Vajdaság
Túljelentkezés az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti intézményben: 80 gyerek várólistán

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe a 2019/2020-as munkaévre háromszáz gyermeket jelentettek be, a tervezettnél jelentősen többet. Legtöbb, 218 kérvény Óbecséről érkezett, míg Péterrévéről 40, Bácsföldvárról 35, Csikériáról 2, Dreáról 5 és egy Pecesorról.

Mivel a megnövekedett érdeklődés és túljelentkezés miatt 80 gyermek került várólistára, az eddig engedélyezett 50 csoport mellett még két új csoportot kellene nyitni. Ennek megvalósításához nem elegendő az önkormányzat jóváhagyása, a minisztérium beleegyezésére is szükség van. Az iskoláskor előtti intézmény és az önkormányzat képviselői ígéretet tettek arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy szeptembertől minden gyermek bejuthasson az óvodába, és senki ne maradjon a várólistán. A szülők megértésére számítva a türelmüket kérik.

A beiratkozásról szóló jogszabály szerint már elvégezték a gyerekek rangsorolását, és azoknak a szülei, akiket felvettek június,14-ig aláírhatják a szerződést az óvodával.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. JÚNIUS 12. [ 14:30 ]

A 80 gyerekhez még hozzá kell adni kb. 20 gyereket (saját felmérés), akiket a szerb rendszer "diszkriminált", mert szerintük nincs meg a "feltételük" az óvodába való beiratkozáshoz. Furcsa mód pl. Ausztriában, Németországban stb. gond nélkül be lehetne íratni a nálunk "diszkrimináltakat". Nincs elég gyerek az iskolákban, be kell zárni az iskolákat, elvándorolnak a családok, siránkoznak a politikusok.


Lazio
2019. JÚNIUS 12. [ 13:09 ]

Péterrévén nincs óvoda ?


Óbecsei
2019. JÚNIUS 12. [ 11:30 ]

Micsoda felelőtlenség a tervezettnél több a gyerek Óbecsén. A várólistára kell tenni azokat a gyermekeket akik túl korán születtek. Költözzenek azok szülők inkább külföldre ha nekik ilyen sürgős a gyermek vállalás.


Befejeződtek a karbantartási munkálatok kedden valamivel 14 óra előtt, és ismét zavartalanul működik a röszkei közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az átkelőnél kedden 9 órától áramkimaradás miatt szünetelt a...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:28 ]
A szabadkai városi képviselő-testület elnöke cáfolja, hogy politikai haszonszerzés céljából fogadták volna el a javaslatot, hogy Danilo Kišnek posztumusz adományozzanak díszpolgári címet. Bunford Tivadar közleményt tett közzé az önkormányzat hivatalos oldalán, amelyben emlékeztet arra, hogy Szabadka Város...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:24 ]
A Határtalanul! program keretében először utazhattak vajdasági gyerekek tanulmányi kirándulásra Magyarország történelmi helyszíneire. Zenta községből két iskola diákjai vettek részt a látnivalókban gazdag utazáson. A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programban 2010 óta már több...
2019. JÚNIUS 25.
[ 7:23 ]
Beolvasás folyamatban