Vajdaság
Zenta: Ajándék táblagépek a sérült személyeknek

Tizenöt táblagépet ajándékozott a Zentai Gimnázium a helyi Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete gondozottjainak, akik ma délelőtt ünnepélyes keretek között vették át az adományt az intézmény és az önkormányzat illetékeseitől.

A Zentai Gimnázium nemrég átadott új épületszárnyában kialakított ebédlőben megtartott alkalmi ünnepségen jelen volt Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is, aki köszöntőjében kiemelte, nagy örömmel tölti el, hogy egy ilyen esemény kapcsán látogattak el a szervezet gondozottjai a Zentai Gimnázium megújult épületébe, majd hozzátette, rendkívül fontosnak tartja, hogy a mindennapok során is nagy hangsúlyt fektessünk a fogyatékkal élő személyek elfogadásának, illetve a rájuk való fokozott odafigyelés fontosságára.

A vendégeket a házigazdák nevében Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatónője üdvözölte, aki megköszönte nekik, hogy az általa vezetett intézmény minden évben a gondozottak által készített gyönyörű üdvözlőlapot kap az egyesülettől, majd kiemelte, a gimnázium tanáraival és diákjaival együtt abban bíznak, hogy a mostani adomány sok örömöt szerez majd a megjelent vendégeknek.

Rác Magdolna, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete elnöke kifejtette, nagy örömmel fogadták a felajánlott eszközöket, majd hozzátette, a gimnáziummal már régebb óta tart az együttműködésük, hiszen néhány évvel ezelőtt a kisbuszukat is a gimnáziumtól kapták, amit a mai napig használnak, és jelentős mértékben megkönnyíti a mindennapjaikat.

Az összejövetel zárásaként a Zentai Gimnázium énekkara adott rövid alkalmi műsort a vendégek tiszteletére, majd az igazgatónő a jelenlévő diákokkal és tanárokkal közösen ünnepélyesen átadta a felajánlott eszközöket a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete gondozottjainak.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Mintegy 250 termelő vett részt a Horgosi Termelők Klubjának Szent István-napi rendezvényén. A Családi- és Sportnapra, amit a helybeli Túrú tanyán rendeztek, nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarország több településéről és Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az idő egy kicsit megtréfálta a szervezőket. Jóval melegebb...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban