Vajdaság
Nagy érdeklődés mellet zajlott az oktatási vásár Topolyán

Több százan látogattak el a topolyai Mezőgazdasági Iskola sportcsarnokába, ahol oktatási vásár keretében több középiskola mutatkozott be. A végzős nyolcadikosok szervezetten érkeztek az eseményre, ahol első kézből tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről.

Oktatási kiállítás keretében mutatkoztak be Topolya, Szabadka és Zenta község szakközépiskolái a Mezőgazdasági Iskolában. A házigazda mellett Topolyáról bemutatkozott még a Sinkovics József Műszaki Középiskola, valamint a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola. Szabadkáról az Ivan Sarić Műszaki Iskola, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, a Politechnikai Iskola és a Vegyészeti-Technológiai Iskola küldöttsége tájékoztatta a szeptemberben nyíló szakokról az érdeklődőket. Zentáról, az Egészségügyi Középiskola és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola is bemutatkozott.
A hagyományos Föld-napi rendezvényeket, akciókat is megejtették, de volt traktorverseny, birkanyíró verseny és sakktorna is. Ki lehetett próbálni többek között a mézeskalács díszítést, frizurákat lehetett készíteni, vérnyomást mérni, traktort hajtani és egy birkanyíráson is részt vehettek az érdeklődők. A házigazda Mezőgazdasági Iskola, különböző versenyeket is szervezett diákoknak, mint például a magfelismerési versenyt, és első alkalommal mezőgép bemutatót is tartottak. A Föld napi képzőművészeti és irodalmi pályázat díjkiosztójára is sor került.

A község falvaiból a végzősöket szervezetten szállították a rendezvény helyszínére. A rendezvény keretében először szerveztek mezőgép bemutatót is.

Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója megelégedetten konstatálta, hogy több nyolcadikos jelent itt meg az oktatási börzén, de voltak itt szép számban szülők is. Reméli, hogy mindenki megtalálta a neki megfelelő kínálatot az iskolák részéről.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban