Vajdaság
Nagybecskerek: 28 könyv- és babacsomagot adtak át magyar családoknak

Ünnepi hangulatban vette át tegnap este 28 nagybecskereki és környékbeli család azt a köszönőlapot, amelyet professzor dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt alá, valamint a babacsomagot, illetve az ajándékcsomagot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága készített, és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár adott át.

A magyar kulturális értékeket tartalmazó csomagba könyvek kerültek, ugyanakkor CD-k és DVD-k. Ez része a Közénk tartozol! című kulturális nemzetpolitikai programnak.

"Szimbolikus csomagot adtunk át, egyrészt hisszük, hogy a Pál utcai fiúknak, a János vitéznek, az Egri csillagoknak minden magyar családnak a könyvespolcán ott kell lenniük, de abban is bízunk, hogy amikor ezeket a könyveket leveszik a szülők, a nagyszülők és felolvasnak a most cseperedő gyermekeknek, akkor arra gondolnak, hogy a magyar kormány nem hagyja őket egyedül, a határon túl, a szórványban élő magyarok számára mindenkor az ország gazdasági teljesítőképességének a függvényében érkezik a segítség, és hála Istennek jók az országunknak a gazdasági teljesítő szintjei, tehát tudunk segítséget küldeni. Jó ma magyarnak lenni! - nyilatkozta Fekete Péter államtitkár.

Mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke az ünnepi találkozón megjegyezte, hogy sok rendezvényen vesz részt az ember, de a legkedvesebb ahol a gyermekek is jelen vannak, és ha még egészen apró kisbabák, akkor még meghatóbb a hangulat. Kifejtette, hogy egy nemzetegyesítő programhoz vezet ez az út, amin járunk, mindenki érezheti, hogy egy erős anyaország áll mögöttünk, és az élet minden egyes pillanatában ott van mellettünk, a csecsemő megszületésétől a felnőtté válásáig, a tanulmányai során, vagy ha később vállalkozóvá válik, akkor is támogatásban részesülhet. Továbbá azt is hozzáfűzte, hogy örömmel tölti el, hogy ebben a gondoskodásban szerep jutott a Magyar Nemzeti Tanácsnak is, mint közreműködő, lebonyolító segíti ezt a nemes célt.

Az ünnepségen Jenovay Lajos, a nagybecskereki Petőfi MME elnöke a házigazdák nevében üdvözölte az egybegyűlteket, valamint a helyi szervezők nevében Puskás János, a Vajdasági Pedagógia Intézet igazgatója mondott köszöntőt.

Egy alkalmi műsorral gazdagították a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola növendékei az eseményt, a diákok dallal, szavalattal, muzsikálással mutatkoztak be.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mementó 2019 címmel emlékeztek meg szombaton este az 1944 őszén elkövetett magyarellenes kegyetlenkedések halálos áldozatairól. A szomorú megemlékezés alkalmával a megjelentek először gyászmisén vettek részt a Szent István-templomban, majd mécsesekkel a kezükben sétáltak át a Tisza-hídnál felállított kopjafához. A...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:53 ]
Bor és hagyományai címmel tartottak találkozót a hétvégén a Kinizsi Szövetség tagjai a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában. A Kinizsi Szövetség 2015-ben alakult Nagyvázsonyban, azokat a településeket összefogva, amelyeket Kinizsi Pál életútja érintett. A szövetségnek három vajdasági...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:12 ]
A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) szervezésében a szabadkai Diákotthon nagytermében november 9-én Bibliai napot tartottak. Az előadó DDr. Msgr. Rokay Zoltán, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának nyugalmazott professzora volt, aki Jób könyvéről értkezett. Mint mondta, pontosan nem tudhatjuk ki...
2019. NOVEMBER 9.
[ 22:38 ]
Beolvasás folyamatban