Vajdaság
Nagy érdeklődés mellet zajlott az oktatási vásár Topolyán

Több százan látogattak el a topolyai Mezőgazdasági Iskola sportcsarnokába, ahol oktatási vásár keretében több középiskola mutatkozott be. A végzős nyolcadikosok szervezetten érkeztek az eseményre, ahol első kézből tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről.

Oktatási kiállítás keretében mutatkoztak be Topolya, Szabadka és Zenta község szakközépiskolái a Mezőgazdasági Iskolában. A házigazda mellett Topolyáról bemutatkozott még a Sinkovics József Műszaki Középiskola, valamint a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola. Szabadkáról az Ivan Sarić Műszaki Iskola, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, a Politechnikai Iskola és a Vegyészeti-Technológiai Iskola küldöttsége tájékoztatta a szeptemberben nyíló szakokról az érdeklődőket. Zentáról, az Egészségügyi Középiskola és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola is bemutatkozott.
A hagyományos Föld-napi rendezvényeket, akciókat is megejtették, de volt traktorverseny, birkanyíró verseny és sakktorna is. Ki lehetett próbálni többek között a mézeskalács díszítést, frizurákat lehetett készíteni, vérnyomást mérni, traktort hajtani és egy birkanyíráson is részt vehettek az érdeklődők. A házigazda Mezőgazdasági Iskola, különböző versenyeket is szervezett diákoknak, mint például a magfelismerési versenyt, és első alkalommal mezőgép bemutatót is tartottak. A Föld napi képzőművészeti és irodalmi pályázat díjkiosztójára is sor került.

A község falvaiból a végzősöket szervezetten szállították a rendezvény helyszínére. A rendezvény keretében először szerveztek mezőgép bemutatót is.

Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója megelégedetten konstatálta, hogy több nyolcadikos jelent itt meg az oktatási börzén, de voltak itt szép számban szülők is. Reméli, hogy mindenki megtalálta a neki megfelelő kínálatot az iskolák részéről.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlóca: Három gyerek sérült meg kutyatámadás következtében - illusztráció
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:48 ]
Rekordszámú, közel félezer, a topolyai tavon érvényes horgászengedélyt adtak el eddig már idén. A környezetvédő sporthorgászok a telekrendezési közvállalattal és önkormányzattal együttműködve halasítanak, felügyelik a tavat és környékét. A halállomány minőségének és mennyiségének javítása érdekében a...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 11:58 ]
A köztársasági parlament – a kulisszák mögött címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást csütörtökön este a zentai BeeHome Közösségi Házban a községbeli középiskolák diákjai számára Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, aki a BeeHome Közéleti fórum című rendezvénysorozatának...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:25 ]
A csokoládéból és magas minőségű kakaóból készülő termékeket gyártó Barry Callebaut csoport megállapodást írt alá a szerb kormánnyal és Újvidék várossal, amelynek értelmében Délkelet-Európában az első gyárat a tartományi székvárosban építik fel. Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, a Barry Callebaut...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 8:27 ]
Beolvasás folyamatban