Vajdaság
Szerb-orosz-fehérorosz hadgyakorlat kezdődött Pancsován

A pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában elkezdődött a Szláv testvériség 2019 elnevezésű hadgyakorlat, tájékoztatott a szerbiai védelmi minisztérium.

A terrorizmus ellenes hadműveletek témájára szervezett gyakorlaton a Szerb Hadsereg, az Orosz Fegyveres Erők és a Fehérorosz Fegyveres Erők több mint 750 katonája vesz részt.

Miroslav Talijan, a Szerb Hadsereg különleges dandárjának parancsnoka azt mondta, a gyakorlatot a különleges erők hadműveleteiben való részvételre történő kiképzés céljával tartják.

A Szláv testvériség 2019 hadgyakorlat június 27-ig tart, s a kevevári repülőtéren, valamint az Orešac és a Peskovi katonai komplexumokban valósul meg. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Hun Man
2019. OKTÓBER 28. [ 23:05 ]

Az a Nato-t nem ízgatja, hogy az oroszok a szerbeket Sz-400-sokkal látja el!? Akkor milyen Eu tagságról is kell itt beszélni!?


olvasó
2019. JÚNIUS 15. [ 21:09 ]

Jé! Hát mégiscsak van pánszlávizmus?


Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban