Vajdaság
Nagybecskerek: 28 könyv- és babacsomagot adtak át magyar családoknak

Ünnepi hangulatban vette át tegnap este 28 nagybecskereki és környékbeli család azt a köszönőlapot, amelyet professzor dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt alá, valamint a babacsomagot, illetve az ajándékcsomagot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága készített, és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár adott át.

A magyar kulturális értékeket tartalmazó csomagba könyvek kerültek, ugyanakkor CD-k és DVD-k. Ez része a Közénk tartozol! című kulturális nemzetpolitikai programnak.

"Szimbolikus csomagot adtunk át, egyrészt hisszük, hogy a Pál utcai fiúknak, a János vitéznek, az Egri csillagoknak minden magyar családnak a könyvespolcán ott kell lenniük, de abban is bízunk, hogy amikor ezeket a könyveket leveszik a szülők, a nagyszülők és felolvasnak a most cseperedő gyermekeknek, akkor arra gondolnak, hogy a magyar kormány nem hagyja őket egyedül, a határon túl, a szórványban élő magyarok számára mindenkor az ország gazdasági teljesítőképességének a függvényében érkezik a segítség, és hála Istennek jók az országunknak a gazdasági teljesítő szintjei, tehát tudunk segítséget küldeni. Jó ma magyarnak lenni! - nyilatkozta Fekete Péter államtitkár.

Mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke az ünnepi találkozón megjegyezte, hogy sok rendezvényen vesz részt az ember, de a legkedvesebb ahol a gyermekek is jelen vannak, és ha még egészen apró kisbabák, akkor még meghatóbb a hangulat. Kifejtette, hogy egy nemzetegyesítő programhoz vezet ez az út, amin járunk, mindenki érezheti, hogy egy erős anyaország áll mögöttünk, és az élet minden egyes pillanatában ott van mellettünk, a csecsemő megszületésétől a felnőtté válásáig, a tanulmányai során, vagy ha később vállalkozóvá válik, akkor is támogatásban részesülhet. Továbbá azt is hozzáfűzte, hogy örömmel tölti el, hogy ebben a gondoskodásban szerep jutott a Magyar Nemzeti Tanácsnak is, mint közreműködő, lebonyolító segíti ezt a nemes célt.

Az ünnepségen Jenovay Lajos, a nagybecskereki Petőfi MME elnöke a házigazdák nevében üdvözölte az egybegyűlteket, valamint a helyi szervezők nevében Puskás János, a Vajdasági Pedagógia Intézet igazgatója mondott köszöntőt.

Egy alkalmi műsorral gazdagították a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola növendékei az eseményt, a diákok dallal, szavalattal, muzsikálással mutatkoztak be.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ada: Vigyázzunk egymásra! - illusztráció
2020. JÚLIUS 14.
[ 6:10 ]
A Zombor községben lévő Küllőd (Kolut) faluban nyolc gyerek sérült meg vasárnap este, amikor a vásárban eltört a körhinta fő tartóoszlopa, miközben a gyerekekkel forgott. Három gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, de nincsenek életveszélyben, öten pedig könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet, idézi a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 11:02 ]
A vámosok 170 ezer eurót találtak egy utasnál a horgosi átkelőn, a pénz nagyobb részét bevarrták egy mellénybe, írja a Telegraf. A tulajdonos szerint, aki magán viselte a ruhadarabot, csupán talizmánról van szó. A pénz egy kisebb részét egy laptop táskába rejtették. A pénzre akkor bukkantak, amikor egy német...
2020. JÚLIUS 13.
[ 9:29 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) jelenleg 219 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, s mivel a páciensek száma nő, ki kell bővíteni a kapacitásokat, vagyis megnyitják a negyedik covid-központot. A tartomány területén az elmúlt egy napban 138 új esetet jegyeztek, 55 újvidéki. A betegek közül 17 páciens igényel gépi...
2020. JÚLIUS 12.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban