Vajdaság
A Vajdasági Vágtával indulnak a Nemzeti Vágta előfutamai

Szombaton, 2019. május 18-án Topolyán 16 lovas áll rajthoz az idei első Elővágta futamon. A Vajdasági Vágta évek óta része a Nemzeti Vágta Elővágta sorozatának. Az idei évben is a vajdasági magyar lovasokat éri az a megtiszteltetés, hogy megrendezzék az év első előfutamát.

A Vajdasági Vágta programja május 18-án, szombaton délben, az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét. Az előző évekhez hasonlóan az Elővágta futamokon kívül lesz Kishuszár Vágta, ahol a gyerekek is összemérik tehetségüket. A Vágta futamairól és a kishuszárok közül is a három leggyorsabb versenyző képviselheti települését októberben a Hősök terén.

A kísérőprogramok között lesz díjlovagló bemutató, négyes és kettes fogathajtás, csacsifutam, pusztaötös bemutató és főzőverseny is. A nap zárásaként a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertjét élvezhetik a látogatók.

A Vajdasági Vágta továbbjutói 2019. október 19-20. között állhatnak rajthoz Budapesten.

További információk a www.vagta.hu oldalon találhatóak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A zentai Vladimir Nazor utcában egy melléképületben kora reggel bukkantak rá a 15 éves H. P. élettelen testére. A nyomozás első eredményei azt mutatják, a lány öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát. A helyszínre érkező orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Pink)
2019. MÁJUS 19.
[ 11:20 ]
Tiszteletet parancsoló megjelenésű, ugyanakkor egyben szebbnél szebb kutyák kerültek felvezetésre a kishegyesi labdarúgópályán, ahol idén már hetedszer szerveztek speciális kuvasz-fajtakiállítást. Kishegyesen tartották meg a Kuvasz CAC Fajtakiállítást, ami egyben a VII. Kuvasz Klubkiállítás volt. Idén összesen 40...
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát. Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére. A zobnaticai lóversenypályán végül szabadkai siker született. Az Adorján képviseletében lovagló zsoké lett a második, harmadik pedig Bácsfeketehegy lovasa. Szabadka színeiben lovagolva, Gulyás...
2019. MÁJUS 18.
[ 20:54 ]
Beolvasás folyamatban