát Pancsován, s több mint ezer embert foglalkoztat majd, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök.

„Több mint ezer embert foglalkoztat majd, s tudományos-kutató, illetve fejlesztő központot hoz létre, a legképzettebbeket alkalmazza majd, a legmagasabb fizetésekkel. Ez a gyár sok pénzt fog hozni Pancsovának, és sok ember kap munkát” – húzta alá.

Vučić ma Dél-Bánátba látogatott, s Pancsova főterén szólt a polgárokhoz. Mai látogatását összegezve újabb bér- és nyugdíjemelésről is beszélt, valamint leszögezte, büszke a mezőgazdasági támogatásokra, s hozzátette, szubvenciókat vezetnek be az üzemanyag esetében is.

Brnabić: A kormány betartja, amit ígér

Szerbiában többé nem a máról holnapra elven politizálnak, ahogy a polgárok sem máról holnapra élnek, s ezek a változások 2014-ben kezdődtek, amikor Aleksandar Vučić miniszterelnök lett, jelentette ki Ana Brnabić kormányfő.

Brnabić Pancsován elmondott beszédében, miközben az ellenzéket kritizálta, leszögezte, a jelenlegi hatalom eddigi munkájával bebizonyította, hogy betartja ígéreteit.

„Büszkék vagyunk, hogy polgárainkért dolgozunk, nincs ettől nagyobb megtiszteltetés, olyan Szerbiát szeretnénk látni, amely győzedelmeskedik. Szerbiai jövője nem a lincselés politikája, nem az akasztófa, s nem is a sértegetés. Szerbia jövője, hogy dolgozzunk, alkossunk, higgyünk, győzzünk, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az eddigi úton megyünk tovább, mindent beleadunk, s együtt dolgozunk” – hangsúlyozta a kormányfő.

Mirović: Az egység politikája

Az egység politikájának, amelynek Aleksandar Vučić a legjelentősebb képviselője, nincs alternatívája, ez képezi Szerbia jövőjét, s eredményeket hoz, jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő pancsovai beszédében.

Leszögezte, 2016-ig azok voltak hatalmon Vajdaságban, akik nem működtek együtt a köztársasági kormánnyal, ennek pedig meg kellett változnia.

Bejelentette, márciusban befejeződik a pancsovai kórház újjáépítése, továbbá felújítanak minden általános és középiskolát, valamint egészségházat a dél-bánáti körzetben, jelenti a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hangulatos volt a falunap Pacséron - illusztráció
2019. JÚLIUS 14.
[ 22:20 ]
Helyi ízek – helyi értékek elnevezéssel határon átnyúló IPA projektet mutattak be Pacséron, melynek résztvevői a magyarországi, Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft., Szerbiából pedig a helybeli Mezőgazdasági Termelők Egyesülete. A nyitókonferenciára tegnap este került sor a Nyugdíjas...
2019. JÚLIUS 14.
[ 14:51 ]
A Hegyesi-csata emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó győztes délvidéki csatájának 170. évfordulója alkalmából. Kishegyesen, a templomkertben található szoborparkban, Guyon Richárd honvédtábornok mellszobránál. Guyon Richárd honvédtábornok Kishegyesnél aratott...
2019. JÚLIUS 14.
[ 13:09 ]
A tartományi kormány támogatásának köszönhetően megérkezett az első szállítmány a szabadkai közkórházba, amely az újonnan vásárolt eszközöket tartalmazta. Ezek között található fertőtlenítő berendezés, lélegeztető készülék, gyógyászati kijelző, műtétekhez használatos mikroszkóp, tudósított a Szabadkai...
2019. JÚLIUS 13.
[ 12:23 ]
Beolvasás folyamatban