Vajdaság
Ünnepélyesen átadták a muzslyai Császárkert Kft. új üzemét, bejelentették a Prosperitati Alapítvány új pályázatait

Csütörtökön átadták a muzslyai Császárkert Kft. új üzemét, amelyben helyet kapott az a nagy kapacitású sárgarépavonal, amely egyedülálló vállalkozás a környéken, hiszen ekkora feldolgozást kielégítő vonalat a környező országok egyikében sem mertek felállítani, óránként 10 tonna sárgarépát tudnak általa megmosni és becsomagolni. A Császárkert Kft. üzeme ezentúl egy helyen működhet, nem ahogyan az eddig történt több helyszínt bérelve, most Nagybecskerek külterületén végezhetik a munkát.

Az ünnepségen elsőként a Himnuszt énekelték el közösen, Rontó Márta népdalénekes közreműködésével, majd ifj. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a jelenlevőket, ezután művelődési műsorral is kedveskedtek, Lele József, a Népművészet Mestere és tanítványa, Szalma Árpád léptek fel citerajátékukkal.

Elsőként Madarász Gyula, a Császárkert Kft. ügyvezetője szólt a jelentős támogatással megvalósult álomról, hiszen az üzem átadója egy óriási eredmény a cég 11 éves működése során.

"Ez a projektuma 2,5 millió euróba került, ehhez járult hozzá a magyar kormány által kapott támogatás, a Prosperitati Alapítvány jóvoltából, így 145 millió dinár vissza nem térítendő támogatásban részesítették a céget. A Császárkertnek összetett tevékenysége van, integrátor szerepe is van, 200 termelővel fogunk szerződni, és szerződés szerint termeltetni, de a cég gazdaságában is mintegy 30 hektár csukott- és nyitott rendszerű zöldségtermelést is próbál megvalósítani” - hangsúlyozta Madarász Gyula.

Pásztor István, a VMSZ elnöke ünnepi beszédében kifejtette, hogy 30 családnak nyújt munkalehetőséget, és közel 160 család kötődik saját gazdaságán keresztül ehhez a kapacitáshoz.

"Ettől válik ez a fejlesztés igazán nagy volumenűvé, és az az igazság, hogy nagy reményeket fűzünk hozzá. Abban reménykedünk, hogy motorja fog lenni ennek a közegnek, hogy egy olyan vonzerőt fog jelenteni, amely itt fogja tartani az embereket" - mondta Pásztor István.

Magyar Levente, miniszterhelyettes elmondta, hogy az elmúlt fél évben kerültek sorra a nagy üzemeknek az átadói, amelyek kifejezik azt az erőt, amely e gazdaságfejlesztési programban jelen van.

"Gratulálok ahhoz a bátorsághoz, amit Madarász Gyula és munkatársai és önök felvállaltak, és sok sikert kívánok a jövőben ehhez a vállalkozáshoz, amely nem most zárul, hanem igazából most indul, és legszebben jelképezi azt, amit egész Vajdaságban szeretnénk csinálni, minél több családi gazdálkodót bevonni egy olyan fenntartható gazdasági rendszerbe, amely itt lesz még évtizedek múltán is. És ez nem egy egyszerű ünnep, hanem egy boldogabb és gazdagabb vajdasági életnek a nagyon fontos állomása" - fogalmazott a miniszterhelyettes.

Ezt követően a szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották az új üzemet, majd végigjárták a legfontosabb helyszíneit. Azt követően Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és külügyminisztériumának miniszterhelyettese és Pásztor István, a VMSZ elnöke külön sajtótájékoztatón jelentették be a Prosperitati Alapítvány által kiírásra kerülő legújabb, tíz pályázatot, amely a vajdasági magyar gazdák, gazdálkodók, vállalkozók, turisztikai vállalkozók számára elérhető lesz, illetve házvásárlásra is jelenik meg pályázat.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyarkanizsán népszerű Testvériség Kajak Klub magánvállalatoknak köszönhetően öt új kajakkal bővült az idei évben. Csőke Rudolf, a klub elnöke elmondta, jelenleg 40 gyerekkel foglalkoznak az egyesületen belül és az új kajakoknak köszönhetően könnyebb lesz a felkészülés a gyerekeknek a versenyekre. - A meglévő...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 12:36 ]
Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Beolvasás folyamatban