Vajdaság
Változhat a szerb-magyar határszakasz átkelőhelyeinek nyitvatartási ideje

Megkezdte rendkívüli ülését a köztársasági parlament. A képviselők megvitatják azt a törvénymódosítást, amely az iskoláskor előtti, illetve az általános iskolai oktatást és nevelést tartalmazza. Ezenkívül a képviselőház elé kerül a fegyverviselésről, valamint a nukleáris és sugárzási biztonságról szóló törvény módosítása is. Több egyezmény módosítása is az ülés napirendjén szerepel.

A parlament mai ülésén a szerb-magyar határellenőrzésről szóló egyezmény módosításáról is véleményt mondanak a képviselők. A szöveg megteremti a határátkelők 24 órás nyitvatartásának jogi feltételeit. Ezt követően a két kormány megállapodásától függ majd, hogy például Királyhalmon, Bajmokon és Gyálán hány órás lesz a munkaidő. A jelenlegi 8 határátkelőt évente átlagosan 6 millió utas veszi igénybe. A témára Pék Zoltán képviselő szólal fel – írja Pásztor Bálint frakcióvezető a Facebook-oldalán.

A Szövetség Szerbiáért képviselői bejelentették, hogy bojkottálni fogják a rendkívüli ülést. A Néppárt azt kifogásolja, hogy a hatalomnak nincs válasza a tömeges tiltakozásokra. (RTV nyomán)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. FEBRUÁR 12. [ 8:36 ]

Nesze semmi fogd meg jól! Kelebián hiába van 8 (nyolc) átkelő sáv, még a legnagyobb tumultus idején sem dolgozik 3 (három) - tól több. Akkor is a vizsgálat szándékosan lassú, vontatott és szervezetlen! Az útlevél vizsgáló nem tud dolgozni, mert a vámos még nem végzett, a vámos az útlevelet várja, az utasok pedig türelmetlenek, dühösek, …..Így megy ez mindenkor és teljesen mindegy hányan állnak előted, legkevesebb egy órát biztos megvárakoztatnak - ha szerencséd van akkor egy kicsit kevesebbet.


Béla
2019. FEBRUÁR 11. [ 18:37 ]

Egy éve egy szintén VMSZ-es "honanya" ugyanezt igérte,persze semmi sem változott a határon.Röhej,de ha sorba kell állnom,akkor bosszantó.


A húsüzem pirosi úti részlegében egy személy életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült ma délelőtt. Újvidéken felrobbant egy kazán a Matijević húsüzemben. A nem hivatalos verzió szerint a baleset pillanatában egy 57 és egy 45 éves férfi tartózkodott a robbanás helyszínén. A gyorsan kiérkező mentősök...
2019. JÚLIUS 22.
[ 17:04 ]
Ünnepi szentmisére hívták ma a magyarcsernyei Szent Ágota templom harangjai a hívőket, a közösség tagjait, hiszen a templom felszentelésének 175. évfordulóját tartották meg. Ez a jubileumi ünnepség egyben a falunapi rendezvénysorozat részét képezte. Msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök szentbeszédében...
2019. JÚLIUS 21.
[ 17:02 ]
A szlovéniai Ruše községből, Smolnik település önkéntes tűzoltói ma egy adománycsomaggal érkeztek Muzslyára, ahol a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület részére hoztak több hasznos kelléket, öltözéket. Az adomány öt csákóból, hat csizmából és tűzoltóruhából áll, ami nagyon jól jön a tűzoltóknak, hiszen ha...
2019. JÚLIUS 20.
[ 22:30 ]
Beolvasás folyamatban