Vajdaság
Pásztor: Meghökkentő Sergej Trifunović kijelentése

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi képviselőház elnöke az RTS-nek nyilatkozva elmondta, meghökkentette Sergej Trifunovićnak, a Szabad Polgárok Mozgalma elnökének tegnapi kijelentése, amelyben a magyarok Szerbiába való betelepítéséről beszélt.

Pásztor leszögezte, nem tudja, sovinizmusról, idegengyűlöletről vagy butaságról van-e szó.

„Úgy gondolom, Sergej Trifunovićnak sikerült megmutatnia valódi arcát, végső ideje alkalmazni az ismert mondást, miszerint a suszter maradjon a kaptafánál. Nem tudja megsérteni, megalázni és megbélyegezni a vajdasági magyar közösséget” – húzta alá Pásztor, s megjegyezte, megpróbálták ezt már nagyobb politikusok is, de nem sikerült nekik, ahogy Trifunovićnak, „a politikai kiskakasnak" sem fog.

Hozzátette, Sergej Trifunovićnak és mindenki másnak is, aki ennyit tud a múltról, mint ő, meg kell mondani, hogy a magyarok több mint 1100 éve jöttek ide.

„Nem Vučić hozta be őket, de nem is Sergej Trifunović fogja őket kiűzni innen. Itt maradunk országunkban, hűek maradunk hagyományainkhoz, szomszédainkhoz, s emberhez méltó jövőt szeretnénk építeni” – jelentette ki Pásztor István.

Sergej Trifunović a szombati kormányellenes tüntetésen Belgrádban azt mondta, „a nép elmegy innen, Vučić pedig arabokkal és magyarokkal telepíti be az országot”. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
Rekordszámú, közel félezer, a topolyai tavon érvényes horgászengedélyt adtak el eddig már idén. A környezetvédő sporthorgászok a telekrendezési közvállalattal és önkormányzattal együttműködve halasítanak, felügyelik a tavat és környékét. A halállomány minőségének és mennyiségének javítása érdekében a...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 11:58 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
Beolvasás folyamatban