Vajdaság
Autóalkatrész-gyár nyílt Pancsován, több mint ezer új munkahely létesül

A ZF német vállalat ma megnyitotta autóalkatrészeket gyártó üzemét Pancsován, amely a maga 160 millió eurójával a legnagyobb termelési beruházás. A gyárban több mint ezer személy kaphat munkát.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő, Igor Mirović tartományi kormányfő, Thomas Schieb, Németország szerbiai nagykövete, Saša Pavlov pancsovai polgármester, Marko Čadež, a Szerb Gazdasági Kamara elnöke, Jörg Grotendorst, az E-Mobility divízió ZF vezetője és Michael Hankel, a ZF igazgatóbizottságának tagja.

Vučić: A ZF nem csak új munkahelyeket biztosít, hanem a legkorszerűbb technológiát is

Vučić kijelentette, hogy a ZF nem csak új munkahelyeket biztosít, hanem a legkorszerűbb technológiát is, ezért a mai nap nem csak Pancsova és Vajdaság, hanem egész Szerbia számára jelentős.

„Az itt összeszerelt alkatrészeket a Volvo és más európai cégek elektromos autóiba építik be. Ezeket az alkatrészeket nálunk gyártják majd, ezzel pedig egyike leszünk azon régióbeli országoknak, ahol az elektromos autók „lelkét” állítják elő, ezek az autók jelentik a jövőt”, mondta Vučić és hozzátette: az üzemanyag ára csak növekedni fog, ezért lassan mindenki áttér majd az elektromos autókra.

Szerbia még az év végéig megpróbál töltőállomásokat építeni az autópályák mentén annak érdekében, hogy az ilyen típusú külföldi járművek sofőrjei Szerbiát válasszák az átutazásra, mondta az államfő.

Az államfő elmondta továbbá, hogy a ZF-ben összesen 1300 személy kap munkát, és megnyitják a fejlesztési-technológiai központot is, ahol a legjobb mérnökök dolgoznak majd és fejlesztik ki a legújabb technológiákat.

„Ezzel sikerül majd itt tartanunk a fiatalokat”, fűzte hozzá Vučić, és arra is emlékeztetett, hogy a német vállalatok Szerbiában összesen 58 013 személyt foglalkoztatnak, valamint növekvőben van az árucsere is Németországgal, amely éves szinten meghaladja az 5 milliárd eurót. Vučić kiemelte, hogy az idei év első öt hónapjában 17 százalékkal nőtt a közvetlen külföldi beruházások aránya.

Mirović: A ZF érkezése biztos jelzés más vállalatok számára is.

A több mint 40 országban működő, ZF vállalat üzemének megnyitása Pancsován egy biztos jelzés nem csak a németországi, hanem más országok beruházói számára is, közölte Igor Mirović tartományi kormányfő.

Mirović kiemelte, hogy a vállalat kevesebb mint egy év alatt felépítette a pancsovai gyárat az első szakaszban, míg a másodikban létrehozzák majd a fejlesztési központot.

Hankel: A gyár megnyitója új ipari korszakot jelent Pancsova számára

A ZF autóalkatrészeket gyártó vállalat kevesebb mint egy év alatt felépítette a 25 ezer négyzetméteren elterülő üzemét, és 300 dolgozónak adott munkát, most pedig folytatja a terjeszkedést, jelentette ki Michael Hankel.

A ZF igazgatóbizottságának tagja az elkövetkező két évben kibővíti majd termelését, és további 700 személy számára biztosít munkát, így végül a beruházás teljes értéke 160 millió euró lesz.

A pancsovai gyárban a Mercedes, az Audi, a Volvo és más ismert márkák számára gyártanak alkatrészeket. (Tanjug, RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az amerikai nagykövet Szabadkán - illusztráció
2019. NOVEMBER 19.
[ 14:15 ]
A szerbiai ellenzék a választások bojkottjával próbálja leplezni támogatottságának a csökkenését – nyilatkozta Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője a Večernje novostinak. Pásztor rámutatott, ahogy ez ilyen esetekben más országokban is történni szokott, az...
2019. NOVEMBER 18.
[ 20:12 ]
Tavaszra adják át Palicson az egyetemistaüdülőt, amely akkor fogadhatja majd első 240 vendégét, s utána az év közepéig még ugyanannyi fiatal pihenheti majd ki a tanulás fáradalmait. A munkálatokat hétfőn megtekintette Mladen Šarčević oktatási miniszter. Kijelentette, hogy a palicsi lesz az ország legnagyobb ilyen jellegű...
2019. NOVEMBER 18.
[ 17:09 ]
Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Anthony Godfreyt, az Amerikai Egyesült Államok szerbiai nagykövetét, aki kinevezése óta először tett hivatalos látogatást a tartományi parlamentben. Pásztor megismertette az amerikai nagykövetet a tartományi képviselőház munkájával, valamint Vajdaság...
2019. NOVEMBER 18.
[ 17:07 ]
Beolvasás folyamatban