Vajdaság
Túljelentkezés az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti intézményben: 80 gyerek várólistán

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe a 2019/2020-as munkaévre háromszáz gyermeket jelentettek be, a tervezettnél jelentősen többet. Legtöbb, 218 kérvény Óbecséről érkezett, míg Péterrévéről 40, Bácsföldvárról 35, Csikériáról 2, Dreáról 5 és egy Pecesorról.

Mivel a megnövekedett érdeklődés és túljelentkezés miatt 80 gyermek került várólistára, az eddig engedélyezett 50 csoport mellett még két új csoportot kellene nyitni. Ennek megvalósításához nem elegendő az önkormányzat jóváhagyása, a minisztérium beleegyezésére is szükség van. Az iskoláskor előtti intézmény és az önkormányzat képviselői ígéretet tettek arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy szeptembertől minden gyermek bejuthasson az óvodába, és senki ne maradjon a várólistán. A szülők megértésére számítva a türelmüket kérik.

A beiratkozásról szóló jogszabály szerint már elvégezték a gyerekek rangsorolását, és azoknak a szülei, akiket felvettek június,14-ig aláírhatják a szerződést az óvodával.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. JÚNIUS 12. [ 14:30 ]

A 80 gyerekhez még hozzá kell adni kb. 20 gyereket (saját felmérés), akiket a szerb rendszer "diszkriminált", mert szerintük nincs meg a "feltételük" az óvodába való beiratkozáshoz. Furcsa mód pl. Ausztriában, Németországban stb. gond nélkül be lehetne íratni a nálunk "diszkrimináltakat". Nincs elég gyerek az iskolákban, be kell zárni az iskolákat, elvándorolnak a családok, siránkoznak a politikusok.


Lazio
2019. JÚNIUS 12. [ 13:09 ]

Péterrévén nincs óvoda ?


Óbecsei
2019. JÚNIUS 12. [ 11:30 ]

Micsoda felelőtlenség a tervezettnél több a gyerek Óbecsén. A várólistára kell tenni azokat a gyermekeket akik túl korán születtek. Költözzenek azok szülők inkább külföldre ha nekik ilyen sürgős a gyermek vállalás.


Megkezdődött a tanév, megteltek az iskolák élettel, s a hittantermek is már nyitva állnak a diákok előtt. Az óbecsei belvárosi templomban a vasárnapi szentmisén kérte Ft. Fuderer László atya - és vele a hívek - a Szentlélek segítségét ahhoz, hogy az új tanévben a diákok sikeresek legyenek, növekedjenek hitben, szeretetben...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 20:00 ]
A rendőrség négy törökkanizsai fiatalt, köztük két kiskorút, tartóztatott le, mert a gyanú szerint megölték a 17 éves Barna Martint, tájékoztatott a belügyminisztérium. A gyanú szerint olyan súlyosan megverték a 17 éves fiút, hogy belehalt sérüléseibe. Holttestét szeptember 18-án találták meg a törökkanizsai...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 15:31 ]
Még augusztusban porig égett az óbecsei rendőr, a 44 éves Ilija Tančić háza. A tüzet a villanyvezeték meghibásodása okozta. Ilija Tančić egyedül neveli két kiskorú fiát, felesége, a gyerekek édesanyja tíz évvel ezelőtt hunyt el közlekedési balesetben. Házukban a tűz kitörésekor csak a 13 éves fiú tartózkodott....
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 8:26 ]
Beolvasás folyamatban