Vajdaság
Pásztor: Meghökkentő Sergej Trifunović kijelentése

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi képviselőház elnöke az RTS-nek nyilatkozva elmondta, meghökkentette Sergej Trifunovićnak, a Szabad Polgárok Mozgalma elnökének tegnapi kijelentése, amelyben a magyarok Szerbiába való betelepítéséről beszélt.

Pásztor leszögezte, nem tudja, sovinizmusról, idegengyűlöletről vagy butaságról van-e szó.

„Úgy gondolom, Sergej Trifunovićnak sikerült megmutatnia valódi arcát, végső ideje alkalmazni az ismert mondást, miszerint a suszter maradjon a kaptafánál. Nem tudja megsérteni, megalázni és megbélyegezni a vajdasági magyar közösséget” – húzta alá Pásztor, s megjegyezte, megpróbálták ezt már nagyobb politikusok is, de nem sikerült nekik, ahogy Trifunovićnak, „a politikai kiskakasnak" sem fog.

Hozzátette, Sergej Trifunovićnak és mindenki másnak is, aki ennyit tud a múltról, mint ő, meg kell mondani, hogy a magyarok több mint 1100 éve jöttek ide.

„Nem Vučić hozta be őket, de nem is Sergej Trifunović fogja őket kiűzni innen. Itt maradunk országunkban, hűek maradunk hagyományainkhoz, szomszédainkhoz, s emberhez méltó jövőt szeretnénk építeni” – jelentette ki Pásztor István.

Sergej Trifunović a szombati kormányellenes tüntetésen Belgrádban azt mondta, „a nép elmegy innen, Vučić pedig arabokkal és magyarokkal telepíti be az országot”. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadkán, a kisbajmoki ipari övezetben több mint 6000 ember dolgozik. Egy részük Vajdaság már részeiből, illetve szűkebb Szerbiából érkezett a városba. Az utóbbi 2-3 évben egyre nagyobb a kereslet a lakások, házak iránt, ami az árak növekedését okozta, hisz a kínálat nem kielégítő, írja a Blic üzleti...
2019. JÚNIUS 16.
[ 18:13 ]
Ada község önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyenes idényjegyeket biztosít a községbeli általános iskolák diákjai számára a helyi Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett medencekomplexumba. Minden általános iskolás diák a saját iskolájában kapja meg az idényjegyet, amellyel egész...
2019. JÚNIUS 16.
[ 12:06 ]
Kissé meglepetten vették birtokukba az óbecsei belvárosi piacot azok az árusok és vevők, akik nem értesültek a Komunalac Közvállalat terveiről, vagyis a bejelentett átszervezésről és felújításról. Június 15-től, első lépésként és átmeneti megoldásként a piac központi standjait az egykori malom mellé, a piaci...
2019. JÚNIUS 15.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban