Vajdaság
Túljelentkezés az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti intézményben: 80 gyerek várólistán

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe a 2019/2020-as munkaévre háromszáz gyermeket jelentettek be, a tervezettnél jelentősen többet. Legtöbb, 218 kérvény Óbecséről érkezett, míg Péterrévéről 40, Bácsföldvárról 35, Csikériáról 2, Dreáról 5 és egy Pecesorról.

Mivel a megnövekedett érdeklődés és túljelentkezés miatt 80 gyermek került várólistára, az eddig engedélyezett 50 csoport mellett még két új csoportot kellene nyitni. Ennek megvalósításához nem elegendő az önkormányzat jóváhagyása, a minisztérium beleegyezésére is szükség van. Az iskoláskor előtti intézmény és az önkormányzat képviselői ígéretet tettek arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy szeptembertől minden gyermek bejuthasson az óvodába, és senki ne maradjon a várólistán. A szülők megértésére számítva a türelmüket kérik.

A beiratkozásról szóló jogszabály szerint már elvégezték a gyerekek rangsorolását, és azoknak a szülei, akiket felvettek június,14-ig aláírhatják a szerződést az óvodával.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. JÚNIUS 12. [ 14:30 ]

A 80 gyerekhez még hozzá kell adni kb. 20 gyereket (saját felmérés), akiket a szerb rendszer "diszkriminált", mert szerintük nincs meg a "feltételük" az óvodába való beiratkozáshoz. Furcsa mód pl. Ausztriában, Németországban stb. gond nélkül be lehetne íratni a nálunk "diszkrimináltakat". Nincs elég gyerek az iskolákban, be kell zárni az iskolákat, elvándorolnak a családok, siránkoznak a politikusok.


Lazio
2019. JÚNIUS 12. [ 13:09 ]

Péterrévén nincs óvoda ?


Óbecsei
2019. JÚNIUS 12. [ 11:30 ]

Micsoda felelőtlenség a tervezettnél több a gyerek Óbecsén. A várólistára kell tenni azokat a gyermekeket akik túl korán születtek. Költözzenek azok szülők inkább külföldre ha nekik ilyen sürgős a gyermek vállalás.


Szigorúbb intézkedések Verbászon - illusztráció
2020. JÚLIUS 5.
[ 16:04 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 139 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában a Vajdasági Klinikai Központ 31 olyan pácienst vett fel, akiknél kimutatták a koronavírus jelenlétét. Az intézmény emlékeztet, hogy a vírus terjedésének megfékezése és a...
2020. JÚLIUS 5.
[ 11:36 ]
Vajdaság minden tájáról, sőt az anyaországból is érkezett csapat a muzslyai határban megtartott, 37. aratóünnepségre. Az aratócsapatok a falu központjában, a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, ahol egy alkalmi művelődési műsorral kedveskedtek a műkedvelők, bemutatkozott a Harmatcsöpp és a Százszorszép...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:08 ]
A budapesti Katolikus Karitász Orvosmissziójának tagjai immár harmadik alkalommal érkeztek Muzslyára, a különféle szűrővizsgálatoknak az Emmausz Fiúkollégium adott helyet. Az anyaországi Katolikus Karitász Orvosmissziója 2017-ben kezdte meg munkáját Kárpátalján, azóta Vajdaságba is több alkalommal ellátogattak,...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban