Vajdaság
Torlódás a magyar-szerb határátkelőhelyeken, több órás várakozás

Jelentős torlódás alakult ki a magyar-szerb határátkelőhelyek magyarországi oldalán az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

A húsvéti ünnepek miatt tömegesen jönnek Szerbia felé a külföldön dolgozó vendégmunkások. A Röszke-Horgos nemzetközi autópálya-átkelőnél is többen várakoztak ma, a Kelebia-Tompa átkelőnél Szerbia felé pedig órákon át vesztegeltek az autósok. Magyarország felé szinte mindenhol jól halad a forgalom. A helyzet várhatóan jövő hét elején fordulhat meg, tudósít a Pannon RTV.

A Kelebia-Tompa határátkelőn gyakorlatilag összeért a két határ Magyarország irányából. Szerbiából Magyarország felé a helyzet elviselhetőbb.

Nem csak az autósoknak, de a busszal utazóknak is hosszú a várakozás, 4-5 órát is kénytelenek vesztegelni.

Péli Imre, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Határrendészeti Osztályának vezetője szerint a húsvéthétfőt követően megfordulhat az irány, akkor Szerbiából Magyarország felé kell majd többet várni. „Mi éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a kilépő forgalmat áttereltük a belépő irányú sávokra, ott is kilépő forgalmat ellenőrzünk. Az Európai Uniós jogszabály alapján valamennyi határon átlépő személyt alapesetben regisztrálnunk kell, de bizonyos időszakokban ettől külön engedély alapján eltérhetünk. Bizonyos állampolgársági kategóriáknál könnyíthetünk az ellenőrzésen. Ezt is most bevezettük, hogy a forgalom gyorsabban és gördülékenyebben haladjon.”

Draženko Tomić, a Horgosi Határrendészet parancsnokhelyettese szerint a szerb oldalon nincs jelentős várakozás, ugyanakkor négy sávot is üzemeltetniük kell a gyors haladás érdekében. „A Szerb Köztársaság irányába négy sávot nyitottunk meg, nincs várakozás, elegen dolgozunk itt, nem lesz semmi gond. A következő időszakban intenzívebb forgalomra számítunk, felkészültünk erre is.”

A police.hu internetes honlap információi mellett az utazóknak ajánlatos felkeresni a határforgalommal kapcsolatos Facebook-csoportokat. Emellett már léteznek olyan mobilalkalmazások, amelyek segítségével friss információkat szerezhetnek az autósok a lehetséges várakozás idejéről. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
vámosi
2019. ÁPRILIS 23. [ 14:48 ]

Esetleg még több vámost be kéne zárni csendes korrupcióért. Ez az igazi teljesítményük.


Lazio
2019. ÁPRILIS 23. [ 8:05 ]

Sajnos a magyarországi határőrök csendes sztrájkja már évek óta tart. Teljesítmény alapú bérezést kellene bevezetni számukra, akkor megszűnne a hosszas várakozás.


A zentai Vladimir Nazor utcában egy melléképületben kora reggel bukkantak rá a 15 éves H. P. élettelen testére. A nyomozás első eredményei azt mutatják, a lány öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát. A helyszínre érkező orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Pink)
2019. MÁJUS 19.
[ 11:20 ]
Tiszteletet parancsoló megjelenésű, ugyanakkor egyben szebbnél szebb kutyák kerültek felvezetésre a kishegyesi labdarúgópályán, ahol idén már hetedszer szerveztek speciális kuvasz-fajtakiállítást. Kishegyesen tartották meg a Kuvasz CAC Fajtakiállítást, ami egyben a VII. Kuvasz Klubkiállítás volt. Idén összesen 40...
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát. Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére. A zobnaticai lóversenypályán végül szabadkai siker született. Az Adorján képviseletében lovagló zsoké lett a második, harmadik pedig Bácsfeketehegy lovasa. Szabadka színeiben lovagolva, Gulyás...
2019. MÁJUS 18.
[ 20:54 ]
Beolvasás folyamatban