Vajdaság
Nagybecskerek: 28 könyv- és babacsomagot adtak át magyar családoknak

Ünnepi hangulatban vette át tegnap este 28 nagybecskereki és környékbeli család azt a köszönőlapot, amelyet professzor dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt alá, valamint a babacsomagot, illetve az ajándékcsomagot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága készített, és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár adott át.

A magyar kulturális értékeket tartalmazó csomagba könyvek kerültek, ugyanakkor CD-k és DVD-k. Ez része a Közénk tartozol! című kulturális nemzetpolitikai programnak.

"Szimbolikus csomagot adtunk át, egyrészt hisszük, hogy a Pál utcai fiúknak, a János vitéznek, az Egri csillagoknak minden magyar családnak a könyvespolcán ott kell lenniük, de abban is bízunk, hogy amikor ezeket a könyveket leveszik a szülők, a nagyszülők és felolvasnak a most cseperedő gyermekeknek, akkor arra gondolnak, hogy a magyar kormány nem hagyja őket egyedül, a határon túl, a szórványban élő magyarok számára mindenkor az ország gazdasági teljesítőképességének a függvényében érkezik a segítség, és hála Istennek jók az országunknak a gazdasági teljesítő szintjei, tehát tudunk segítséget küldeni. Jó ma magyarnak lenni! - nyilatkozta Fekete Péter államtitkár.

Mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke az ünnepi találkozón megjegyezte, hogy sok rendezvényen vesz részt az ember, de a legkedvesebb ahol a gyermekek is jelen vannak, és ha még egészen apró kisbabák, akkor még meghatóbb a hangulat. Kifejtette, hogy egy nemzetegyesítő programhoz vezet ez az út, amin járunk, mindenki érezheti, hogy egy erős anyaország áll mögöttünk, és az élet minden egyes pillanatában ott van mellettünk, a csecsemő megszületésétől a felnőtté válásáig, a tanulmányai során, vagy ha később vállalkozóvá válik, akkor is támogatásban részesülhet. Továbbá azt is hozzáfűzte, hogy örömmel tölti el, hogy ebben a gondoskodásban szerep jutott a Magyar Nemzeti Tanácsnak is, mint közreműködő, lebonyolító segíti ezt a nemes célt.

Az ünnepségen Jenovay Lajos, a nagybecskereki Petőfi MME elnöke a házigazdák nevében üdvözölte az egybegyűlteket, valamint a helyi szervezők nevében Puskás János, a Vajdasági Pedagógia Intézet igazgatója mondott köszöntőt.

Egy alkalmi műsorral gazdagították a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola növendékei az eseményt, a diákok dallal, szavalattal, muzsikálással mutatkoztak be.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kukoricafesztivál volt Tordán - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 8:14 ]
A verbásziak hamarosan ismét sétálhatnak a Bácskai Nagycsatorna immár rendezett és megtisztított partján, ahol játszóterek, sportpályák és kerékpárút várja a kikapcsolódni vágyókat. Miután tavaly a csatornából mintegy 155 ezer köbméter iszapot távolítottak el, s miután befejeződtek a Verbászt és Kúlát ellátó...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 12:08 ]
Az Isidor Bajić Zeneiskola diákjai és tanárai ma este a Városháza dísztermében megpróbálják megdönteni az egy zongorán egyszerre játszó emberek számának Guinness-rekordját. Ma 21 órakor 23 diák és három tanár fog zongorázni, hogy megdöntsék a rekordot, amit most 18 szarajevói középiskolás tart. Egy zongorán...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 18:22 ]
A vízgazdálkodást és a szélsőséges időjárási jelenségek okozta kockázatok mérséklését segítő monitoringrendszert alakítottak ki uniós támogatással a Dél-Alföldön és Vajdaságban – írja az MTI. Ladányi Zsuzsanna, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természettudományi karának adjunktusa a kétéves program...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 17:28 ]
Beolvasás folyamatban