Vajdaság
Torlódás a magyar-szerb határátkelőhelyeken, több órás várakozás

Jelentős torlódás alakult ki a magyar-szerb határátkelőhelyek magyarországi oldalán az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

A húsvéti ünnepek miatt tömegesen jönnek Szerbia felé a külföldön dolgozó vendégmunkások. A Röszke-Horgos nemzetközi autópálya-átkelőnél is többen várakoztak ma, a Kelebia-Tompa átkelőnél Szerbia felé pedig órákon át vesztegeltek az autósok. Magyarország felé szinte mindenhol jól halad a forgalom. A helyzet várhatóan jövő hét elején fordulhat meg, tudósít a Pannon RTV.

A Kelebia-Tompa határátkelőn gyakorlatilag összeért a két határ Magyarország irányából. Szerbiából Magyarország felé a helyzet elviselhetőbb.

Nem csak az autósoknak, de a busszal utazóknak is hosszú a várakozás, 4-5 órát is kénytelenek vesztegelni.

Péli Imre, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Határrendészeti Osztályának vezetője szerint a húsvéthétfőt követően megfordulhat az irány, akkor Szerbiából Magyarország felé kell majd többet várni. „Mi éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a kilépő forgalmat áttereltük a belépő irányú sávokra, ott is kilépő forgalmat ellenőrzünk. Az Európai Uniós jogszabály alapján valamennyi határon átlépő személyt alapesetben regisztrálnunk kell, de bizonyos időszakokban ettől külön engedély alapján eltérhetünk. Bizonyos állampolgársági kategóriáknál könnyíthetünk az ellenőrzésen. Ezt is most bevezettük, hogy a forgalom gyorsabban és gördülékenyebben haladjon.”

Draženko Tomić, a Horgosi Határrendészet parancsnokhelyettese szerint a szerb oldalon nincs jelentős várakozás, ugyanakkor négy sávot is üzemeltetniük kell a gyors haladás érdekében. „A Szerb Köztársaság irányába négy sávot nyitottunk meg, nincs várakozás, elegen dolgozunk itt, nem lesz semmi gond. A következő időszakban intenzívebb forgalomra számítunk, felkészültünk erre is.”

A police.hu internetes honlap információi mellett az utazóknak ajánlatos felkeresni a határforgalommal kapcsolatos Facebook-csoportokat. Emellett már léteznek olyan mobilalkalmazások, amelyek segítségével friss információkat szerezhetnek az autósok a lehetséges várakozás idejéről. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
vámosi
2019. ÁPRILIS 23. [ 14:48 ]

Esetleg még több vámost be kéne zárni csendes korrupcióért. Ez az igazi teljesítményük.


Lazio
2019. ÁPRILIS 23. [ 8:05 ]

Sajnos a magyarországi határőrök csendes sztrájkja már évek óta tart. Teljesítmény alapú bérezést kellene bevezetni számukra, akkor megszűnne a hosszas várakozás.


Egy nővért és két ápolót fertőzött meg a koronavírus az elmúlt egy hétben a Szabadkai Közkórházban. Mindannyian kórházi ápolásra szorulnak, de az állapotuk stabil. Az egészségügyi intézmény közleménye szerint folyamatosan betartják az előírt megelőző intézkedéseket, hogy a járvány terjedését meggátolják. A...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:27 ]
A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Az idén tizenegy millió dinárral támogatja a kisebbségi hivatalos írás- és nyelvhasználatot a tartományi nemzeti közösségi titkárság. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Huszonegy vajdasági önkormányzat nyolcvanegy közigazgatási szerve és intézménye részesült támogatásban. Az odaítélt összeget a...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:32 ]
Beolvasás folyamatban