Vajdaság
Változhat a szerb-magyar határszakasz átkelőhelyeinek nyitvatartási ideje

Megkezdte rendkívüli ülését a köztársasági parlament. A képviselők megvitatják azt a törvénymódosítást, amely az iskoláskor előtti, illetve az általános iskolai oktatást és nevelést tartalmazza. Ezenkívül a képviselőház elé kerül a fegyverviselésről, valamint a nukleáris és sugárzási biztonságról szóló törvény módosítása is. Több egyezmény módosítása is az ülés napirendjén szerepel.

A parlament mai ülésén a szerb-magyar határellenőrzésről szóló egyezmény módosításáról is véleményt mondanak a képviselők. A szöveg megteremti a határátkelők 24 órás nyitvatartásának jogi feltételeit. Ezt követően a két kormány megállapodásától függ majd, hogy például Királyhalmon, Bajmokon és Gyálán hány órás lesz a munkaidő. A jelenlegi 8 határátkelőt évente átlagosan 6 millió utas veszi igénybe. A témára Pék Zoltán képviselő szólal fel – írja Pásztor Bálint frakcióvezető a Facebook-oldalán.

A Szövetség Szerbiáért képviselői bejelentették, hogy bojkottálni fogják a rendkívüli ülést. A Néppárt azt kifogásolja, hogy a hatalomnak nincs válasza a tömeges tiltakozásokra. (RTV nyomán)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
kritikus
2019. FEBRUÁR 12. [ 8:36 ]

Nesze semmi fogd meg jól! Kelebián hiába van 8 (nyolc) átkelő sáv, még a legnagyobb tumultus idején sem dolgozik 3 (három) - tól több. Akkor is a vizsgálat szándékosan lassú, vontatott és szervezetlen! Az útlevél vizsgáló nem tud dolgozni, mert a vámos még nem végzett, a vámos az útlevelet várja, az utasok pedig türelmetlenek, dühösek, …..Így megy ez mindenkor és teljesen mindegy hányan állnak előted, legkevesebb egy órát biztos megvárakoztatnak - ha szerencséd van akkor egy kicsit kevesebbet.


Béla
2019. FEBRUÁR 11. [ 18:37 ]

Egy éve egy szintén VMSZ-es "honanya" ugyanezt igérte,persze semmi sem változott a határon.Röhej,de ha sorba kell állnom,akkor bosszantó.


Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
A húsvéti ünnepek miatt nagypénteken és húsvéthétfőn Szabadkán több intézményben is csak ügyeletet tartanak. A városháza alatti gyógyszertár megszakítás nélküli ügyeletet tart. Pénteken és szombaton a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő, a csantavéri és bajmoki patika 8-tól 13 óráig dolgozik. A Szegedi úton...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 21:59 ]
Beolvasás folyamatban