Vajdaság
Változhat a szerb-magyar határszakasz átkelőhelyeinek nyitvatartási ideje

Megkezdte rendkívüli ülését a köztársasági parlament. A képviselők megvitatják azt a törvénymódosítást, amely az iskoláskor előtti, illetve az általános iskolai oktatást és nevelést tartalmazza. Ezenkívül a képviselőház elé kerül a fegyverviselésről, valamint a nukleáris és sugárzási biztonságról szóló törvény módosítása is. Több egyezmény módosítása is az ülés napirendjén szerepel.

A parlament mai ülésén a szerb-magyar határellenőrzésről szóló egyezmény módosításáról is véleményt mondanak a képviselők. A szöveg megteremti a határátkelők 24 órás nyitvatartásának jogi feltételeit. Ezt követően a két kormány megállapodásától függ majd, hogy például Királyhalmon, Bajmokon és Gyálán hány órás lesz a munkaidő. A jelenlegi 8 határátkelőt évente átlagosan 6 millió utas veszi igénybe. A témára Pék Zoltán képviselő szólal fel – írja Pásztor Bálint frakcióvezető a Facebook-oldalán.

A Szövetség Szerbiáért képviselői bejelentették, hogy bojkottálni fogják a rendkívüli ülést. A Néppárt azt kifogásolja, hogy a hatalomnak nincs válasza a tömeges tiltakozásokra. (RTV nyomán)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. FEBRUÁR 12. [ 8:36 ]

Nesze semmi fogd meg jól! Kelebián hiába van 8 (nyolc) átkelő sáv, még a legnagyobb tumultus idején sem dolgozik 3 (három) - tól több. Akkor is a vizsgálat szándékosan lassú, vontatott és szervezetlen! Az útlevél vizsgáló nem tud dolgozni, mert a vámos még nem végzett, a vámos az útlevelet várja, az utasok pedig türelmetlenek, dühösek, …..Így megy ez mindenkor és teljesen mindegy hányan állnak előted, legkevesebb egy órát biztos megvárakoztatnak - ha szerencséd van akkor egy kicsit kevesebbet.


Béla
2019. FEBRUÁR 11. [ 18:37 ]

Egy éve egy szintén VMSZ-es "honanya" ugyanezt igérte,persze semmi sem változott a határon.Röhej,de ha sorba kell állnom,akkor bosszantó.


Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban